yenko camaro

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Anonymous, 6.2.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja HEMIlle, kerroppas asiantuntijana, että miten nykyajan jenkkiauto eroaa ns.tuning-autoista? Kerroppas se ero mikä erottaa uuden Corveten uudesta Lamborghinista tahi Porchesta? Valmistusmaa ei ole riittävä peruste vaan ole hyvä ja anna tekniset erot.
     
  2. Fastback

    Fastback Gearhead

    no onpas sivuille eksynyt joku pahansisuinen nimetön yksilö. Scrollaahan sivu yläreunaan ja katso mitä sen vasemmassa yläreunassa lukee. USACARCLUB.NET ehkä täällä puhutaankin jenkeistä positiivisemmalla sävyllä kuin jossain jippiin palstalla.

    Minä ajan kesällä jenkillä ja nautin sen kyydistä ja kasipyttyisen väännöstä. Ajan talvella riisikipolla, ajaisin kyllä neliveto suburbanilla, mutta kun ei ole syntynyt kultalusikka suussa niin minkäs teet. Mukavaa huollattaa auto merkkihuollossa ja pitä sormet puhtaina. Mutta kyllähän sitä on taas mukavaa olla kyynärpäihin asti rasvassa kun harrasteautoansa roppaa.

    Ajaakohan joku Suomen olosuhteissa Skylinellä vuodenympäri? Harrasteauto on harrasteauto, mikä siinä on vaikeaa tajuta?
     
  3. HEMI

    HEMI 1st gear

    Oon varmaan kussu jossain vaiheessa nimettomän muroihin. Eroja on ainakin ulkonäkö vaikken ny paljon noista uusista jenkeistä perustakkaa kuten en muistakaan uusista autoista ja hinta tost porcheista nyt on paha sanoo mitää mitä ne maksaa ku ei hirveesti tuu haaveilua moisista saksan seisojista. Mitä sä noilla teknisillä tiedoilla oikein teet mee blärää nettisivuja jos haluut jotain tietoja. Enkä oo kyllä sanonut lamborghinejä tuninki autoiks vaikka kyllähän ne siihen kastiin voidaan laittaa ku se ny näyttää kaikkine siivekkeinensä enemmin lentokoneeilta tai kuuraketilta kun autoilta.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei muuten mutta kun jotkut tuntuu ajattelevan että jenkillä ajelu on ainoa tie autuuteen, muilla ei tee mitään.
     
  5. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Se on aina tällästä kun ruvetaan puhumaan jenkkien hevosvoimista ja suorituskyvyistä. Ei tartte pitkään jauhaa kun on joku neropatti työntämässä datsuniansa väliin. Jos ei ymmärrä jenkkien viehätystä niin sille ei voi mitään. Ja aina löytyy auto joka pieksää toisen....Yleensäkin on ihan turhaa verrata jenkkejä lähes puolet kevyempiin euroihin tai japseihin.

    On myös aika epäsuhteessa Yenkon puolivyörenkaiden pito verrattuna auton voimavaroihin. Nykyrenkaiden pito on ihan toista. Tehokkain Yenkohan on muuten Nova 427 (L72) 450hp...
     
  6. HEMI

    HEMI 1st gear

    No tällä sivulla kävijät varmaan ajattelevatkin niin, minä tunnustan ainakin,
    parhaa "autuuden" tunteen saan kyllä jenkillä ajellessa vaikken lamborghineilla olekkaan ajanut enkä haluakkaan omistaa sellaista naurettavan näköistä autoa mut tää on näitä maku asioita jos et tykkää jenkeistä ni et tykkää ja sillä sipuli.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Lamborghini on hieno auto. Se on vakaa mielipiteeni, vaikka ajankin jenkillä ympäri vuoden ja harrastan Volvoja.... vapaasti hengittäviä sellaisia.
    Toivoopi : TB
     
  8. HEMI

    HEMI 1st gear

    Eihän siinä, otan osaa. :grin:
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kysäsempä tähän alkuperäiseen aiheeseen liittyen. Tehtiinkö Yenkoja muistakin malleista kuin Nova ja Camaro :???: Mitenkäs oliko Chevellestä ja Corvetesta Yenko versiot? Vuosimallit, oliko vain 69 ja 70?
     
