X-rungon kardaanikulmat

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja zero, 18.6.2019.

 1. zero

  zero 3rd gear

  Niin se kai Shop manuaalin mukaan menee, tai niin mää jartsan puheista ymmärsin, koska ensin pitäisi tarkistaa että auton korkeus lattiasta on oikea/auto alustaltaan suorassa. Mutta kun omakin auto on madallettu alkae 4 tuumaa niin tarvii keksiä jotain vaihtoehtoisia mittaustapoja. Mutta saa noista Shop manuaalin mitoista kulmat mitä sit voi suhteuttaa omiin mittaustuloksiin.
   
 2. latehr

  latehr 1st gear

  58-60 manuaalin mukaan ei ole vain yhtä ja oikeaa kulmaa noille, vain se riippuu mallista ja alustan korkeudesta. Viisi eri vaihtoehtoa niille tuos merkitty.
  Alustan korkeus mitataan suoraan taka-aksilan päältä etäisyys runkoon. (axle to frame). Itellä on madallettu n. 2tuumaa, ja etäisyys oli n.5.25”.
  Kuvakin olis tuosta manuaalin sivusta missä noita kulmia ilmootettuna ja ohjeita säätämiseen, mutta tarttis vissiin laittaa se johonki palveluun että saa näkymään täälä.
   
 3. Onko se tämä manuaali:

  http://chevy.oldcarmanualproject.com/shop/1959_60/59sms0503.htm

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. latehr

  latehr 1st gear

 5. latehr

  latehr 1st gear

  No ei se nyt liittänyt tuohon tuota kuvaa, mutta linkin takaa pitäis löytyä kuva mikä 1959 assembly manuaalista.
   
 6. jart$u

  jart$u Gearhead

  Tässä on muuten aivan loistava vastaus kun ketjun aloittaja kysyy onko TIETOA. ni eiks joku papparainen ala heittään mutua että ristinivelen pitäis olla NOLLAKULMASSA!
   
  zero tykkää tästä.
 7. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Onneksi sulla on varmaa tietoa että koneen kulma säädetään lattian mukaan:rotfl: . Jos siellä on orkkismittaiset ja ehjät koneenkorvat ja kannakekumi niin se on melko lähellä tehtaan kulmia silloin mutta saahan niitä säädellä niin paljon kuin lystää.

  Mitäs kulmaa suosittelet C-4 Vetteen?
   
 8. jart$u

  jart$u Gearhead

  Jep, onneks mulla on.
  Mitä tulee c4:seen, en suosittele mitää kun en asiasta tarpeeksi tiedä. Normaali heppu pitää silloin turpansa kiinni.
   
 9. zero

  zero 3rd gear

  Sepä tässä mulla nyt on ongelma kun moottori/vaihdelaatikko paketti on "ei alkuperäistä, samoin myös kiinnikkeet osittain. Niin tarvin jotain mittoja kun ei tuostakaan mitään tule että arvalla säädän jotain johonkin, olisi mukava saada paikka kerrallaan asiallisuus arvoihin linjaukset niin jos tärinä ei lopu niin alan etsiä vikaa muualta.

  Toi tärinä on kyllä aika pieni, mutta kyllä se vaan itseä häiritsee. Tähän asti kyydissä istujien kommentit on ollut "mikä tärinä" tai "normaali X rungon tärinää" :odroll:
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 10. hapa58

  hapa58 3rd gear

  Usein ongelmat alkaa kun jousia pätkitään. 10 mm vanerista "fyllin" pistin tukilaakerin alle. Auttoi ainakin mun vanhassa -58 :ssa. Auto oli tontissa .
   
 11. zero

  zero 3rd gear

  Tarvii varmaan tosta kohta leikata laserilla shimmilevyjä, iltavuorossa on hyvä tehdä firiksiä :odbiggrin: tarvii käydä vaan mittaamassa reikien väli.
   
 12. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Se onkin mukavaa puuhaa laittaa shimmejä alle kun kuusnelkussakin se äksä on vain pual metrii pitkä eikä ihmisen kädet sinne joukkoon mahdu.
   
 13. zero

  zero 3rd gear

  Se on kyllä yks perkeleen kolo, täytyy jollain kättä pidemmällä soheltaa sinne väliin tms.
   
 14. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Siinä meni sitten sekin... Kun meinasin et vaan äkkiä kokeilen korkeussäätöä. Enkä oo kattonu, missä kohdin se laakeri on.
   
  zero tykkää tästä.
 15. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Pitkään lattarautaan toiseen päähän reijät olis ehkä helpoin konsti.
   
  zero tykkää tästä.
 16. rb

  rb Gearhead

  Nyt on kivaa käikälettä…

  Inland Empire Driveline Super Strength Bearing Supports
  [​IMG]

  Ruuvaan kiinni ja katson, että mitä sitten tapahtuu..
   
 17. zero

  zero 3rd gear

  Itte en raaskinut satasta sijoittaa tommoseen, otin kyllä jonkun SKF vahvistetun mikä oli semmonen puolivälin vaihtoehto hinnan puolesta. Mutta ei siinä taida olla oikotietä onneen, kai ne kardaanin kulmat tarvii vaan saada oikeasti kuntoon.
   
 18. julmajari

  julmajari Gearhead

  Veikkan että siirtää tärinät koriin vielä tehokkaammin kun normilaakeri, itellä jäi hankkimatta vaikka ne peruskamat ei oikeen kestä.
   
 19. Väne

  Väne Gearhead

  Onko kaikissa x-runkosissa etupätkän haarukat väärässä asennossa toisiinsa nähden, eli 90astetta pielessä? Eihän se silloin pyöri tasaisesti jos on vähänkään kulmaa?
   
 20. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Onhan tietenkin joku pihainssi voinyt ne laittaa ristiin. Joskus pieneen tärinään auttaa kun ottaa takaa auki ja pyöräyttää pual kierrosta.
   

Kerro tästä muillekin!