Yazaki kierroslukumittari ketju

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Ratrod34, 5.5.2021.

  1. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    -70 ja -80 lukujen yleisin kierroslukumittari ehkä ? mulla näitä nyt kolme kpl ja kaikissa erilainen piirilevy, tai siis tätä ekaa kromi kehyksistä en raaskinut avata kun täysin koskematon, mutta sylinteriluvun valinta ruuvin sijainti ja malli paljasti sen täysin erilaiseksi kuin kaksi seuraavaa.
    https://aijaa.com/yphjAt

    Toinen mittari poikkeaakin kahdesta muusta siinä et ton kolmio kuvion perässä lukee Yazaki kun kahdessa muussa ei lue ja lisöksi löytyy sylinteriluvut 2, 4, 6 ja 8 jotka valitaan erilaista ruuvia kääntämällä kuin yllä olevassa, lisäksi tämä on toteutettu vain yhdellä transistorilla.
    https://aijaa.com/IfBV9Z

    Kolmas versio onkin taas naamataulussa ilman Yazaki tekstiä, mutta sisältä piirilevystä löytyy teksti kauniilla kauno fontilla, tässä lisäksi erikoista sylinteriluku valitaan jumpperilla kolmen kierretangon avulla 4 ja 6 sekä tämä on toteutettu 4 transistorilla.
    https://aijaa.com/EMxxyY

    Löytyykös täältä porukoilta vielä erilaisia malleja Yazakin toteutuksesta ?
     
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tuollainen oli vielä muutama vuosi takaperin

    [​IMG]
     
  3. Patu67

    Patu67 1st gear

    Osaako joku valaista mistä tästä Yazakin mittarista valitaan sylinterilukumäärä vai voiko sitä edes vaihtaa?

    edit: Näyttäisi noissa johtojen kiinnityspaikoissa lukevan 6 C 4
    eli ei 8-koneelle,vai?

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Muokattu: 8.9.2021
  4. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Joku näköjään vähän tinannu tota kun toi trimmeripotikka ei oo alkuperänen ja 4 / 6 valinnasta on tehty jännitteen ja signaalin syöttö nastat, löytysköhän tosta trimmeristä säätövaraa jopa 8 pyttyselle, ooko kokeillu mittaria ?
     
    Muokattu: 8.9.2021
  5. Patu67

    Patu67 1st gear

    En ole vielä kokeillut. Minne ne jännite ja signaalikaapelit alunperin on menny?
     
  6. Onko tässä vähän sinne päin:

    [​IMG]
     
  7. Eiku tuo olikin positiiviisen maan malli.
     
  8. Patu67

    Patu67 1st gear

    Mutta johdot ovat ilmeisesti menneet suoraan mittarin sisälle?
     
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Juu alunperin tosta reijästä suoraan sisälle, noilla kolmella nastalla on valittu 4 / 6 siinä on ollu sellanen metallin palanen joka laitettu keskinastata jompaan kumpaan ja mittarin sisällä ollu yksinkertaisesti vain kaksi trimmeriä kummallekin oma joilla kalibrointi tehty, eli nyt on joku tehny vähän omia virityksiä, jos kaikki tehty ok niin varmaan löytyy tosta uudesta trimmeristä säätövaraa
     

Kerro tästä muillekin!