  10. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Chevellestä mun käsittääkseni oli Yenco malli. Joku vois tehdä täällä sellasen suomalaiskansallisia piirteitä omaavan "JENKKA" replican?
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    naurettavaa lukea kyllä tätä
    katotaan nyt kumpaan leiriin mut leimataan jos en sano millä ajelisin mieluiten
     
  12. Fastback

    Fastback Gearhead

    jenkka replica olisi kyllä ihan asiallinen laite, ennen fast and furios leffoja katselin camaroa jenkkilästä ja yksi mieleenpainuvimmasta oli keltainen mustilla Yenko teipeillä ollut '69 camaro 454:lla. Hinta oli silloin vielä kohtuullinen, leffan myötä hinnat pompsahti jokaisella harvalla yenko replikalla.
     
  13. PetteriT

    PetteriT Gearhead

  14. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Kyllä Chevellestäkin tehtiin Yenko versio.

    Yenko Corvair tunnettiin nimellä Yenko Stinger ja sitä sai viitenä katuversiona, Stage 1-5. Tehot väliltä 160-250hv, tiheä 4v loota ja 3.89-tai 3.55:1 välityksinen lukkoperä.
    Ja löytyy myös Yenko Deuce -70 (Nova) LT-1 tekniikalla. Kone on tehokkain Camaron z-28:sta ja kehitti 360hv. Tämä siis halvasta Novan karvalakkiversiosta valmistettu C.O.P.O -tilaus (Central Office Production Order)niinkuin moni muukin Yenko.

    Camarohan oli ulkoisesti näyttävin Yenko cowl induction scooppipelteineen ja spoilereineen muiden ollessa hieman hillitympiä. Jonkinlainen scooppi löytyi myös Corvairista.

    Ja Yenkohan on Chevymiesten Shelby...




    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy-74 2004-02-09 18:34 ]</font>
     
  15. Fastback

    Fastback Gearhead

    jossain popular hotroddingissä tai muscle car reviewissä oli kolmen copo auton shootout, jossa tuollanen lt1 nova paukutteli kovia varttimaili aikoja, pitänee kaivaa lehti jostain esiin ja laittaa tulokset näkyviin.
     
  16. MadMike

    MadMike Gearhead

    Vanishing point nimenomaan filmattiin 7/8 nopeudella.....mulla on ne jokainen niin video kuin DVDkin ja tallella on tuottajan haastattelu jossa ne myöntää tuon yllä väittämäni.

    Ei taida olla kuin alkuperäinen H.B Halickin Gone in 60 sec vuodelta 1974 jossa ei nopeuteta eikä muutenkaan pelleillä ..stuntit on aitoja ja silleen...ja H:B Halickin leski muuten oli tuottajana tässä uudemmassa...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MadMike 2004-02-12 22:04 ]</font>
     
  17. MadMike

    MadMike Gearhead

    Eräs Svedu vetelee valkoisella Yenkolla kadulla kilpaa edelleen...
     
  18. MadMike

    MadMike Gearhead

    tuttavapiiristä löytyy mies joka on ajanut skylinela talvellakin ...myös mies joka ajellut talvella Chargerilla (vm.70 väri kulta mustalla vinyylikatolla) jossa 426 Hemi ja 4-speed sekä allekirjoittanut fuelie Vettellä...kivaa on ollut jokaisen mielestä.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo ja Bullitissa Chargerista lenteli pölykapseleita 5kpl joten taisi olla varapyörässäkin kapseli.
     

Kerro tästä muillekin!