1991 Caprice 5,0 ei starttaa kuumana.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Piekku, 21.8.2020.

  1. Piekku

    Piekku 1st gear

    Kyselenkö tyhmiä...?
    Starttaa lyhyen ajon jälkeen normaalisti, mutta kun ajat pidempään ja moottori on reilusti lämmin, sammuilee, eikä sitten suostu enää starttaamaan kuin vasta seuraavana päivänä. Startti pyörittää kyllä normaalisti ja bensapumppu tuntuu äänestä päätellen toimivan, mutta jokin estää käynnistymisen. Jäähdyttyään kunnolla toimii taas. Vikakoodi antaa 23, eli viittaa imuilman lämpötila-anturiin, joka ei pitäisi kuulemma vaikuttaa käynnistymiseen...
     
  2. hmr66

    hmr66 Gearhead

    ääni puolalle
     
  3. Hai

    Hai Double Gearhead

    Eiköhän tuo johdu siitä kaikissa TBI-ketjuissa mainitusta moottorin ohjauksen lämpötila-anturista. Ne anturit jäävät sinne viileään päähän jumiin ja toiminta käy huonoksi lämpöisenä.
    Anturi sijaitsee siinä termostaatin vieressä.
     
  4. Piekku

    Piekku 1st gear

    Kiitos, aloitanpa siis tuosta anturista. Tälläsenä uutena käyttäjänä en oo älynnyt vielä kaikkia ketjuja tsekata
     
  5. onneton

    onneton Gearhead

    Itsellä kävi samanlailla ettei käynnistynyt kuumana,Vaihdoin uuden virranjakajan ja puolan,tilasin rockautosta.Sitten lähti Chevy käyntiin myös kuumana.Näissä autoissa puola huonossa paikassa imusarjan päällä,lämpiää.Vanhassa virranjakajassa oli sakaralevy halki.
     
  6. mika.p

    mika.p Gearhead

    Myös icm (ignition control module) aiheuttaa sammuilua eli sekin kannattaa vaihtaa, sijaitsee jakajan sisällä musta palikka ja on parilla ruuvilla kiinni.
     

Kerro tästä muillekin!