Yleisen hintatason perseilyä

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Limite, 20.5.2020.

 1. tero79

  tero79 3rd gear

  Juu!!! Väki ei todellakaan tajua mitä se kiesi maksaa ennen kuin se on siinä pihalla (omalla) ihmeteltävänä.. Ja varsinkin renkaitten potkintaa varten.. Ja siinä voi todeta ihan livenä että tossa lokarin kulmassa on toi tikkuaskin kokonen pieni läikkä josta maali ropissut pois.. Autolla ikää 35 vuotta... Ja ulina on valmis...
   
 2. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Kauppaahan noilla puheilla yritetään käydä, ja jos olet myyjän roolissa, niin Ostajan roolisuoristusta et voi ennalta valita etkä käsikirjoittaa. Jos ei mutinat kiinnosta, niin voihan sitä heittää sopivaan väliin esim: "Noi on huomioitu hinnassa, Tää maksaa tän verran tms." Jos haluaa olla piikikäs niin voi sanoa että "on näitä samoja nähty 1/3 hinnallakin", "paljos sulla on oikeesti rahaa, ettei turhaan tingitä","oot ostamassa mun autoa, luuletko etten ole huomannut" tai "Kerro mieluummin jotain, joka oikeasti voisi vaikuttaa hintaan tai kaupantekoon "tms.

  Voihan kaupanteon keskeyttääkin, jos tuntuu että käsitykset on liian kaukana toisistaan. Sanoo kylmästi että näillä tarjouksilla ei kauppaa tule ja nyt on parempi miettiä uusia ehdotuksia yön yli tms.

  Tuntuu Suomalainen myyjäkin olevan sellainen, että sitä omaa hintaa ei ole päätetty edes tuhannen tarkkuudella, jolloin tollasella kilpalaululla voi saa hyvinkin hinnasta pois.
   
  Jori85 tykkää tästä.
 3. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

 4. Siksi kannattaakin aina myydä ulkomaille. Suosittelen. Aina saa oikean hinnan ja ne ei mieti että saako myyjä välistä tai rikastuuko myyjä edes hetkellisesti....
   
  12345678910 tykkää tästä.
 5. 1purehell

  1purehell Gearhead

 6. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Ruåttalainen myi mulle Ponun 400 myllyn alle 400 juuron. Selvästi perseilevät yleisestä hintatasosta. Kotimaassa tuntui olevan hinnat ” hieman” korkeampia...
   
  cdv70 tykkää tästä.
 7. litres

  litres 2nd gear

  Emmä mitään tiedä hintaperseilystä yms mutta miksi kalusto ei liiku esim jenkit
  nettiautossa? samat vekottimet kk toiseen...onko hinnoittelu mennyt metsään?
  Ei olla ruotsissa saksassa saatika jenkkien hinnoittelussa.:rolleyes:
   
  Imusihti tykkää tästä.
 8. ameriikanteijo

  ameriikanteijo 3rd gear

  Kyllähän se kertoo paljon yleisestä tilanteesta, eikä se ole pelkän koronan syytä, harvalla on varaa ja jenkkiautoilu on silti marginaalilaji, kaikkia joilla on vara, ei kiinnosta. Sanotaan toki että aika tavaran kaupittaa. Jahka hinnat on kohtuullisia. Mutta paljon on kovia pyyntöjä kuntoon nähden.
   
  cdv70, Rado, Jori85 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Harrastajien määrä on kuitenkin suomessa rajallinen. Ja tulotaso niillä jotka on jenkeistä kiinnostuneita. Jos keskimääräinen suomalainen ajaa sillä kolmentonnin toyotalla, niin tuskin sitä ihan hevillä ostetaan kympin harrasteautoa. Edullisemmat ja siistimmät näyttää häviävän aika nopeasti.
   
  cdv70 tykkää tästä.
 10. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Jaa, kyl mul on ainaki 3.5 tonni käyttöauto ja jenkki si 5x kertaa kalliimpi. Asiat tärkeysjärjestykseen ;)
   
  rane58, Rado, Jori85 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Olisko nuo markkinat vähän kylläisiä jo tarjonnan suhteen. Uutta harrastekalustoa tulee kuitenkin yötä päivää maahan. Jos joku laittaa halvalla auton myyntiin niin yleensä jobbari sen nappaa ja kohta se on taas listoilla kalliimmalla hinnalla. Nuorisolla ei rahat riitä näihin ja harrastajilla on jo useampia autoja sekä projekteja päällä kokoajan.

  Saa nähdä miten käy kun nuo 50-lukuiset harrastajat lopettelee jossain vaiheessa ja kalustoa laitetaan tarjolle miten käy.
   
