Woodyt?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja impala1968, 10.3.2006.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tuon viimeisimmän löydöksen johdosta tuli mieleen että kuinka paljon noita "puufarmareita", siis vanhempia kuin jotkut teippikylki-capricet löytyy kotimaasta?
    Onko 40-luvun oikeita woodyja tai 50-luvun tin woodyja kellään tiedossa?
     
  2. kustumize

    kustumize 1st gear

    Onhan noita suomessa useampikin. Tässä yksi säilötty!
    [​IMG]
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, tuo sun löydön mä tiesin, sitte moblassa väitettiin täältä löytyvän 49 (50?) mercury woodyn ja kaveri muistutti joskus näyttelyssäkin olleesta tosi hienosta punaisesta 49(?) Dodgesta.
    Lisää?
     
  4. Lahdessa ainakin näkyi olevan yksi 50 mercury (ford?) woodie joka oli joskus pellitetty puuosien lahoamisen vuoksi ,nyt lienee seisahtuneena projektina ja pellitykset purettuna? Ja pihalla oli yläkuvan kaltainen vara-osa auto...samako?
     
  5. kustumize

    kustumize 1st gear

    Tuo kuvan Woody on hankittu Vampulasta (1950 Fordi). Seissyt siellä abaut vuodesta '82 puun alla, kunnes paikallinen harrastaja otti talteen ennen kuin itse tein siitä kaupat siitä abaut viitisen vuotta sitten. Noita on tuotu kuulemma neljä suomeen uutena. Ämericän Diplomaattien käyttöön. Mene ja tiedä sitten.

    Puuosat ovat lahot ja pohja puuttuu etuosastaan lähes täysin, samoin helmat. Tossa kuvassa on lähes kaikki osat, jotka jäljellä oli, jotain sentään sellaistakin mukana, jota ei 49-51 Fordista voi hyödyntää, kuten kolmas penkkirivi sekä taka puskuri. Onhan tosta lisääkin photoja, jos ruosteista "romukasaa" haluaa nähdä =O)

    -kaitsu-
     
  6. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Onko -52 Farmarissa sama lattia kuin -50? Meinaan että jos on, tuohon vois löytyä laittia yhdestä katollaan kellottavasta -52 Farmista.
     
  7. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Hienoa nähdä että alkaa muitakin kiinnostamaan nämä woodiet! Tuossa vähä lisää linkkiä ja tuon sivun omista linkeistä surffaamalla pääsee vielä eteenpäin.. 8)
    http://www.oldwoodies.com/
    Ja tosiaan tuossa joskus takavuosina myös veekasissakin esiteltiin tämä Rannilan (liittynee myös erääseen rännifirmaan tuo nimi?) hienosti entisöity moppe(muistaakseni) woodie ja tais se olla jonain vuonna hesan am.car showssa jos tuo muisti nyt ei ihan pahasti heitä..

    Ja vähä lisää linkkiä: http://www.woodieworks.net/
     
  8. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Lahden projekti on mercury ja pihalla oleva raato on ford.
    Eskon tarhassahan oli 49-52 chevy puol woody mille sano hinnaks 600 e, olihan se aika pahassa kuosissa mut kai siitä joku viel vääntäs. Pelastakaa pois.

    Minkäs löydöksen impala 1968 on tehnyt?
     
  9. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D Kyllä kelpais mercury ja ford woodyt...ja kaikki muutkin.Hienoa,että edes jokunen on suomessa.Tuosta dodgestahan oli isompi juttu vuos kaks takaperin veekasissa.Melkoista hommaa saaha lankut istumaan hyvin paikoilleen. :wink:
     
  10. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Puu on aika pehmee ja helposti työstettävä materiaali.. ihan toista ku tuo rauta ja pelti... :wink:
     
  11. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Oliskohan kyseessä toi http://photobucket.com/albums/y288/laan ... 250041.jpg

    Aika kiviaitaa kunnoltaan, mutta kyllä kait niitä huonompiakin on liikenteeseen ehjätty.
     
  12. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Joo kyllä puuseppona tiedän ja arvostan kovasti pelti-ukkoja,koska iteltä ei ne hommat suju...tai en oo niitä hommia yleensä paljoa tehny.Puuta on tullu muokattua ja näinpä tiedän,että siinäkin oma työnsä mittailla ja sumplia! :)
     
  13. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Ei ole tuo linkin auto, ja tuohan on 53-4 pontiac. Se letukka oli siellä taka kulmassa oikealla katoksen ja romujen alla.
     
  14. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Kato kolleega! :lol: juu mullaki nuo hitsisaumat on joskus vähä hohhoijjaa mutta jos hyvät vehkeet löytyy nii puusta syntyy vaikka mitä! Mutta totta joo tuo mittaaminen on kyllä kaiken a ja o.. ikää myöten oon kyllä oppinu arvostamaan eri asioiden osaajia ja niiden kavereiden kans on ihan hyvä olla hyvissä väleissä.. :wink: Joku viisas roomalainen sanoi aikoinaan että kukaan ei osaa kaikkea mutta jokainen osaa jotain..!
    :p
     
  15. JJ

    JJ Gearhead

    Mulla taitaa olla kuva siitä Eskon woodysta,vielä kun sen sais ihan tännekin ihmeteltäväksi :odroll:
     
  16. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Ne alkaa noi Woodiet olla arvostettuja, johtuu kaiketi valmistusmääristä ja surffikulttuurista. Ja siitä että ne on hiton hienoja! Näkyy muuten sitten myytävien projektien hinnoissakin!
    Entisöidyt Ford Woodiet on jo kaikki yli viiskymppiä...
    Tosin noita uudempia non-Fordeja on välillä aika edukkaasti, niin kuin tämä Buick...
    On vaan yleensä aika pahoja...
    Ruotsissahan niillä taitaa näitäkin jonkun verran olla?

    Itse suunnittelin taannoin Tin-Woody -kopion tekemistä 53-Letukasta, chopattuna ja tonttiin tiputettuna tietenkin, mutta taitaa jäädä haaveksi kun kyseinen projektiautokin on jo myyty. Skissit taitaa vielä olla tallessa.
     
  17. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Juu, täällä on kyllä joitakin Woodyja mutta eipä niitä ole juuri tapahtumissa näkynyt. 1980-luvun Wheelsissä oli woodie-juttu ja siinä oli lsitattu Ruotsista löytyviä, kuvattuna oli mm. hyvä työn alla ollut -53 Buick. Tunnetuin (?) Woody taitaa olla Tampereen näyttelyssäkin takavuosina käynyt kermanvärinen 1946-48 Pontiac STW. Mutta en ole nähnyt esimerkiksi yhtään 1949-51 Fordia/Mercurya..
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joopa, tuollaisen kun löytäis niin enää ei tarttis etsiä mieluisampaa autoa
    [​IMG]

    Mutta nyt täytyy tyytyä paljon köyhempään malliin......
     
  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Jaahas, amerikan B50 on päässyt käsiksi vieressä olevaan farmeriin. Niin onks tää kuva amerikasta vai Hyvinkäältä? :D
     
  20. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tuollainenhan on helppo chopata? Tosiäijä vetäisee moottorisahalla siivut pois ja naulaa katon uudelle paikalleen?

    Mä olen sen verran pussihousu että katon jättäisin tuohon missä se onkin. Ilmapussia alle ja vaikka 425 nailhead nokalle.
     

Kerro tästä muillekin!