yoken ulostulo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jaketin, 20.7.2006.

  1. jaketin

    jaketin Gearhead

    muuntelin perän kulmaa ja laitoin toisen kardaanin paikalleen, koska paikallaan oleva oli liian pitkä, kun kulma muuttui. nyt tuo yoke tulee ulos n. 2 tuumaa, onko se liikaa??
     
  2. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Mopar Peformancen kardaanisetin mukaan kardaanin pituuden mitattuna eturistinivelen keskeltä takaristinivelen keskelle tulee olla 3,5 tuumaa lyhyempi kuin mitan vaihteiston hännän päädystä taka-akselin haarukan (reikien) keskilinjaan. Höh? Ristinivelen laakerikansien keskilinjahan on sama kuin haarukan reikien keskilinja.... Anyway em. mukaan hännän päädystä liukuhaarukan ristinivelen reiän keskelle pitäisi olla 3,5". Tämä silloin kun auto on pyörillään "kilpailukunnossa". Olisikohan mitta annettu kun on super stock jouset takana (jousitus on normaalia korkeammalla)?

    Eli sun tapauksessa voisi kysyä onko 2" liian vähän. Haarukkahan ei saisi pohjata kun takajousitus on asennossa missä haarukka on "syvimmillään".

    Muistaakseni moparin liukuhaarukoita on urituksen osalta kahdenlaisia: toisissa urat alkaa heti reunasta toisissa alkuun on tasaista pintaa (eli uritusta ei ole koko reiän matkalle). Sittenhän haarukoita on vielä kahdelle eri ristikolle. Chevyyn taitaa olla eripituisia haarukoita samaan lodjuun?
     
  3. jaketin

    jaketin Gearhead

    tuota noi, olen mitannut väärin. se ulos tuleva osuus on se 2 tuumaa. päälle vielä sitten loppu youkesta .. uudestaan vaan mittaamaan. mutta kyllä tuo liikkui, ei siinä mitään..
     
  4. gremlin

    gremlin Gearhead

    Minimi mitta sille ulostulemiselle on 3/4'' eli 19mm, Ilmeisesti se riittaa olisitten mika jousitus tahansa kun semmonen mitta on yleensa joka paikassa ilmoitettu. Ei kait silla valii oo vaikka se tulee enenpikin ulos, tietysti se on sitten eri asia etta kuinka paljon pitaa olla joukki akselin rihloilla ettei nyrjahda kun oikeen kurnuttaa.
    Niita joukkeja on tosiaan semmosii etta rihlat on paahan asti ja sitten toista missa ne loppuu sinne sisalle. Mutta ne taitaa olla yleensa lyhyempia missa tulee rihlat paahan asti, eli onko ne rihlat todellisuudessa juurikaan sen pitemmalla :odroll:
    Noita pitkarihlasia/lyhyita oon mielestani nahny asspeniksissa ja muissa -70 luvun laatu-Mopareissa. Jossain pick-upeissa vois olla pitemmalla rihlalla ja kuorella :eek: niissa on ainakin jousto varoja reirusti.
     

Kerro tästä muillekin!