235/60/15 Nankang, Cooper, Hercules, Maxxis vai General nakit Firebirdiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja miky, 2.4.2016.

  1. miky

    miky Gearhead

    Mitkä 235/60/15 kumit toimis parhaiten 90-luvun Firebirdin alla? Ei tule mihinkään kaahailuun tai rata-ajoon, vaan ihan rauhalliseen sunnuntaiköröttelyyn.

    BFG Radial T/A:t on niin tyyriitä, että ne jää pois laskuista.

    Nankang Toursport XR-611 kiinanihmeitä sais edullisesti. Onko kellään kokemuksia XR-611:stä jenkin alla? Minkälaisia XR-611:t ovat jos vertaa vaikka Cooper Cobra G/T:hen?

    Entäpäs Hercules H/P 4000?

    Onko Maxxis MA-S1 tai General Grabber HP tarkoitettu pääasiassa Vaneihin, pickuppeihin, nelivetoihin yms? Vai oisko niistä myös Firebirdin alle?
     
    Muokattu: 3.4.2016
  2. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Kaikki ovat mustia ja pyöreitä... ja toimivat Firebirdin alla. Hyvä ja halpa lienevät edelleen kaksi eri tuotetta.
     
  3. Roc

    Roc Gearhead

    Mielestäni tuossa tulee esille kaikki oleellinen, tuossa käytössä halvin mitä löytyy toimii varmasti riittävän hyvin. Mikä taitaa olla juurikin tuo Nankang...
     
  4. Bukero

    Bukero Gearhead

    täältä ääni general grapperille. ellei karkea kuvion ulkonäkö ole haitaksi.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mitä renkaat saa konkreettisesti maksaa kpl?

    Renkaissahan usein säästetään enkä itsekään mitään huippumerkkejä saati uusia osta.

    Silti aina naurattaa kun jotkut linglongit/nankangit alla. Oli sitten jenkkirauta tai uus isovanteinen audi/bmw. Lähinnä imagosyistä. Varmaan asiansa ajaa renkaana.
     
  6. Bukero

    Bukero Gearhead

    tuo grapper oli positiivinen tuttavuus ainakin satellitessa. toimi mutka-ajossakin oikein piti ihmetellä. just tuo otsikon koko tukeva rengas, ja ulkonäkökin ok saa sivukirjaimetkin halutessaan näkyviin. jostakin syystä ne linglongi muovikumit käy paremmin johonkin euroon tms:een "makuasioita, sano koira kun pallejaan nuoli"
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Noissa vaihtoehdoissa taitaa Nankangit ja Herculekset tulla Kiinasta, Maxxis Etelä-Koreasta ja General USAsta.

    Minulla on HTS Grabberit ja vastaavan kokoisiin Nokian renkaisiin verrattuna hiljaisemmat. Mitään ääriominaisuuksia ei ole tarvinnut testata. Tuo HTS on vaan citymaasturi/vani rengas ja sitä ei näytä saavan 60-sarjalaisena.
     
  8. miky

    miky Gearhead

    Itse asiassa mulla on tällä hetkellä alla kaksi hyväkuntoista BFG Radial T/A 235/60/15 rengasta. Jos olis rahaa kuin roskaa, niin tilaisin kaksi samanlaista lisää. Mutta niihin uppoaa rahteineen ja asennuksineen yli 500 egeä.

    Noita HP Grabbereita sais kyllä meikäläisen budjettiin sopivalla hinnalla eli satasen luokkaa kappale + asennus.

    Alkuunhan mulla oli suunnitelmissa hommata neljä samanmerkkistä rengasta, joten eteen ja taakse olis tullu saman näköiset renkaat. Niin ja laittaa sitten nuo alla olevat BFG:t markkinoille.

    Mutta jos hommaiskin vain kaksi HP Grabberia ja laittais ne nyt alla olevien BF:ien pariksi ja laittais kaikista kumeista mustat kyljet näkyviin ulospäin, niin ehkä ne ei sitten olis eriparisen näköiset?

    Oiskohan HP Grabberit kuinka äänekkäät ja kulkeeko ne miten pehmeästi?
     
  9. Bukero

    Bukero Gearhead

    en voi moittia kuin lievästi pitakuvion ulkonäköä, tosiaan jonkunlainen monsuuni sadekelin kuvio.
     
