Waden romut (Turbo Fairlanen kanssa turaamista)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Wade-, 3.12.2014.

 1. Herje

  Herje Gearhead

  Mitäs dusterille ja Vallulle kuuluu?
   
  päivystäjä tykkää tästä.
 2. Wade-

  Wade- Gearhead

  Nooh, eipä kummosia :) Bemarin sain kuntoon ja kävin Malmilla kokeileen, katurenkaat ei mitään kovin huumaavaa pitoa tarjonneet. Täytyy sliksit hommata ja kokeilla uusiks. Potentiaalia olisi kyllä.

  Dusteri on liki käyntikunnossa, tarkotus päästä vielä testaamaan ennen lumia... Valluun on kerätty osia hiljalleen, mutten oo kerinnyt sille oikeen mitään tekemään.

  Tuli keväällä ostettua myös "kevyesti" projektiluontoinen -59 farkkufoorti, kun sellainen tarjolle tuli... Sille on keretty tekemään vasta osainventaario :p

  Kysymyshän oikeastaan kuuluukin, että kiinnostaako ketään jos tänne vielä kirjottelee?? Koko ajan paljon kyllä tulee näitten kanssa touhuttua :)
   
  deeäxä, Herje, Gary Grand ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. esmi

  esmi Gearhead

  59 Fordista kuvia!
   
 4. StoneSour09400

  StoneSour09400 3rd gear

  Ehdottomasti tarinaa ja kuvaa proggiksista, uskoisin että muitakin kiinnostaa.
   
  deeäxä, Camino'79, päivystäjä ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. tzampy

  tzampy 3rd gear

  Ehdottomasti tarinaa tänne!
   
  Camino'79, esmi, wilburi ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Wade-

  Wade- Gearhead

  Noh, kai se pitäs koittaa vähän enempi tänne rustailla :rolleyes:

  Lyhykäisyydessään kevät kului opiskelujen loppuunviemisessä ja bemaria ym. laitteita kasatessa. Ja ostinhan mä huutokaupasta -76 saappinkin, jonka laittelin leimalle...

  [​IMG]

  Ja keväällä tuli Kadetti kasailtua, jolla nyt oon ajellut suurimman osan duunimatkoista ja muusta ajosta.

  [​IMG]

  Ja viimesenä, - 59 voortti. Alkuperänen suomi-biili, ja kaiketi jotain hottentottihistoriaakin omaa. Seissyt vuodesta -78 ainakin. Ollut 292 y-block ja 4-speed (sähköylivaihde). Tästä olis tarkoitus tehdä käyttökuntonen laitos, en mitään täysentisöintiä ala puuhaamaan, ainakaan versio 1.0:aan... Ei taas tekeminen lopu o_O

  [​IMG]
   
  LehtinenA, Carpenter, musta78 ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Wade-

  Wade- Gearhead

  Vähän kerinnyt puuhaamaan taas Dusteria, johdotukset on melkeen valmiit ja duunasin mittaritelineen.
  [​IMG]

  Joskus oli ajatuksena käyttää tablettia mittaristona, mutta mieli on muuttunut. Piilotan tabletin kyllä johonkin, jotta voi tarvittaessa seurata useampia arvoja ja esimerkiksi säätää tms.

  Aiemmin puuhailin "termarikotelon" missä on kaikki tarvittavat anturit ja lämppärikennon lähtö, kun noissa W9:seissä ei ole kuin an10 lähdöt.
  [​IMG]

  Tänään on tullut kiristeltyä an-liitoksia, joita riittää... Tosin päivä kului suurimmaksi osaksi vaihtaessa turboa veljelleni myymääni saabiin :confused:
   
  Jake, päivystäjä ja Herje tykkäävät tästä.
 8. Wade-

  Wade- Gearhead

  Jaahas, tuppaa olemaan vähän laiskaa tää päivittely tänne... Noh, "paljon" on touhuiltu, ja Dusteri alkaa olla pikkuhiljaa ajokunnossa. Kone käy ja kaipailee säätöä... Ainakin sai auton pitkästä aikaa näyttämään taas itseltään.

  [​IMG]IMG-20191028-WA0009 by Waltteri Elo, on Flickr

  Ooppeli ja bemari on saatu talvilevolle, ja Malibun joutu ottamaan taivasalle tulevaksi talveksi...

  [​IMG]DSC_0480 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]DSC_0481 by Waltteri Elo, on Flickr
   
  Aake-cc, isalmela, palontie ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Wade-

  Wade- Gearhead

  Ps. Jos kellään sattuis nurkissa pyörimään scottarin tai muun c20 korisen lavaa, joka olis vielä pelastettavissa, niin kiinnostaisi... Laittelin ostopuolelle ilmoituksen myös. Omassa fleetsidessä alkaa olla aika valmis lava...
   
