1 sylinterisen dieselin ahtaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja monster, 7.4.2015.

  1. monster

    monster Gearhead

    Olis tossa maansiirto koneena tommonen case 1816b työkone mihin laitettu deuzin F1L210d 14hv mosa .alkuperänen kone joku 16hv .muuten toimii kyllä mutta ne puuttuvat pari heppaa pitäs saada jotenkin takas, katellu tuolta iipeistä sellasta mini turboo mutta pelaakohan yks pyttysessä tilavuutta ei ole koneessa kuin 630 kuutiota ja makskierrokset 3000.nostaa kyllä ihan tarpeeksi mutta voima loppuu kun rupee isompaa kasaa pukkaamaan . :rotfl: tosi ärsyttävä ajaa kun ei ole semmonen jouheva.sitte toi voima pitäs saada ulos viellä jossain paljon alempaa.
     
  2. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Eikö ne myynyt ainakin aikoinaan Honda monkeyhin remmiäkin, et kyllä se toimii 1 pyttysessäkin. Vaikka tuskin se ton koko luokan koneessa koskaan on jouhevaa 8) Muutakuin kipristää kauhaa jo kasan reunalla :rotfl:
     
  3. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    Kyllähän ne yks pyttysen pakotahdit aika harvakseltaan tulee turbon pyörittämistä ajatellen..
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Taitaa pakokaasun/jen energia olla ihan sama vaikka olis 4 pyttyy samankokoisessa kikkarassa. Kaikki lisäilma mitä rieseliin saa tuottaa lisää tehoa jos soppapuoli pysyy mukana.
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tossahan vois ihan aloittaa siintä soppapuolesta. Kai pumpussa on joku ruuvvi tai mutteri mitä vääntämällä saa lisää. Jos ei savuta niin soppaa on liika vähän :rotfl:
     
  6. monster

    monster Gearhead

    Olettaisin että tähän soppaakin sais lisittyä onhan tässä ainaskin toi pakkosyötön nappi minkä vois teipata pohjaan.mutta luulen että toi ääni mitä toi moottori pitää ärsyttää jo naapureita ihan tarpeeksi saati että siihen lisäis sellasen vetoraktori savun vielä päälle niin ... :rotfl:
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    jätkät viritteli ainakin omienpuheittensamukaan :rotfl: pappatunturin puhaltimesta ahtimen, saisko sitä deutzin jäähdytysilmapuhaltimelta tulevaa ilmaa ohjattua koneeseen vai tuleeko lämpöongelmia, saisko jonku vällärikennon väliin...
    tää ny on ehtoomietteitä ei hernettä nenään...
     
  8. Typpioksiduuli helpoin tapa ahtaa.
     
  9. monster

    monster Gearhead

    Olen kyllä katellu sellasii kinalaisii sähkö turboi ois aika halpoi mutta mutta taian kallistuu kummiskin sellaseen tupakkiaskin kokoseen melkein oikeeseen.jostain kuulin tai näin että tollanen saaste moottorin ilmapumppu oli viritelty painaan ilmaan koneeseen tie sit hyötysuhteest.
     
  10. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Pistä tollanen Eaton M90 siihen, tai kaks, kolmaskin löytyy jos siltä tuntuu :lol:

    [​IMG]


    Ei vaan, eikös vaikka joku pikkunen Daihatsun dieselin turbo olis hyvä?
     
  11. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    enää ei puutu ku et joku ehdottaa lehtipuhallinta.
     
  12. umpio

    umpio 3rd gear

    Mites lehtipuhallin? (Sori, oli pakko) :rotfl:

    Kyllä minä ainakin ensimmäisenä etsisin sen sopparuuvin jostakin ja seuraisin että mitä tapahtuu; soppaahan sinne kuitenkin pitää lisää tunkea sen lisäilman kaveriksi?
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Joo, pelkällä ilmalla ei tule valitettavasti yhtään hevosvoimaa. Soppaa pitäs saada, ja jos se ei edes savuta niin lisäilmallehan ei ole silloin tarvetta ollenkaan.

    Sitten kun soppaa on niin paljon että savuttaa kunnolla niin vois alkaa miettiä miten sinne sais ilmaa kaveriksi. Nyt yritetään mennä ns perse edellä puuhun.
     
  14. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    No tietysti lähtökohtana se että pystyy hoitamamaan lisää ruokaa sille, muuten ei voi tehoa tullakkaan lisää.

    Jos satsia löytyy pumpusta(tai kykyjä hommata sitä satsia) niin paljon että saat selkeän mustan savun aikaseksi niin sit jollain konstilla lisäilmaa kehiin.
    Ihan täysin vakavissani en aikasemmassa viestissä ollut.....
     
  15. JariV

    JariV 2nd gear

  16. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

  17. monster

    monster Gearhead

    Ei ole toi polttoaineen saanti ongelma nyt,kyseessä vaan just toi ilma ja siinnä lähinnä kiinnostas miten toi turbo käyttäytyy yks mukisessa., mut kai se osaa käyttäytyy kun noita on kummiskin tehty.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Kyl sen 2 heppaa luulisi pelkällä sopalla saavan, eikä sen ahtimen tartte todellisuudessa ees ahtaa. Riittää, et koneen ei tartte imeä, niin saa jo paljon enemmän tehoa

    Helpoiten ton huomaa sellaisessa autossa joka on juuuust rajoilla, et jaksaa sutia 1,8i bemari ilman putsari pois ja kone pelti raolleen niin jaksaa pyöriä rinkiä, mut ilmanputsari pönttö paikallaan ei lipsahda

    Eli periaatteessa mikä vaan ahdin vois jaksaa,


    Hetkinen mites jos superchargerin tekisi jostain romis ahtimesta :eek:
    pakopuolen siivikko sorvissa siivapyöräksi niin ei tartteis ihmetellä pakopulsseja :D
     
  19. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead


    "Typpioksiduuli"...Woi Wattu :rotfl:

    Tuu Fääääst and Tuu Fuuuurius ja sen naurettavat käännökset... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

    Eipä ole paljon iloa naurukaasusta työkoneessa, vissiin tarvis kysyjän tehdä hommia enempi kun sellaset 20 sekkaa päivässä... :lol:
     
  20. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Kyllä Haha-Gerät ihan hyvä on! http://fi.wikipedia.org/wiki/GM-1
    Plasebo-vaikutuskin jo suurempi kuin ketjun aloittajan puuttuvat 2 heppaa
    vaikkei toimiskaan.Äärimmäisessä hädässä sitten voi suihkauttaa ihan
    oikeesti kaasut tuulilasin edustalle niin kone saa tuoretta kylmää kamaa! :D
     

Kerro tästä muillekin!