1988 Chevrolet c1500 305 tbi

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Markokou...., 6.4.2017.

 1. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Viteo katteltiin ja eiköhän se lukko sinne istu:)
  Kuinkas teillä kellä tommonen käytössä,onko toi lukko yhtä puuta käytössä?
  Aikas rouheen tuntunen on.
   
 2. mikke88

  mikke88 3rd gear

  Kyllä se melkolailla yhtäpuuta on. Parkkipaikalla kyllä kuulee hyvin kun se "luistaa".
  Eli melko karkea käytöksinen aparaatti. ;)
   
 3. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Eteen päin menty.Toisella puolen lähti auki ja toinen puoli tollanen.
  [​IMG]
  Siinä se ruoste kasa on.Kätevä toi moottoripyörän nostin.
  [​IMG]
  Vähän kun koputteli niin läpihän se meni,jotta ihmeen hapero oli. :eek:
  [​IMG]
  [​IMG]
  Jarrut päihin kasata niin ois alle laittoo vaille kasattu perä.Asentaja soitti vielä ennen lukon asennusta jotta haluanko varmasti sen lukon kun yhtä puuta tulee oleen.Halusin :D
  Ainiin viel mietinnässä pudotanko vai laitanko akselin alle vaan,savottaa tossakin.
  Jousipakan keskinaula pitäs kait kiree olla,onko väliä minkä pultin laittaa? SWT sano ei oota kun pulttia kysyin.
   
 4. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Nuo U-pultit on vanhemmiten tollasia ja samoin se "kuppi"...kerää sinne kaiken moskan ja mätänee, näyttää päältä päin hyvältä, mutta voi oikeasti olla vaan nuppineulan vahvunen.

  Olen käyttänyt keskinaulana 10.9 kovaa kuusiokolokannalla olevaa pulttia ihan pulttikaupasta, kokoa en nyt muista, sopi nätisti sinne reikään...jotkut saman tapaset oli niissäkin uusissa pakoissa jotka tuli jousipajalta...turhaa kierrettä ei tarvi olla pultissa, kunhan saa mutterin tiukattua.
   
 5. speedy

  speedy Gearhead

  Juu non lähes kaikissa nuo u-pultit ruostuneet, mulla oli omassa ihan vastaavat, siinä eioo kaukana etteikä akseli ois lähteny omille teille :eek: Hae pulttikaupasta kuusiokolopultti, vähän joudut ehkä hioa sitä kantaa ohuemmaks, että mahtuu akselin koloon . (jaa porttirukki ehtikin jo ) :D
   
 6. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Pultit saattaa löytyä iteltäkin,kuhan katon pultit läpi.Juu uudet u-pultit ja kupit hommasin,kyl on kallista rautaa.Noita kai millään saa suojattua hyvin,vai vetäiskö vaseliinia kupit täyteen:D
   
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Yhdelle sällille vaihdoin u-pultit ni vedin reilusti vassua ympärille ja sit kotelosuoja+massa ni eiköhän nuo säily taas seuraavat 30vuotta ;)
   
 8. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Perä olis alle laittoo vaille.Kokeilin jos alkais madallus palikoita laittaan,no heti vastustaa kovasti.Laiton vinkalla painaan ulospäin ja samalla avaimella kiersin,ei lähtenyt pultti poispäin liikkuun.
  [​IMG]
  Hyvät neuvot kelpaa;) Taidan laittaa perän alle ja alkaa driftaan korkeella autolla sit:D
   
 9. rb

  rb Gearhead

  Kolkyt vuotta on kolkyt vuotta ja siinä ajassa pultit tuppaa jumiutumaan.

  Ei kun pitkää mieltä ja kärsivällisyyttä.................... Ja CRC:ta.....
   
 10. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Jep.Mietinkin ton vetokoukun heittämistä lepikkoon,pääsis pulttimopolla tota pulttiakin kiertään.
   
 11. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Tuo vinka on aika lelu. Niitä on ihan oikeitakin olemassa. Antasin kans öljyä ja tohoa ja sit moukarilla vetäisin toho mutskuun jos mahtuu. Kaikkihan on mittakaavasta kiinni.
   
 12. rb

  rb Gearhead

  Kaikki ovet aukeavat takavasemmalle.

  Riippuu vaan voimasta....
   
 13. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Pulttikonetta voi kokeilla, mut kumi siin puslassa ulosmittaa sen täräyksen aika tehokkaasti. Samaten kun muutkin nytkyttelyt. Öljyä ja aikaa ja lekaa.
   
 14. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Toi totta,että kumi sen täräyksen vaimentaa.Lekaa ei pääse antaan,hyvä kun pulttimopon sai mahtuun et sai noi mutterit auki.Kyl se on toi vinka,öljy ja pitkä vääntö millä on auettava.Pitkällä väännölläkin huomaa kuin se kumi antaa myöten.Pitää jatkaa väsytys taktiikkaa,jompikumpi antaa periks joko pultti tai ruuvaaja:mad::D
   
  rb tykkää tästä.
 15. Rytari

  Rytari Gearhead

  Lämpö auttaa aina... tai sitte vaan tylysti rälläkkää ja uutta pulttia tilalle, puslat olis kuiteskin syytä uusia tolla kohtaa kun ne on kuiteskin kädessä, nekään ei ole uusia enää
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 16. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Turhaan taistella, jos mahtuu poikkasta pultti, niin poikki ja pusla vaihtoon. Se pusla pyörähtää hajalle kuitenkin päivän väsytyksen jälkeen.
   
 17. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Tutkin jos saa poikki hyvin ja mistä saa puslat ja pultit edullisesti.Varmaan ma jatkuu remontit,kun saa rauhasa tallissa olla.Katoinkin että rojut sais Rockautosta 103e+verot.Pit käydä paikalliselta kauppiaalta tarjous kans kysyyn.
   
 18. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Toiselta puolen jousipakka irti,pääsee etukiinnikettä vaihtaan runkoon.Kävin puukkosahan lainaan velipojalta,jos huomen sais toisen puolen pultit poikki et saa jousen pois.Puslat pultit tilasin,kattoo kuin pian tuleepi.On kyl hommaa viel porata/rälläköidä noita kiinnikeitä rungosta irti:eek:
   
 19. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Rälläkkään kivilaikka ja sillä niitin pää pois ja sen jälkeen joko taltalla ja lekalla tai paineilmavasaralla ni lähtee kiinnike ja sit ne tumpit lähtee ihan lekalla :)
   
 20. Markokou....

  Markokou.... 2nd gear

  Olis kilkkeet irti,seuraavaks putsaus/hionta ja maalia ja uutta osaa kiinni. 1 puslan sain jousen korvasta jo pois,vielä 3 jäljellä.Tulispa uudet puslat ja pultit pian.Voi sitä pölyn ja paskan määrää mitä tuolta varisee kun touhuu ja ootappa kun pääsee lamellilaikalla ruostetta poistaan :eek::D
   
  Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!