Chevrolet Opala Caravan 1978

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja ASaari, 20.3.2024.

  1. ASaari

    ASaari 3rd gear

    2019 oli tekniikanvaihdos vihdoin maalissa ja saatiin otteelle kuutiotilavuudeksi täydet viisi litraa ja tehoksi 99 kw din:D Kevennyksen vuoksi vaihdoin -90 Corveten alumiinikannet ja imusarjan sekä teetin kaverilla tyylikkään kuitukonepellin:eek:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Gary Grand, isalmela, Ftw- ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. ASaari

    ASaari 3rd gear

    Vuoden verran tuli Opalaa koeponnistettua. Pientä remonttia sisältyi siihenkin aikaan, kuten laatikkoremppa ja moottorin aika reippaan öljyvuodon korjaus. Öljyvuoto ilmeni vain kovilla kierroksilla moottorin etupäästä. Ehdin jo nostaa koneen pois ennen kuin tajusin että lohkon etupäässä yksi poraus oli mennyt öljytilaan asti. Ilmeisesti tuttu homma pikkulohkoasiantuntijoille.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Syksyllä 2020 tuote jäi seisomaan yli kolmeksi vuodeksi kun vetoakseli antoi periksi hieman reippaammassa kiihdytyksessä. Taas oli hinausvakuutuksesta hyötyä:odcool:

    [​IMG]
     
    Gary Grand ja Isamu tykkäävät tästä.
  3. ASaari

    ASaari 3rd gear

    Vihdoin maaliskuussa 2024 isku inspiraation puuska taka-akselin vaihdolle. Pudotin vanhan akselin pois ja tarkistelin samalla tukivarret ruostevaurioiden osalta ja löytyihän niitä. Molemmat ylätukivarret vaativat hieman mig-hoitoa.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Valmiista tuotteista en muistanut kuvia enää napsiakkaan:odoops:
    Tukivarsien puslat olisi pitänyt vaihtaa samalla mutta eipä niitä tuolloin ollut vielä hommattu:odconfused:

    Tein vanhan akselin mukaan jigin, jonka jälkeen rälläköin tukivarsien korvakkeet 1mm laikalla nätisti pois. Seuraavaksi Volvon akselista kaikki korvakkeet pois ja jigissä hitsaten Opalan korvakkeet paikoilleen. Silmämääräisesti akseli sattui jopa melko lähelle ja auto kulkee suoraan.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Kunnon lukkoon ei vielä ollut varaa, joten hommasin tuollaisen pilipalilukon. Vielä ei ole tullut "lukkoa" testattua, mutta kovin suuri luotto ei ole kyseiseen värkkiin:rotfl:
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Gary Grand ja toyopet tykkäävät tästä.
  4. ASaari

    ASaari 3rd gear

    [​IMG]
    Siellä se pilkottaa...

    [​IMG]
    Leveys osui ihan ok. 740 akseli ja vanteet muistaakseni 36 et:llä Ford S-maxista 215/60R16 renkailla.
     
    Gary Grand, Isamu ja isalmela tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!