  SteveS, cdv70, Rado ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. toyopet

  toyopet Gearhead

  Ei riitä nuorisolla eikä myöskään kaikilla meillä keski-ikäisillä.
  Tuo viime aikojen hinnannousu (tai pyyntien nousu) lähes kaikilla vanhoilla autoilla, oli jenkki tai mikä tahansa muu, on aika raakaa ollut ja perustetta on hankala keksiä, kun tarjontaa kuitenkin vaikuttaisi olevan. Ja ne kuitenkin näkyy roikkuvan myynnissä aika pitkään.
  Mutta ehkä fast&loudit sun muut on houkutelleet.
  Ehkä ne kaupat oikeasti tehdään nettiautojen yms. ulkopuolelta "sisäpiirissä".
   
  cdv70 ja dart -66 tykkäävät tästä.
 13. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Onhan mullakin tonnin käyttöauto ja jenkki monin kerroin kalliimpi. Tosin 2005 siitä maksoin 4,5k€. Silloin olis saanut samalla rahalla muutakin mielenkiintoista kalustoa.
   
 14. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Aika paljon on kohtuu tavallisia jenkkejä myynnissä, sinällään oma tuonti monelle on sitä, että tuodaan kalustoa jonka itse oikeasti haluaa. Moni tuntuu haluavan pidempäänkin odottavan että löytää sen mikä on itselle se oikea helmi.

  Kunhan vanhat harrastajat alkaa hiljalleen hiipua, kyllä tulee aika paljon autoja myyntiin. Sitten taas kuka niitä ostaa, meneekö ne kaikessa hiljaisuudessa ulkomaille jos niitä ostohalukkaita ei maasta löydy.

  Se että nuorisolla ei rahat riitä näihin, tavallaan monelle ei jenkit ole jees. Ovat kuitenkin kasvaneet monesti tuning-aikana, että samalla lailla ei edes jenkit kiinnosta. Aina tietysti poikkeuksia on. Tämän hetkinen palkkataso ja vuokrataso kaupungeissa, ei edes houkuttele hankkimaan kalustoa. Enpä tosin itsekään tämän hetkisellä rahantulolla ja menolla, hankkisi kuin korkeintaan leppäjeeppejä tai b/c-kadetteja....
   
  cdv70 tykkää tästä.
 15. Lerssi

  Lerssi Gearhead

  Hintataso laitteilla kieltämättä kova.
  20 vuotta sitten hintalapuissa komeili samat lukemat. Valuutan merkki vain oli eri.
  Mun tilinauhassa ei samaa ilmiötä ole valitettavasti tapahtunut.
  Katselin tuos päivänä eräänä kanttikoppa pikuppeja.
  19500e makso vastaava mistä ite maksoin 10 vuotta sitte 2000e.
  Jööses!
  Ei tarvi enää ihmetellä miksi ei nuorisolla ole jenkkejä.
   
  cdv70 tykkää tästä.
 16. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  20 vuodessa palkat on noussu noin 30%, toisaalta kaikki muukin on kallistunnu. Toisaalta vanhoja autoja on menny paaliin aika paljon 30-vuoden aikana.
   
 17. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Tuunausohjelmilla on varmasti vaikutus hintatasoon, eikä suinkaan myönteinen.

  Nettiauton ja Blocketin ero se, että nettiauton tarjonta on usein myynnissä jo aika monetta kertaa. Kun kauppaa ei ole saatu aikaiseksi viidessä vuodessa, olisiko jo aika laskea hintaa jos on edes aikomus myydä. Ei varmasti ole myyjänkään etu, että potentiaalinen ostaja huomaa heti auton roikkuneen myynnissä jo vuosia.

  Halpojen autojen hinta on puolestaan noussut, koska vähänkin kallliimpien hinta on karannut jo monelta kiinnostuneelta ulottumattomiin.
  Tällä menolla se puolen tarjoaminen ei ehkä olekaan niin hullua kuin luulisi.

  Blocketissa on tarjolla päivittäin monipuolisesti uusia kohteita, joskin maltillisesti hinnoitellut yksilöt katovat päivissä ja edulliset jopa tunneissa. Varmasti moni auto vaihtaa omistajaa hiljaisesti, kun autoa on kyselty jo pitkään ja viimein syntyy päätös luopua siitä.
  Etenkin kun auto on seisonut jo pitkään käyttämättömänä tallissa.

  Ostovoima on selvästi laskenut ja hinnat vastaavasti nousseet. Ruotsissa +50k€ hintaiset autotkin tuntuvat tekevän kauppansa, joten ei kai ne oikeasti ole kalliita. Aika huipussa nuo hinnat ovat Ruotsissakin mutta selvästi paremman vasteen rahalleen saa sieltä kuin kotimaan harrasteauto markkinoilta.

  IS
   
  cdv70, SteveS ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Hyvinvointivaltion pitäisi rientää apuun ja kustantaa asukkailleeen mieluisia harrasteautoja.
   
  Dataviilaaja, 6PPC ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
 19. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Olishan se kivaa :) Mut kyl mulle kelpaa ihan omalla rahalla kustannettu katiska, parempi niin.
   
 20. Rado

  Rado 3rd gear

  Lisäksi sen mitä ainakin itse olen huomannut ettei nuorisoa (siis just kortinsaanutta) enää kiinnosta autot samallalailla kuin itseäni (70-luvulla syntynyt).
  Nykynuorilla kun tuntuu tuo geimaaminen olevan veressä.
   

Kerro tästä muillekin!