307 startti kiukuttelee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Terosu, 27.7.2010.

 1. Terosu

  Terosu 1st gear

  Eli sellanen ongelma, että aina silloin tällöin ei oikein starttaa. Solenoidi kuulostaa naksahtavan, muttei pyöritä. Kun ottaa virrat pois ja hetken odottelee ja kokeilee taas, voi kyllä lähteä käymään. Aina kuitenkin on lopulta lähtenyt pyörimään, joskus täytyy vähän pidempään kokeilla. Startatessa tämän oireen päälläollessa alkaa akunnapojen rasvat kärytä ja johdot kuumenevat. Purkuhommiin taitaa mennä joka tapauksessa mutta jotain osviittaa..

  Sori jos vastaava aihe löytyy jo, mutta en ainakaan haulla löytänyt.
   
 2. -nikke-

  -nikke- Gearhead

  Uuden startin hakisin tohon vaivaan.. Itsellä kans lähes uudella taatusti riittävän tehokkaalla(600cca) akulla teki aina välillä tollasta. Us-partsista ihan perus tarvike startti+bilteman lämpösuojahuppu päälle, niin pyörittää iloisesti kylmänä ja kuumana. Ois sen vanhan kait voinu kunnostaakkin, mutta piti muutenkin sen verran pahaa ääntä jo että annoin olla.
   
 3. Terosu

  Terosu 1st gear

  Niin, siis juu eihän tarvikestartit kalliita ole mutta mielellään laittais silti vanhan kuntoon. Siinä oppii kuitenkin uutta asiaa, ja voihan peruskunnostettu alkuperäinen startti kestää pitempään kuin halpa uusi.

  Autohan on tuollanen '86 piilofarkku jos se jotakin liikuttaa.
   
 4. PauliP

  PauliP 1st gear

  Rane58:n kanssa harrastetiin alkukesästä vähän vastaavasti oireilevan startin korjaamista. Tulin siihen luuloon lopulta että se bendistä vetävä haarukka oli vääntynyt sen verran että se ei työntänyt solenoidin kytkinlautasta kunnolla kiinni.
  Vika yritettiin ensin korjata vaihtamalla solenoidi, mutta oireilu oli sama. Sitten vaihdettiin uusi startti ja tuon haarukan vääntymisen huomasin jälkeenpäin viallsita starttia ihmetellessäni.
   
 5. Terosu

  Terosu 1st gear

  Irrotin ja avasin startin tänään, tuo haarukka ei mitenkään kierolta näyttänyt mun silmään, hiilet melko kuluneet mutta niissäkin vielä vähän jäljellä, sellanen lähinnä pisti silmään että ankkurin eristykset olivat tosi monesta kohtaa puhki kokonaan, pistän tuohon alle huonon kännykkäkameralla otetun kuvan. Oliskohan sieltä lyönyt välillä läpi ja oikosulkuun? Tuossa kerran pistin merkille että akulta startille menevät johdot kuumenevat melkoisen paljon kun kuvatunlaisesti oireilee, en sitten tiiä paljonko normaalitilassa lämpenevät?

  http://img834.imageshack.us/img834/9566/006qo.jpg

  Siinä linkki kuvaan jossa parista kohtaa paistaa paljas kuparijohto. En montaa starttia ole availlut mutta ei tuokaan nyt varmaan ihan normaalia ole?
   
 6. Terosu

  Terosu 1st gear

  Ostin uuden startin, tai siis tehdaskorjatun, oli hiukka erilainen, ainakin solenoidi, jossa oli kolme liitäntää (1 iso ja 2 pientä), kun vanhassa oli kaksi. Yleismittarilla sain kuitenkin pääteltyä johdot mielestäni oikeille paikoille, eli kaksi paksumpaa virtapiuhaa yhteen ja se kolmas toiseen näistä pienemmistä, joka muistaakseni oli maadoitettu. Yksi jäi siis käyttämättä. Nämä kaksi pientä liitäntää oli merkattu kirjaimin S ja R; S:ään yhdistin johdon ja tuntui toimivan. Mikä tuo R on?
   
 7. PauliP

  PauliP 1st gear

  Ennen HEI-jakajia (<74) GM:llä oli käytössä esivastukselliset puolat ja niiden esivastus tarvitsi ohituksen stasttauksen ajaksi. Tuo R-napa kytki starttauksen aikana suoraan akkujännitteen puolalle.
   
 8. Terosu

  Terosu 1st gear

  Ahaa, kiitos 8) Tuo starttimalli on käsittääkseni ollut melko pitkään käytännössä samanlainen GM:n autoissa?
   

Kerro tästä muillekin!