VW Kupla 1600 V8

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Sreet Hemi, 16.2.2006.

  1. Sreet Hemi

    Sreet Hemi 1st gear

    Onko moisesta autosta kellään muistikuvaa tai tietoa?
    Esiteltiin aikanaan Vauhdin Maailmassa, joku kyläseppä rakensi sen kahdesta pienestä japsin koneesta, yhdistämällä ne.
     
  2. gremlin

    gremlin Gearhead

    Elavasti muistan. Moottorit mista kylaseppa rakensi sen V8 koneen oli Fiat 128 koneita :soosoo:
     
  3. Arskasuuri

    Arskasuuri Gearhead

    V8 kupla

    Koneesta en nyt ihan noin muista, mutta ainakin kannet oli 128 Hiivatista.

    Lohkot teki muistaakseni itse.

    Kampura oli jonkun Dodgen kampuran mallin mukaan tehty mutta pienennetty.
     
  4. napa

    napa 3rd gear

    Re: V8 kupla

    näin minäkin muistaisin, eli ne 128 fiatin kannet oli ainoat valmiit osat, kaikki muu oli itse tehtyä, tilavuuttakin tais olla hieman enemmän, kuin tuo 1600 cc :wink:
     
  5. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Olikos tämä sellainen väriltään musta?
    Kerhon kuva arkistoissa on kuva suonenjoen suunnassa olleesta kyläsepän tekeleestä. Tämä oli aikoinaan kerhomme ensinmäisessä näyttelyssä keväällä 86. Kuva on julkaistu V8: Showtime osiossa nro 4 tai 5/86
     
  6. zilu

    zilu Gearhead

    Olikos sylinteriputket skodasta?
     
  7. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Jep, puteket oli skodasta, lohko levyistä hitsattu, kampura ite "kopioitu", veivit ja männtä tais olla skodasta myös, kannet 128 fiiusta; nokat oli katkastu pyttyjen väliltä ja hitsattu uudestaan kasaan sytkäjärjestyksen mukaisiin kulmiin, jakaja oli dodesta. Mun muistaakseni oli veekasimakasiinissa esittelyssä tuo.
     
  8. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta :D Ei kenelläkään sattuisi olemaan kuvia/lehtijuttuja tuosta moottorista sähköisessä muodossa? olisi vain kiva tiirailla ja ihmetellä :eek: On varmaan aika mielenkiintoisen näköinen laite päällisinpuolinkin, vähän niinkuin tuo Saabin v8 : http://www.saunalahti.fi/~rjh/saabv8.htm oli kyllä ihmettelemistä ensimmäisellä kertaa kun tuon livenä näin :)
     
  9. stefanoff2

    stefanoff2 1st gear

  10. Yksä

    Yksä 1st gear

    Eikös Puskuri-ohjelma joskus esitellyt tuon saabin v8:n. Oli muistaakseni asennettu poikittain 9000:n saabin nokalle ja niitä tais olla tehty jotain 3-4kpl. Kävivät vielä ohjelmassa koeajolla sillä.
     
  11. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Tuosta Puskurin jutusta en ole ennen kuullutkaan, paljon mahdollista. Mitä viimekesänäkin jutustelin noiden vanhempien asentajien kanssa, niin silloin kun tuo v8-projekti oli ollut ns. työn alla ja moottori oli valmiina ja asennettuna autoon, juurikin tuollaiseen 9000 Baasiin, niin se olllut muutamia viikkoja kokeilussa myös tuolla moottoritehtaalla, autoa oli testattu vissiinkin sen verran kovalla kädellä, että oliko peräti kolmelta ukolta otettu sinivuokkojen ansiosta kortit vähäksi aikaa talteen :lol: Eikä tosiaan noita moottoreita ole valmistettu kuin nuo muutama,tiedossa on seuraavat koneet: 1 tuolla Linnavuoressa, 1 muistaakseni Trolhättänissa, Uudestakaupungista en muista, että onko siellä :odroll: Lisäksi tuolla Linnavuoressa saattaisi olla jemma nimisessä paikassa jotain tuon koneen osia, tämän paikkansa pitävyydestä minulla ei ole tarkempaa tietoa, näin olen vain kuullut...
     
