305 virittäminen?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja chevyfreak71, 18.4.2009.

 1. chevyfreak71

  chevyfreak71 3rd gear

  eli onko järkeä lähteä edes yrittämään saada koneesta reilusti vakioo pollemäärää enemmän ja miten se olisi parasta tehdä? vai onko pelkästään rahan ja ajan haaskausta moista 305:sta parantaa?

  Jos jollakulla on kokemuksia tai vinkkejä niin eiku tänne tulemaan....

  tarkoitus on olemassa oleva 305 saada vähän pirteämmäksi että voi tyyninki kotteroita kiusata ennen kun budjetti antaa myöten ostaa valmiiksi viilattu 500-600 hummanen kone
   
 2. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Ahtamalla lisää ilmaa. 8)
   
 3. 68corvette

  68corvette Gearhead

  tuolla oli jotain aiheesta:
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... sc&start=0

  kannattavuus riippunee siitä paljoko on "reilusti vakita enemmän" ja paljonko olet valmis sijoittamaan..

  305 on siitä epäkiitollinen lähtökohta, että kovin paljon "lopulliseen" koneeseen ei voi haalia osia olemassa olevaan, kun kannet yms eivät käy ristiin.
  Tai osa osistä käy kyllä 350, mutta sitten pitäisi esim kannet valita pienillä venttiileillä jne joka taas ei tukisi tuota lopullista tavoitetta.
   
 4. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Eikö isot venttiilit käy jos valkkaa sellasen nokan ettei oo kauheesti nostoo tai jyrsäsee lohkon tasoon koloset? Sinällään tietty hupsua virittää väliaikaiskonetta, panee nekin taalat siihen lopulliseen niin se on äkkiämpää välmis :wink:
   
 5. santtuv

  santtuv Gearhead

 6. Kossu44

  Kossu44 3rd gear

  Kanavien porttaus hyviin aihio kansiin pikkusen tirheempi nokka ja joku käypänen imusarja ni saa aika pienellä pudjetilla jonkin verran polleja lisää. Netistä selaamalla löytää millä valu numeroilla varustettuja kansia kannattaa kattoo, 305 kansissakin useempaa venttiili kokoo mikä kannattaa kans kattoo ettei joudu isontaa ja maksaa siitä.

  Ei toivotonta mut ei saa halvalla mahdottomia lukemia.
   
 7. studio57

  studio57 Gearhead

  ahdin 8) samaa voi käyttää sit seuraavassakin versiossa esim. 177-256 taikka hienompi procharger serifikaatio ahdin joka vaatii sitten hiukan muitakin päivityksiä.
   
 8. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tälläsin "ison" kannen 305 lohkoon ilman kansipaffia ja 2.02" imuvena aukeaa 14.7mm ja 1.6" pako 18mm, kuinka isoja venoja ja ja nostoja tohon pitäis saada sopimaan :rotfl: .
   
 9. eekoo

  eekoo 3rd gear

 10. chevyfreak71

  chevyfreak71 3rd gear

  no, on tullut paljon vihjeitä ja tiedossa ois täydellinen virityskansi paketti (world), imusarja ja kaasaripakettikin tiedossa, avarampi peltisatsi, suht suorat 2.5" putket ja yhdellä vaimentimella/putki, ja tietenkin sytkäpuoli kuntoon ja parempi bensapumppu...noihin menee joku reilu 2 tonttuu ni ei se ole paha sijoitus ja kun kunnolla tekee niin saahan sen myytyä tai sitten säästää toiseen projektiin...tosin ei ole tarkoitus kiireellä tulevaa monte carloa rakentaa, vaan ihan maltilla, ja todennäköisesti maahantulokatsastus ja suomen kilpiin saaminen onnistuu paremmin vakiotekniikalla (viilatulla :lol: )....tuleva motti onkin sitten toinen juttu...
   
 11. Joller

  Joller 1st gear

  Carcraft magazinen artikkelissa suht helpolla kaivovat 325hp/430Nm 305 chevystä. Osina käyttivät 300hp versiossa WP S/R Torque sarjan rauta kansia 1.94/1.5 venoilla, Edelbrockin imari, holley, Compin extreme energy sarjan nokka ja jotkut peltisarjat ja GM omilla Vortec kansilla olivat saaneet 325hp. Jos sua se kokoonpano kiinnostaa niin voin yrittää jos löydän vielä sen linkin mis tosta oli juttua, noin 1500e saa noi WP kannet+venat(jouset ja lukot ja keinut ym sopii vanhoista kansista) ja KB Flat topit imusarjan nostajat ja compin nokan.. Ja tosta on noin 800e kansien ja venojen osuus.. Ja noi taitaapi olla edullisemmat noi GM omat vortec kannet jos en ihan väärin muista ja luovutti kuiteski niillä 25hp enemmän voimaa, mutta muistaakkeni jonkun verran korkeammilla kierroksilla ku noilla torque sarjalaisilla. Noita hiluja mietiskeltiin kaverin 305 koneeseen, saattas olla ihan suht kätevä 305 pata. Mut tosiaan jos se kiinnostaa väkeä niin voin kaivella tarkemmat tiedot kyseisetä kokoonpanosta..?
   
 12. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  No kaivele ihmeessä. 8)
   
 13. herrakani

  herrakani 1st gear

  [​IMG]

  Mulla:

  Vakio 305
  Xe268He
  1.6 rollerkeinut
  Team G matalin imusarja
  650 DP
  "DIY"-portatut kannet
  Edelbrock sure-seat jouset
  Alumiini hi-flow vesipumppu
  Griffin alumiinijäähdytin
  40cm sähköflekti mallia Motonet
  Bensapumppu 140GPH ProComp
  Bensaregulaattori ProComp
  Summit MSD 6AL
  Flowtech halpis-shorty peltisarjat
  2,5” tuplaputket X:llä ja 2 Flowmaster 40 Series vaimentajilla puskurille saakka.
  Dyno toukokuun 18, "jännä nähdä".
   
 14. PauliP

  PauliP 1st gear

  Jos kiinnostaa, mulla on ylimääräisenä .030 ylikoon tasalakiset hypereutetic -männät renkaineen, porattu lohko ja kasa muutakin, en enää muista mitä kaikkea. Myyn poistohinalla, jäivät ylimääräisiksi.
   
 15. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  ilmotahan herrakani paljon löyty dynolla :D
   
 16. herrakani

  herrakani 1st gear

  Jos löytyy yli 250 niin harkitsen. :)
   
 17. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  itellä oli 305sta 217hp takapyöriltä. että kyllä alle 250 kehtaa ilmoittaa... :D
   
 18. herrakani

  herrakani 1st gear

  okok, no sitten.

  Katotaan tosiaa, pitäis katsastaa ennen tota, pikku peltisavotta tuol menos. Mut dynolle ajetaan vaikka siirtolapuilla kun on kerra uhottu.
   
 19. chevyfreak71

  chevyfreak71 3rd gear

   
 20. chevyfreak71

  chevyfreak71 3rd gear

  pistähän tarjousta tulee....
   

Kerro tästä muillekin!