WAGONEER lumilevy nokalle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja cb125twin, 6.3.2006.

  1. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mun täytyis varmaan ostaa toinen traktori, semmonen jossa on etukuormaaja. Siihen vois sitten ideoida semmosen lumiauran..... Toi takalevy on vähän hankala
     
  2. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    B11 sanista Lumiaura tekeillä, vinkkejä? mistä sais jonkinlaisen lumilevyn parhaiten kiinni nokalle?

    nyt on tollanen 35mm vesijohtoputki hinauslenkkejen läpi työnnettynä ja niiden ulkopuolella pykälää isompaa putkea mutkan jälkeen sakarat eteenpäin

    tää vois olla esim yläkiinnityspiste ja alas tulisi siitä alhaalla edessä olevan koneen kiinnikepisteen kohdilta latakka kiinnitys + pulttinivelöinti ja 5mm dia40 putki eteenpäin

    korollan takaovet saranoista yhteen ja tuo paksu putki johonkin keskelle.

    ajatus vaikea pukea sanoiks tähän aikaan viikosta...
     
  3. WTF

    WTF Gearhead

  4. HRTP

    HRTP Gearhead

  5. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

  6. WTF

    WTF Gearhead

    Laita yv:nä sähköpostiosoite.
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mulla oli viime talvena tynnyreistä tehty aura b11 sunnyn nokalla. meni datsunista siinä leikissä kansi ja taidan laittaa mazda 323:een vastaavan virityksen

    onko kellään kokemusta moisista miten se auran kiinnitys tulis tarpeeks tukevasti ja nostettavuus (mulla oli keulassa saksitunkki aika hankala käyttää)
     
  8. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Itsellä oli kanssa Jeepin nokalla romuista värkätty lumilevy.Ekan version tukiraudat oli viistosti etupalkissa ja niinhän siinä kävi että eturenkaat nousi kyllä komiasti ilmaan kun puskulevyn eteen kasaantui enempi lunta,samalla kyllä työntövoima hävisi eikä urakat oikein onnistuneet.En jaksanut ruveta mitään kummempaa rakentelemaan vaan laitoin yhden palkin vaakasuoraan levystä etuakseliin,ketjulla vaan akselin ympäri kiinni(läpilyöntikumi välissä) ja hyvin pelasi.Jopa niin hyvin että kun kuormaa kertyi levyn eteen niin tuo tanko suorastaan painoi akselia maahan päin ja pitoa riitti(nokalla oli kyllä Valmetti mikä antoi mukavasti lisäpainoa kanssa).Eikä mennyt akselikaan vinoon tahi jouset poikki vaikka muutaman kerran tökkäsi kyllä aika rivakasti.Toki jos rupeaa rakentamaan niin kannattaa kyllä tehdä erilliset pystysuorat palkit josta ottaa nelipistetuennan niin tulee hyvä.Nostolaitteena oli vain talja,mutta jos nyt rakentaisin niin ostaisin mönkkärin sähkövinssin kun ovat halpoja ja saa sekä noston että laskun helposti.Tuo auton ali menevä palkkisysteemi kuulostaa kanssa toimivalta,eikös traktoreissa ole ollut kärkiauroja tuolla systeemillä?
     
  9. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mitenkäs toimisi 323:en takaosassa tuo aura eli auraa pakilla? voisi olla helpompi tehdä kiinnitykset vetokoukun rautaan ja paino ois etupyörillä eli ei jäis jumiin niin helpolla jos aura on kevyt ja aika kiinteä.

    peileistä peruuttelua tai ovi/ikkuna auki
     
  10. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    joskus pohdiskelin et riittäskö ohjaustehostimen pumpussa paukut nostamaa puskulevy? pienen hydraulisylinterin laittas tai toisen auton ohjaus simpukan ja siitä kääntövarresta vaijeri puskulevyyn? kabiiniin sit veivi mistä pyörittelee ni levy nousis tai laskis? :odroll: entiä toimisko sit käytännös,elekee minua kivittee jos ei toimikkaan.. :poff:
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Justiinsa sama suunnitelma tuo veivi hyttiin.


    no tulihan tuo 323 aurakone tehtyä eilen parissa tunnissa melkein valmiiksi
     
  12. Eightball

    Eightball 3rd gear

    Laitahan kuvamateriaalia mazdasta.

    Oisko kukaan laittanu puutarhatraktoriin puskulevyä, kiinnostais tehdä omaani sellainen. Levy on jo valmis, mutta kiinnityskohdat ja tavat ovat vielä hakusessa.
     
  13. WTF

    WTF Gearhead

    Kahdella naapurilla on laitettu. Tuli niiden himmeleiden mukana.
    Kummastakin poistettu rajoittimet että jaksaa työntää paremmin.
    Toinen nastoitti renkaatkin tais olla mönkijän nastat mitä laittoivat.
     
  14. aba

    aba Gearhead


    Mulla oli ko vekottimessa puskulevy, oli kiinni samoissa kiinnikkeissä kuin leikkuupöytä. Kaipaa lisä painot takarenkaille muuten loppuu pito kesken.
     
  15. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead


    oiskin oma tekele noin siisti

    [​IMG]

    ei ilkii omasta auramazdasta laittaa kuvia ne on vähintään K-35

    mietin että mihin heppailisi venevinssin kiinni jolla nostelisi tuota auraa. nokkapelti saattaa mennä mutkalle ja katolla olevaa ei ylety sisältä käyttämään.
     
  16. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    mulla on 200cc kiinanpommi crossimönkkäri jossa on ketjut takana ja mukana tuli ex-omistajan tekemä puskulevy,mallia haukkaava hippo! vaatii pientä tuote kehittelyä..onhan noihin puutarharattoreihin saatavana lumiketjuja ni ei tarvi nastoittaa renkaita ja tarpees läski kuski ni ei pito lopu! :rotfl: ite näppäsin tehä joskus pusku levyn vanhasta lämpöpatterista! :rotfl: lumilinko oli paskana ni heftasin etukuormaajassa olevaan rehuleikkuriin pari metriä leveän lämpöpatterin kiinni,sain tehtyä lumityöt ja revin sit irti sen virityxen..
     
  17. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    meinasin tehdä Matukan auran nostosysteemin sillai että pelkkä nivelöinti auran kiinnityspisteestä ja aurasta nousee suoraan ylös rauta josta lähtee niveltanko ja sellainen ikäänkuin kampi rauta kuskin peilin tilalle eli siitä sisäsäädön reiästä läpi se auran nostokampi. nivelöinti pitää keksiä niihin pystyrautoihin että ovi pääsee aukeen
     
  18. puavo the baboon

    puavo the baboon Gearhead

    kattelin bilteman luetteloo ni siinä oli sähkövinssi 59 egee! luulis jaxavan nostaa pienen puskulevyn ku lupasivat sille himmelille et nostokyky muka 900kg? :poff:
     
  19. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    hajosi sytkäyksikkö matukasta kun hitsasin kiinnitysrautoja akku irroitettuna.
    tuli hirmu hätä saada jeeppi ajokuntoon ja siihen auraa. kyllä se käsitoiminen venevinssi riittänee alle 100kg auran nosteluun.

    eiköhän vihosella tms ole vielä halvempia nuo vinssit. esim ketjutaljojakin saa tarjouksessa 1/3 hintaan keskiseltä kun biltemasta.
     

Kerro tästä muillekin!