 10. Wade-

  Wade- Gearhead

  Vähän taas edetty... Työt haittaa harrastusta edelleen turhan paljolti...
  Tuli "prototyyppi" puuhattua konepellin lukituksesta Dusteriin, kun alkuperäistä lukkomekanismia ei saa mahtumaan, ja en halua laittaa hood pinnejä...

  [​IMG]DSC_0503 by Waltteri Elo, on Flickr

  Työn jälki on vielä aika karua, kun halusin vain testata toimivuutta. Systeemi on jo läjässä kuvasta poiketen ja toimii vaijereilla ja vivulla, joka on maskin välissä.

  Muutoin Dusteri on käynti ja liikuntakuntoinen, kaipaa vain kilometrejä jotta saa säädeltyä (perkele että pakoäänet kuulostaa hyvältä!), ja piti viikonloppuna siirtää toiseen talliin talvisäilöön ja "viimeisteltäväksi", mutta kuume perkele veti miehen matalaks jo ennen viikonloppua.... Tänään oli onneks terveen merkit, ja kävin purkamassa pahimmat rakenteluinnot sikkikoneen ja kämäsen minienglanninpyörän telineeseen. Talveksi olisi tulossa sellasta projektia, minkä kanssa ehkä vähän kaipaa jo noitakin...

  [​IMG]IMG-20191111-WA0004 by Waltteri Elo, on Flickr

  Tuskasen hitaalta tuntuu omien juttujen eteneminen kun lueskelee muiden topikkeja...:confused: Toisaalta onneksi Dusteri alkaa viimein olla kuosissa, niin saa vauhtia muihin vähän isompiin rojekteihin!
   
  sleepercooler, bootsi, ImpJay ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. Wade-

  Wade- Gearhead

  Taas perkules kuukausi vierähtänyt... Dusterin sain melko hyvin kuosiin, laitoin vähän tarraa perssiiseen ja ajelinkin sillä 50km kun vein sen talvisäilöön. Mukavasti liikahtaa... säätöä kuitenkin tiedossa melko paljon, kunhan kevät koittaa.
  [​IMG]IMG-20191117-WA0030 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]IMG-20191123-WA0005 by Waltteri Elo, on Flickr

  Onkos porukalla mielipidettä tuosta Direct Connectionin etulipasta? Peittää hyvin välijäähdyttimen alaosan ainakin...

  Dusterin kun sain lepoon, aloin touhuumaan Minin kanssa. Se tarttis saada tammikuussa valmiiks, mutta on siinä perkele hitsattavaa :p

  [​IMG]IMG-20191206-WA0003 by Waltteri Elo, on Flickr

  Keulan pellit alkaa olla läjässä, lattiakin hitsattu... vielä olis takapää ja ulkohelmat. Moottori ja alusta tarttis kanssa maalailla... minit mätänee kyllä melkoisesti :rolleyes:

  Tällasta tällä kertaa. Yritän päivitellä useammin... ei vaan kerkii istuskella nykyään niin paljoa interneeetissä.

  -Wade
   
  rekkamies, Gary Grand, deeäxä ja 12 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. StoneSour09400

  StoneSour09400 3rd gear

  laita ihmeessä keväällä/kesällä vähän videota tuosta dusterista kuinka rokkaa, hieno laite kyllä.
   
  Jm-vallin, päivystäjä ja wilburi tykkäävät tästä.
 13. Wade-

  Wade- Gearhead

  Täytyy laitella! Sliksit olis myös ostoslistalla talven aikana, jotta pääsis vähän kokeilemaan vartillekin ens kesänä... Lopputalvi ja kevät meneekin tehdessä muitten autoja, mut sit olis kyllä toiveissa alotella seuraavaa omaa rojektia... En vaan tiedä että mitä alkas noista kaikista touhuumaan... Ilma-alustakin olis hyllyn täytteenä ja tarttis johonkin laittaa.
   
  StoneSour09400 ja päivystäjä tykkäävät tästä.
 14. Wade-

  Wade- Gearhead

  Jahaa jahaa... Taas on vierähtänyt aikaa kovinkin paljon... Mistäs sitä lähtis...

  Noh, lähetään vaikka siitä, että Mini on hitsattu kaikkineen, vedin sihen epoksit ja onpa siihen jo helmiäissininen tuutattu päällekin. Siitä kuvia myöhemmin. Sitä pääsee kasaamaan!