  12. etna

    etna 1st gear

    Protopajalla niitä aikonaan vanhat herrat kasasivat hys hys tyyliin, nykyisistä koneista en muita kuin museossa olevan leikatun mallin, mutta saattaa Manulla olla jemmassa osia kokonaiseen pataankin, ken tietää :eek:
     
  13. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tosta alkaa olemaan kohta 20 vuotta aikaa,mutta tuo yllä oleva pitää paikkansa...R-koneistus Keravalla koneisti niitä nokka-akseleita muutamaan otteeseen ja käsittääkseni laitteesta tuli soiva peli ! 8)

    Rakentaja käytti jotakin "Dodgen kampuraa" mallina kun teki omaansa ja muutenkin mallina oli Moparin kasi.

    Auto oli mun mielestä vaaleansininen... :eek:
     
  14. Tirri

    Tirri 1st gear

    Minä muistelin kans et fiiatin osia oli käytetty ja dodgen kampuraa. Yksi kone oli istutettu 600 fiiuun jos en väärin muista ja seppänä toimi suonenjoen maatalousoppilaitoksen tekniikan ope muistaakseni. Kaveri oli siellä koulussa ja sano että on se ihme mies! Oli kait nähny livenäkin tän kasikoneen.
     
  15. zilu

    zilu Gearhead

    Mie taas muistelen että Vauhdin Maailmassa olisi mainittu että kampura tehtiin "terästyöstötangosta", mitä se sitten lieneekään?

    jossain jokkiskisassa oli auto lehden mukaan ollut näytteillä, ja aiheuttanut kovasti kiinnostusta.
     
  16. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Tarkottaa samaa kuin "billet kampura", järjetön limppu josta ruvetaan sorvaamaan jyrsimään, leikkaamaan ja hiomaan varmaan 95% pois. ELi tanko jonka säde on vähintään sama kuin keksilinjasta vastapainon huippuun.
     
  17. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Tosiaan etna, manuhan tuossa jutustelussa, mitä tuon moottorin tiimoilta käytiin, nousi esiin :D Mielenkiintoisia juttuja nuo kieltämättä ovat ja noiden vanhojen partojen kanssa jutustelu antaa asioille ihan uusia ulottuvuuksia, kuten autokorjaamon ranen kanssa "palaveeraaminen" :lol:
     
  18. gm dealer

    gm dealer Gearhead

    Auton rakentaja oli edesmennyt Heikki Mäkelä.Auto oli musta väriltään ja lohko oli tosiaankin levystä hitsattu.sytytysjärjestys oli kans miehen "omaa" suunnittelua,ettei olis tavanomainen.Auto on nykyään rautalammilla,kyselivät pari vuotta sitten v8 virranjakajaa.Kai suunnitelmissa olis saattaa auto liikenteeseen.Mäkelä rakensi ennen v8 kuplaa muuten pari "esirodia".Autoissa käytettiin kuplan alustaa ja Ford v4 moottoria.Toinen oli sininen coupe ja toinen tumman vihreä pick-up.Coupea kutsuttiin paikkakunnalla Aku ankan autoksi.
     
  19. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    Puskuri ajoi aikoinaan Uudenkaupungin automuseossa olevaa V8-Saabia.
     
  20. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    SPORT TRUCK! Ettet vaan muistele sitä kuplaa jossa oli letukan pikkulohko etupellin alla, oli jossain suomalaisessa lehdessä esittely joskus- ja se oli vaalean sininen. Oisko ollu ruotsalaisten viritelmä?

    SPORT TRUCK kirjoitti: Auto oli mun mielestä vaaleansininen... :eek:[/quote]
     

Kerro tästä muillekin!