vuosimalliero title vs vin tag

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja styke, 30.10.2017.

  1. styke

    styke 3rd gear

    Muokattu: 30.10.2017
  2. hantta

    hantta Double Gearhead

  3. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Minä ymmärtäisin että valimistettu syyskuussa 73 ja on siis 74 mallia. Vuosimalliahan ei suomessa rekisteröinnissä katsota vaan ensirekisteröinti päivää jota ei tuosta kuvasta saa pääteltyä.
     
    ata tykkää tästä.
  4. ata

    ata Gearhead

    Eikös tuo nyt ole 1974 vuosimallin auto, joka on valmistettu 19. syyskuuta 1973 ja otettu käyttöön myös vuonna 1973. Tuo 19.9. on auton valmistuspäivämäärä, ei käyttöönottopäivämäärä. Jos käyttöönottopäivämäärä ei käy ilmi noista rekisteripapereista (se ei selviä VIN-koodista), niin sitten rekisteriin Suomessa merkitään esim. 0.0.1973.

    Suomen rekisteröinnissähän ei auton vuosimallia huomioida mitenkään, vaan ainoastaan sen käyttöönottopäivä ja vuosi. Joten käyttöönottovuosi olisi tuo 1973 vaikka auton vuosimalli, joka ilmenee VIN-koodista on 1974, vuosimallihan yleensä vaihtuu aina edellisenä syksynä.

    Titlessä on se käyttöönottovuosi, jota Suomenkin rekisteröinnissä käytetään. VIN-koodi kertoo vuosimallin, jolla ei ole mitään merkitystä rekisteröinnin kanssa Suomessa, mutta vaikuttaa vaikka siihen minkälaiset osat autoon käyvät ja miltä se näyttää ym.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  5. styke

    styke 3rd gear

    ok, en tiedä näkyykö kuva, mutta vin kertoo auton olevan 1974
    Tuossa kuvassa myös vin decoder kertoo myös olevan 1974 valmistettu siis ihan oikein 19.9.1974.
    Tähän heräsin kun tilasin autoon uusia sivulaseja, oikea malli on loppuvuoden 74 lasit, joten tämä myös tukee ajatusta että auto on 74 tehty.
    Myös ovessa oli door vin decal 74...
     
  6. styke

    styke 3rd gear


    OK,tajusin, näin sen täytyy olla, mennään tällä..
     
  7. MJF

    MJF Double Gearhead

    Noin se on niinkuin ata kirjoittaa, auto on valmistettu 19.9.1973 ja vuosimalli on 1974.
     

Kerro tästä muillekin!