  [​IMG]IMG-20200312-WA0013~2 by Waltteri Elo, on Flickr

  Lisäks kaverin kanssa otettiin työnalle mun -69 Impala, kaverille tulee ajo-oikeus sit autolle kun jeesailee :cool:
  Vähän on hitsattavaa, ja moottorikin tarttis keksiä... 350 oli niin huonossa hapessa, et se joutaa romulavalle. Ehkäpä jos isolohkon sinne heittäisi, olis yks 454 hyllyn täytteenä.
  Mut on siinä vielä hommaa ennen moottorin asennusta :p

  [​IMG]DSC_0686 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]DSC_0689 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]DSC_0710 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]DSC_0717 by Waltteri Elo, on Flickr

  Noh, duunista tuli koronan seurauksena lyhennettyä työviikkoa, joten aloin vääntämään Oldsiin manuaaliswappia ja ilmajousia.
  Irrotin alkuperäisen jarrupoljinsetin ja korvasin sen romikselta pelastamallani poljinsetillä, joka lienee jostain 90-luvun fordista. Melko pienellä jumpalla sain sen paikoilleen. Tulipeltiä joutu hieman modaamaan, jotta 1-piiripääsylkän tilalle saa kunnon pääsylkän.

  [​IMG]DSC_0759 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]DSC_0762 by Waltteri Elo, on Flickr

  Manuaaliksi valikoitui kaverilta halapa 4-lovinen saginaw. Automaagilaatikko ei enää koskaan tee paluuta tähän vehkeeseen... Jenkeistä tilasin hydypainelaakerin jolla saa sitten kytkimen skulaamaan.

  Kardaanitunnelia piti melko paljon suurentaa, tein kokonaan uuden sitten...
  [​IMG]DSC_0749 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]DSC_0773 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]IMG-20200414-WA0002 by Waltteri Elo, on Flickr

  [​IMG]IMG-20200414-WA0006 by Waltteri Elo, on Flickr

  Noh lisäks aloin tekemään pusseille paikkoja. Täytyy kuvia laittaa niistä rakenteista myöhemmin tällä viikolla. Alla kuva missä nyt vähän edes osviittaa. Alkuun ajatus saada edes pohjaanlyöntikumeja vasten. Tuo vessa kyllä makaa jo pohja maassa silloinkin :rolleyes:
  Etupää tuottaa vähän harmaita hiuksia, mut eiköhän siitä selvitä.

  [​IMG]IMG-20200414-WA0012 by Waltteri Elo, on Flickr

  Lisäks tuli haettua tontille L33-motti, eli täysalsanen 5.3 litraanen LS-perheen motti. Tuosta tulloo johonkin kova turbomotti, kunhan keksin et mihin autoon ;)

  [​IMG]DSC_0778 by Waltteri Elo, on Flickr

  Lisäks Dusteriin tuli ostettua isommat suuttimet, ja kunhan lumentulo lakkaa, alkaa sen säätöhommat. Bemarin koneen myös purin, ja metsästän nyt siihen 2,5l lohkoa. Eli M20B25 lohkoa. Jos jollain sattuu nurkissa pyörimään stanukokoinen m20b25 lohko, niin kiinnostaisi... Edellisen jonka ostin, piti olla priima ja stanukokoinen. Noh, ei ollut kumpaakaan. Luotin kuitenkin myyjään sen verran että ostin wisecon männät ennen kuin lohko oli minulla, ja lohkohan olikin porattu... Virhe jota en tee toiste. o_O

  Tässäpä lyhykäisyydessään taas...

  -Wade
   
  rekkamies, Gary Grand, musta78 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. rane58

  rane58 Double Gearhead

  Ihan uteliaisuudesta, kuvissa näkyi ZJ-Jeep, mitäs sille meinaat tehdä....? :D
   
 16. Wade-

  Wade- Gearhead

  ZJ on tallikaverin käyttisvehjes :)
   
  Muokattu: 17.4.2020
  rane58 tykkää tästä.
 17. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Imppu taisi tulla samasta paikasta kuin Oldsi?
   
 18. Wade-

  Wade- Gearhead

  Jeps, näin teki
   
  dart -66 tykkää tästä.
 19. Wade-

  Wade- Gearhead

  Dusteri pääs tänään pihalle. Pesin ekaa kertaa varmaan viiteen vuoteen... Täytyy vahailla vielä.. Jos sitä ensviikolla alkais säätelee.

  [​IMG]DSC_0785 by Waltteri Elo, on Flickr
   
  rekkamies, rane58, isalmela ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Oon kuullu, et jotkut nipottajat alkaa urputtamaa jos on kaks rekisterikilpee, niiku nyt tuos pöllyttäjäs...
   

Kerro tästä muillekin!