Y-Block Startti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ford Freak Club of Finland ry', aloittaja Fargo, 12.5.2012.

  1. Fargo

    Fargo Gearhead

    Taas tuli opiskeltua ettei kutosen startti sovi 292:een ja että Startax Oyn luettelon mukaan sopiva startti on myös kutosen startti perkele :mad:
     
  2. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    FE:n startti käy myös. Ainakin joku malli :eek: .
     
  3. teros292

    teros292 Gearhead

    Jos on heittobendix startti ja kiinnitys kolmella pultilla niin kyllä kutosen startti pitäis käydä. Jos on jokin muu niin sitten ei välttämättä. Jos ollut joku uudempi kutonen niin niissä kait ollut eri startti. FE:ssä ollut ensin myös heittobendixiä. Ja myös jotkin mallit joissa se kyhmy sivussa sopivat, mutta muistaakseni joskus vuonna 65 vaihtui kiinnitys erilaiseksi. Ja se kuva mikä siellä startaxin luettelossa on vuosille 56-61 on oikea malli.
     
  4. Fargo

    Fargo Gearhead

    Heittobendix joo, kiinnitys kolmella pultilla joo. Kutonen vuodelta -59.
    Tuossa se startaxin tuotos oli ihan livenä mulla kourassa ja ei vaan sovi se eikä vanhakaan kutosen startti siihen sulta tulleeseen koppaan....???

    Keskimmäinen kiinnitysreikä passaa mutta ylä ja alareikä ei osu kohdalleen.

    Hyviä ideoita?
     
  5. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Muistaakseni kun aikoinaan laitoin just vm. 59 223 matkalaukun startin 272 Y-lohkoon niin jouduin vaihtaan sen kiinnityslevyn Y-lohkosta.

    Eli startti on periaatteessa sama, mutta se "kiinnityslevy" mistä startti pultataan on eri.
     
  6. Fargo

    Fargo Gearhead

    Tarkoitat Startin päätylevyä?
     
  7. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    No tuo päätylevy lienee sille parempi nimi eli just sitä... :D
     
  8. teros292

    teros292 Gearhead

    Mielenkiintoista. Varaosakirjojakin kun katselin niin antaa itseasiassa kaksi erilaista päätylevyä, toinen on vain ja ainoastaan 430 V8:iin ja toinen kaikkiin muihin. Siitä ei ole mitään tietoa mitä eroa näillä kahdella on. Itselle ei ole kyllä tullut vastaan yhtään erilaisella päätylevyllä olevaa kutosen starttia. Tarkastin samalla valunumerolla olevaan koppaan niin ainakin oma startti käy siihen. Mutta Fordilla on kyllä ollut aina noita poikkeuksia. Niin olis tossa kyllä yksi ihan uusikin y-lohkon päätylevy jonka tarkistin että sopii.
     
  9. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Sanotaanko, että tuon päätylevyn vaihdosta on melko vahva muistikuva, mutta en nyt taivasosuuksia menisi lyömään vetoa siitä...
     
  10. Fargo

    Fargo Gearhead

    Joo, se startaxin startti ei sopinut sitten mitenkään mutta toiselta toimittajalta tullut uusi reliant meni nätisti. Kutosen koppaan ei tullut vertailtua kun sen verran oli kiima saada startti kiinni.
     
  11. sbf

    sbf Gearhead

    Pienes kännissä päätin kirjoittaa nyt sit pienen sikermän aiheesta fordin startit:Varmaan kaikissa pre 66 vehkeissä on heittobendix startit.
    Bendixin puoleiset päädyt pitäs olla vaihdettavissa kaikista sekaisin.
    66 tuli c6 askit fe lohkoihin ja niihin tuli pikkulohko eli 62 fairlane tyyliset apukenttäbendix tyyliset startit.
    Apukenttäbendix startista käy heittobendixtyylisiin omalla kokemuksella hiilipuolen pääty ristiin.Lisäksi legenda kertoo että jonkun ladan hiilet käy näihin startteihin.Sit jos pikkulohkoon haluaa halvalla välitetyn startin niin tilaa öö...91 ? ja tuoreemman 5.0 thunderbirdin startin koska se on planeettavaihteistolla oleva älyttömän kevyt puikula.
    Heittobendix ei mahdu c6-askeihin kun siinä turbinikopassa ei ole tilaa.
    mutta vanhempiin pitäs mennä heittämällä 66 uudempi apukenttäkäynnistin.
    toivottavasti tästä nyt oli jollekkin jotakin hyötyä. 8)
     
  12. CFR-759

    CFR-759 1st gear

    Pitänee tunnustaa ja myös pahoitella jos sattuu olemaan "epätarkkaa"
    tietoa S...X luettelossa. Itse vastuullisena ko. luettelon tiedoista olen yrittänyt mahdollisuuksien mukaan kerätä ko. starteista tiedot saatavissa
    olevien lähteiden kautta. No, puhutaanhan meikäläisen ikäisistä vekottimista
    niin on "saattanut" matkanvarrella myös tapahtua "jotain" muutoksia autoon?
    Peace kaikille ja starttiostoksia joutunut itsekkin työntömitalla Paljon ratkoon.

    Vee Äm
     
  13. Fargo

    Fargo Gearhead

    Laitas mulle numeros vaikka yyveenä, noiden kanssa aika paljon tulee pelattua noin niinku viran puolesta niin saatais ehkä korjailtua tietoja.

    Tarkoitus ei siis ollut mollata S-x ooyytä mitenkään, päinvastoin olen hyvin tyytyväinen sen olemassaoloon ja henkilöstöön.
     

Kerro tästä muillekin!