  10. miky

    miky Gearhead

    :D
     
  11. Bukero

    Bukero Gearhead

    Laitoin sulle miky yv:tä
     
  12. Weijari

    Weijari Gearhead

    Saman kokoiset Grapperit on mullakin alla eikä moitteen sijaa. Ei muutu kusiluistimiksi sateellakaan toisin kuin eurokinnerin alle ostetut Linglongit. Grappereiden äänekkyydestä en tiedä, kun ei ole sellaist ollu alla sellaisessa autossa, jossa rengasäänillä olisi jotenkin merkitystä. Karkea kuvio vähän viittasi äänekkäämpään suuntaan.
     
  13. miky

    miky Gearhead

    Jos Nankang XR611 on ominaisuuksiltaan samaa luokkaa kuin mitä GT Champiro oli aikoinaan, niin sitten niistä on paras pysyä mahdollisimman kaukana...

    Emäntä hommasi aikoinaan omaan kotteroon uudet kiinalaiset GT Champirot. Ne jysähtelivät kuopissa, ottivat tutinaaa ja tärinää koriin huomattavasti voimakkaammin kuin mitä entiset loppuun ajetut länsirenkaat. Lisäksi ne oli paljon äänekkäämmät ja se pito oli mitä oli.
     
  14. Hellfirebird

    Hellfirebird Gearhead

    tilasin tuossa Englannista Herculeksen hp4000:sia parin kun ei ole noita klassisia valkotekstikumeja oikee löytynyt suomesta muita kun sika-kalliita BFG:tä. Cooperiakaan ei entiseen malliin näköjään saa, taisin löytää jotain 295:sia jotka maksoi melkein kun BFG ja en tartte etee niin isoja :p General Grabber sopii omasta mielestä näöltään enempikin truckkeihin/maastureihin, tämä siis oma mielipide
    kerron sitten käyttökokemuksia kunhan saan ne vanteille ja auton liikenteeseen...

    niin ja Hercules on Cooperin valmistama, eli USA gummi, voihan ne kiinastakin tulla toki silti...
    mut jos sille tielle menis niin kyllähän kaikkien jenkkikumien isä ja äiti BFG:kin on Michelinin omistuksessa muistaakseni :)
     
    Muokattu: 15.4.2016
  15. TheVille

    TheVille 1st gear

    Annatko hieman tarkempia vihjeitä, mistä putiikista tilasit ja mitä tuli maksamaan?
     
  16. kippis

    kippis Gearhead

    mulla oli luminassa herculesit niin yhestä renkaasta meni kudokset päreiksi, piti sellasta läpsyttävää ääntä ajossa kun rengas oli ihan muotopuoli. renkaanpaine väänsi sen ihan mutkalle yhestä kohtaa
     
  17. Hellfirebird

    Hellfirebird Gearhead

  18. Cam69

    Cam69 2nd gear

    Saksassa aloittajan BFG 235/60 R15 258,65 € vrt. Suomen 230 €, toinen suosikkikoko 255/60 R15 Saksan 276,2 € vrt. Suomen 245 €...Tähän päälle toimituskulut, ei ihan heti kannata alkaa tilaamaan. Suomen hinnat tuolta: http://retrorenkaat.fi/tuotteet-ja-hinnasto/bf-goodrich-radial-ta.html
     
  19. 69

    69 Gearhead

  20. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    En tiedä minkä firman omistuksessa tuotemerkki on mutta kahdet herculekset (siis kaksi sarjaa) on olleet, toiset vielä tuossa pihassa ja molemmissa luki made in china.
    General Grabber on vissiin semmoinen yleisnimike, sitten on HTS, hp, gt, mt, at... kertoo vissiin siitä kuviosta ja muusta sopivuudesta. Mielikuva tuosta nimestä kyllä minullekin tuo mielikuvan maasturirenkaasta mutta se on vähän väärä mielikuva, näköjään.

    Noista hercules-rinkuloista vielä sen verran, että ne on aika ohuen tuntuiset rungoltaan. Ne ekat, mitkä tuli sen silloisen auton mukana meni puhjetessaan (ruuvi renkaaseen) ihan littanaksi, ihan kuin ilmapallo. No nämä mitkä on mutakuviolla teki kuitenkin melkolailla saman. Ei siis välttämättä oikein maastokäyttöön vaikka kuvio sinne viittaisikin.
    Mutta aloittaja ei tainnut maastorengasta halutakaan... :D
     

Kerro tästä muillekin!