YLE TEEMA: Nopeutta, ennätyksiä, hevosvoimia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Kustom STW, 24.1.2008.

  1. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Katsokaas YLE Teemaa 24.1. klo 20:35 - 21:00.
    Uusinta 30.1. klo 23.20.

    On siinä alussa muutama komee rodi ja GTO, lopussa vähän DragRacea. Mut eipä toi ny kovin kummonen ohjelma ollu. :odroll:
     
  2. homer

    homer Double Gearhead

    Juu, äijä ajaa gti golfilla...
     
  3. SpW66

    SpW66 Gearhead

    Tulee uusintana 30.1. klo 23.20
     
  4. Multipower

    Multipower Gearhead

    ainii, tääki olis tullu..toivottavasti ei ollu katsomisen arvonen, ettei jääny mistään paitsi :poff: ..ja uusintaakaa ku ei kuitenkaa muista, saati sitten jaksa valvoa, :lol:
     
  5. Jasca

    Jasca 1st gear

  6. FA18

    FA18 3rd gear

    Vaikuttavin "fakta" tuosta sarjasta oli kun kävi ilmi että formula 1 Bmw turbo moottorit, silloin 80-luvun alussa, käytti 1500 kuutioisia henkilöauton lohkoja joilla ajettu 100000+km(näytti ihan samalta kun M10). Koneet purettiin ja jätettiin pajan seinustalle ruostumaan ja ruosteisista lohkoista sitten koneistettiin näitä lähes 1000hv koneita.

    Siis nää on tullu ajat sitten Discoveryltä.

    Ja ei tää ohjelmasarja liity hotrodeihin paitsi hieman tuon ekan jakson osalta.
     
  7. UGH!

    UGH! 1st gear

    ..eikä pelkästään näytä samalta :wink: Tästä kaikki alkoi.
    [​IMG]
     
  8. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    no ohoh, eikä noi ollu 3.5 litraiaisia v-8 turboja tuon ajan F 1 moottorit?

    Eli aika homma varmaan tehdä kadesta 1.5 ltr lohkosta yks v-8 :rotfl:
     
  9. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Niin, siis koneena sai olla siihen aikaan joko vapari 3.5 tai ahdettu 1.5.
     
  10. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    selvä... hyvä tavaton, ei noita enää muista..
     
  11. gremlin

    gremlin Gearhead

    Onkos toi sama ohjelma mika tuli joskus kuukausi(?) sitten?? Sillonkin oli ohjelmatiedoissa ''hotrod'' ohjelma mutta ei silla juurikaan ollu rodien kanssa tekemista :odroll:
     
  12. Kalkkuna

    Kalkkuna Gearhead

    Mikäs taikka tuolla ruostuttamisella on :eek: ?
     
  13. SpW66

    SpW66 Gearhead

    Kaupungissamme vaikutti vielä 90-luvulla eräs 60-70 luvuilla Hondan tehtaan tallissa mekaanikkona toiminut henkilö. Kisatouhuissa oli ilmeisesti käytetty liikaa liuottimia ja tärpätin maistuminen johti siihen että Japani vaihtui koti-Suomeen.
    Katuja tallaillessan tämä mies havaitsi pick-upini lavalta lumen seasta letukan lohkon ja multa utelemaan meinaanko siitä kisakonetta kun sitä lumessa "päästän". Ilmeisesti valurauta saa parempia ominaisuuksia kun ruostuu? Enempää en saanut selvää kaverista, enkä viitsinyt jäädä selvää hetkeä odottamaan.
     
  14. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ei se ruostuminen liene pääasia. Mut vanhetessaan lohkoista vähenee jännitykset ja pytyt pysyy paremmin pyöreinä ja akselilinjat suorina. Samalla lailla ne kai paranee käytössäkin. Ainakin yhessä koneistamossa sanottiin, että esim. kuorma-auton dieseli on parhaimmillaan kun ensimmäisen ajetun miljoonan km:n jälkeen lohko oikaistaan suoraks ja laitetaan uudet sisäkalut. Uusi lohko varmaan "paranee" nopeemmin siinä räystään alla ollessan vuoron perään pakkasessa, sateessa ja auringonpaisteessa kuin jossain tasalämpöisessä varastossa.
     
  15. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Just ,vanhat konnat puhuu VANHENTAMISESTA lohkosta lähtee jännitykset kun jättää sen ulos mialuummin vaikka vuodeks tai pitemmäkskin aikaa.Paranee vanhetessaan niinku viini :wink:
     
  16. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Joo ja muistui mieleeni, että kun joskus kauan sitten kun kävin tutustumassa Valmetin dieselmoottoritehtaaseen, niin siellä oli pihalla isot kasat koneistamattomia lohkoja. Liekö ollut vuoden tarve.
     
  17. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Alku tuosta on ihan mukavaa katottavaa. Ja tuloo siis tänään uusintana.
     
  18. gremlin

    gremlin Gearhead

    Ukko siina viisaasti mainosti etta ''tallainen -64 GTO oli eka muskeliauto'' ja nojaili -68/9 mallisen kylkeen :rotfl:
    Niijuu, ihan vaan tiedoksi etta se eka muskeliauto oli -55 Chrysler 300 :soosoo:
     
  19. 67Camaro

    67Camaro 1st gear

    Lohkon vanhentamistahan tuo on, samalla tavalla Wärtsilän moottoritehtaan pihoilla lojuu lohkoja, annetaan vuodenaikojen tehdä lämpösyklit lohkoille. Tuostahan jenkkitermi "seasoned block" tulee, season=vuodenaika
     
  20. Nappula

    Nappula Gearhead

    Ite olin tuolla töissä ja mun mielestäni hommassa oli kyllä kyse sittä että nykyään kun ne lohkot tulee jostain makarooni maasta niin niitten toimitus varmuus on vähän epämääräinen joten pitää olla puskuri varasto ja ei niitä nyt ihan vuoden tarpeisiin ole kun yli 25000 moottoria pitäs vuosittain valmistua ja niitä mun mielestä joku 1000kpl siellä pihalla lojuu.
    Ja kyllä niitä on ihan suoraa rekasta viety koneistukseen ja putkitukseen ilman mitään seisotuksia.
     

Kerro tästä muillekin!