225 superista tehot irti????

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja Anonymous, 16.9.2003.

 1. amos

  amos 1st gear

  Minullakin on joskus myös ollut kutosen virityshommat mielessä. Eipä koskaan ollut aikaa tai halua kuitenkaan tehdä asian eteen mitään. Tähän väliin en kuitenkaan malta olla rykäisemättä yhtä tosiasiaa. N. 22 vuotta yhdellä -65 4D Vallulla ajaneena olen aikoinaan nuukana laskeskellut kulutusta. Esim. vuosina -84..-87 ajoin säännöllisesti viikoksi Nastolasta Kotkaan ja perjantaina takaisin. Matkaa suuntaansa oli mittaustavasta riippuen 102...105 km. Tämä matka taitettiin 10 litraa tankissa, pääosin talvella. Kertaakaan ei loppunut, vaikka tipalla oli. Matkanopeutta oli just senverran kun tiellä oli tilaa. Ja kuormaa yleensä 1+4 henkeä+tavarat. Koneena oli silloin, kuten aina siinä autossa, 225", aivan vakio. Ja ajettukin oli, Paljon! Ja tuulettajan siivet oli talven hyllyssä. Tietenkin 3-lovinen loota ja 7-varttinen perä.
  Siihen aikaan, kun Lahden seudullakin oli A-koppasia joka talon pihassa, ei varaosalootat tai -perät olleet harvinaisia. Loppuunajetut vaihdettiin vähän "parempiin" Perän valkkasin sen mukaan, millä "pääsi kovempaa". Ja piti pienintä ääntä.
  Saas nähdä, mitä nykyisen harrasteauton kulutus edustaa 2000 kg/383"??

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: amos 2003-11-05 15:31 ]</font>
   
 2. scamp

  scamp Gearhead

  joo mun scamppi kulutaa n.9,5-11l/100km225+904+seiska perä.Ainut viritys osa peltipakosarja ja rosteri putkisto!
   
 3. Saanko puoli kaljaa kun kulutus oli kesällä
  12.8 ltr jos 67 daran mittariin oli uskomista pannu oli 225, sekalaista ajoa, kaupunki,taajama,moottoritie!!
   
 4. AteV8

  AteV8 3rd gear

  No voi hyvänen aika!
  Saanko säälistä yhden kaljan? :smile:
  Itelläni on meinaan käyttö autona 1600cc dx corolla, uudemman corollan juuttuva kurkkusella, kiihdytys pumppu jumissa...
  Nätisti kun ajelee ni selviää 4,5l/100km,
  mikä on ihan hyvin alkup 8l/100km verrattuna. Eli jos teillä kerta on niin tarkkaa sen bensan kanssa ni kyl mä voin dixdaxin Darttiin vaihtaa! :smile:

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: AteV8 2004-03-13 02:49 ]</font>
   
 5. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Mä vaihdoin omaan Super sixiin vaan 1.3 dx:n (sen takaveto) kaasarin. Sopi paikalleen pikkasen pultinreikiä viilaamalla. Idea oli ihan hyvä ja laite toimi upeesti. se rajotti kulutusta melkoisesti, kuten myös huippunopeuden jonnekin satasen hujakoille. Edelleen oon sitä mieltä, että kaksvaihe kaasari siinä pitäis olla; weberiltä löytyis joitain sopivankokoisiakin malleja. 1.3 litrasen kaasari oli aavistuksen alakanttiin virtaukseltaan sitten kuitenkin.
   
 6. AteV8

  AteV8 3rd gear

  Ladoista löytyy muuten ihan kelvollisia weberin kopioita. Vois olla ihan varteenotettava vaihtoehto jos aitoa weberiä ei satu löytymään.
  Mihinkäs suuntaan niitä aisinin (dx:n kaasarin) reikiä piti viilata?
   
 7. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Ulospäin, ei ollut paljosta kiinni. Läppäakselit vaan on "eripäin", eli vivustoa joutuu viritteleen. Veikkaan, ettei laatokan kaasarit oo virtaukseltaan juurikaan suurempia, toi DX kaasari pelas muuten mainiosti, mutta siitä vaan loppu ilmavirtaus kesken auttamatta. Ikäänkuin läpät levällään olis ajanut vakiolla n. neljäsosa kaasulla. Jossain muistelen, että olis suositeltu 32/36 webrua tai isompaa.
  Tossa on imusarja kahdella 36:lla http://www.prolinefuel.com/dualslant.html
   
 8. Jake

  Jake Gearhead

 9. Metallimies

  Metallimies 1st gear

  Tosta edellidestä linkistä kattoo sieltä muista kuvista ni se kutonen remmillä on aika villin näkönen...
   
