4L80E vaihto-ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja outroadrebels, 6.6.2010.

 1. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  Kyseessä vani -98. 3 -> 4 vaihtaessa tuntuu tärähdys n. sekunnin ajan, ihan kuin kardaani täristäisi. 4 vaihde kyllä kytkeytyy päälle, eikä tuntuisi luistavan. Ongelma esiintyy ainoastaan täys kaasu kiihdytyksessä, normaali ajossa ei huomaa mitään. Vaihtosolenoidit vaihdoin jo, ei vaikutusta.

  Olisko vinkkejä?
   
 2. kojo

  kojo Gearhead

  Ootko varma ettet tarkota että tärähtäs turbiinilukon kytkeytyessä päälle?
   
 3. outroadrebels

  outroadrebels Gearhead

  Kyllä ennemmin kääntyisin 3->4 vaihto-ongelman puoleen, tai sitten se ei vaihda 4. vaihdetta ensinkään päälle.

  Testerin kanssa ajelu varmaan paljastaisi ongelmakohdan. Tosin auto siirtyi seuraavalle omistajalle ja vika myös sen mukana. En tiedä onko saanut korjattua?
   
 4. kojo

  kojo Gearhead

  No ehkä se seuraava omistaja kyselee sit lisää jos on vielä ajankohtasta..
  Noissa on vaan ominaisuutena et se lukko tahtoo tärräillä tarttuessaan jos ko venttiili on vähän väsynyt..
  nelosellehhan noi heittää jo tosi matalalla nopeudella jos nätisti ajaa, lukko tulee sit myöhemmin jossain 70-90 välillä yleensä
   

Kerro tästä muillekin!