 10. leksa

  leksa Gearhead

  Kutonen SL 225

  SL 225
  Olen joskus "viritellyt" 225cid kutosta hyvällä menestyksellä. sellainen 180hp - 200hp tulee melkein itsekseen pienellä vaivalla. Mopen kutosen "heikoin lenkki" on mielestäni sylinterikansi. Siis puhun tehosta.

  Hieman kannesta pois, kärjetön sytytys. Tarkasti venttilikoneistön sivuttaisvälykset pois.
  Pikkulohkon tms sellainen kaksoiskaasari. Pakosarja paremmaksi niin johan on toimiva.

  Jos on varaa niin isommat venttiilit.

  Se ensimmäinen pienitulppainen Aspenin kansi on hyvä peruslähtökohta ja -74 lohko takoakselilla on tukevin yhdistelmä. Luodon Hanski (Virtauskansi Oy) porttasi kannet ja Offenhauserin 4 reikäsen imusarjan, päälle Holley 750cfm vacuum ja laitoin hyvät peltisarjat niin Mopen omalla 276 nokalla meni Dartti 14,36 parhaimman neljännesmailin. Kouvolan Open tapatumassa 200m meni viidellä sylinterillä (yhdessä männässä reikä kesken kisan) jotenkin mitä en muista", mutta kolmas sija tuli.
   
 11. Mr Dart

  Mr Dart Gearhead

  Mulla on Dartissa 225:ssa kiinni Weber DGVA 32/36 ja se toimii erittäin hyvin. Kulutus on kohdillaan ja säätö mahdollisuuksia piisaa.
   
 12. jatsi

  jatsi 1st gear

  älkää nyt naurako kaverit mutta talbot horizon 1500 mottorilla omaa espanjassa koottua 2-kurkkuisen weber kopion jossa kansi tehty made in spain ja alakerta ehtaa weberiä tätä tiedän käytetyn sovittamalla esim kuplassa/dx corollassa/2 litrasesa takaveto opelissa

  läppä koko taisi olla 32mm?

  sen verran tää on huono kaasari sovitella että se on yksi akselinen eli luonnollisesti läpät aukee yhtä aikaa (siksi kait kuplassa suosittu) ja jako on pienempi kuin normaali solex/weber
  (ehkä sama kuin jossain fiat tipossa?)
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

 14. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Varmasti, ihan niinku kaiken muunkin ulkoa opettelemisella. Ei puutu enää kun, että joku sen motin vielä tekis. Kiirettä ei kannata pitää, koska siihen saakka voi baarissa ajaa tosi lujaa.
   
 15. lake ender

  lake ender Gearhead

  Onkos kukaan soveltanut ruuttaa slanttiin? Jenkit näkyy näppäilevän joidenkin efi sovellusten kanssa, mutta onko täällä kellään kokemuksia?
   
 16. 440Magnum

  440Magnum 1st gear

  Hei leksa! paljos tommone viriviri225 mahtaa kuluttaa?

  Tarjotkaa mulle 12päkki, mun darran kutvonen kuluttaa jotn 12-14litraa sataselle maantieajossa :lol: :lol: ja koneessa ei ole mitään "viritystä" paitti kärjetön sytytys...hah hevoset on päässy kyllä karkaamaan kauan aikaa sitten :rotfl: 8)
   
 17. kema

  kema 1st gear

  mide fiddua sitä virittämään vakiollaki käyt kaupasa ja voi sitä tyyliä ku veltto kutonen laulaa :lol:
   
 18. Jarmo Y

  Jarmo Y 1st gear

  Viikonloppuna juuri mittasin ja säätelin erään Dartin 225,sen tehopenkissä,jossa oli 3 kpl Saabin Strömberg juuttuvakurkkuista kaasaria.Pelasi tosi hienosti,paremmin kuin vakio yks kurkkuinen,johon oli korjaussarja jo uhrattu.Hieman huohottava,muuten hyväkuntoinen vakio kone puski pyöriltä järisyttävät 97 hv/3800 rpm ja 221nm tai 163 ft/lbs/2700 rpm.Parhaan väännön alueella luisti 904 automaatti,joten vääntö olisi ollut vielä parempi,huipputehon kohdalla ei luistoa enää ollut,tehop.ohjelma näyttää sen.Konetehoa ei mitattu ollenkaan.ajossa kuulemma aivan kuin eri auto 1-kurkkuiseen verrattuna.saa nähdä,mitä kannen muutostyöt vaikuttavat seuraavaksi,laatikko pitäisi korjata kuitenkin ensimmäiseksi. :soosoo:
   
 19. dustez

  dustez 3rd gear

 20. eepi

  eepi 1st gear

  saakos muuten tollaseen slanttiin jostain peltisatsia. ja jos saa niin mistä ja mihin hintaan?
   

Kerro tästä muillekin!