5.7 hemi, tekeeks sillä mitään?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Powerstroke, 12.1.2012.

  1. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    hianoo. melkein tahtoo kans tommosen, mut tairan tyytyä nykyiseen pataan, ku toi on vielä tommonen vajaasylinterinen :rotfl:

    ps. tuliko siitä karhusta kaupat?
     
  2. Bowhill

    Bowhill 3rd gear

    Hyvältä näyttää. Onko minkä firman sarjat?
     
  3. MKultala

    MKultala 3rd gear

    Sulassa sovussa, muttei enää vierekkäin...
     
  4. MKultala

    MKultala 3rd gear

    No joo, vakio kankia ei kuitenkaan tuonne uskalla jättää, jos ahtaa. Vähän liian paljon kuulunut huonoa niistä. Kai niitä valmiita remmiahdinsatsejakin olis tarjolla, mutta isot Holsetit vaan on enemmän mun juttuni. Eipä sen turbon kyllä välttämättä tarvi edes lähteä heti alhaalta puhaltaan kun kattelee vääntökäyrää, kuinka paljon on heti kahdesta tonnista vääntöä tarjolla jo vaparina. Ja stroukkauksen luulisi tuovan vielä oman pikku lisänsä alavääntöön.
     
  5. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    ^ ymmärrän hyvin..

    Itsellä odottaa hyllyssä Eagle H-veivit upgrade pulteilla (lupaavat 1200hp) mut Oliveriksi ne vaihtuu ennen kuin lohkon sisään menevät. Ei tosin ole G3 Hemi kyseessä..

    Katselin eilen stroker shortblockeja 426,440 eikä ne nyt hirveen kalliita olleet.
     
  6. MP-28

    MP-28 1st gear

    Tuli hankittua viikonloppuna vaimolle käyttöautoksi -07 300C hemi. Ajettu on 195tkm, kaikki tuntuu pelaavan. On huollettu merkkiliikkeessä. Kertokaa viisaammat, kannattaako noudattaa huolto-ohjelman ohjetta olla vaihtamatta automaatin öljyjä?
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    no ei tietenkään kannata noudattaa! ja vaihdat lootan suodattimen kanssa ja peränkin öljyt moottoriöljyn ja suotimen ohella.
     
  8. MP-28

    MP-28 1st gear

    BMWstä olen vaihtanut laatikon öljyt 100 tkm välein vastoin suositusta. Onko Chryslerin laatikko Mersun tekemä? Jotenkin ei tosiaan mahdu järkeen, että öljyt olisi ikuisia. Osaako normaalit korjaamot vaihtaa öljyt, huuhtelemalla se kuitenkin pitäisi tehdä? Bemariin ei kaikki merkkikorjaamot edes suostu vaihtamaan, kun ei kerran suositella huolto-ohjelmassa.
     
  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    mistä sitä nykyään enää tietää osaavatko. ilman öljyputkien irroitusta voi tehdä niin, että nostaa tunkilla auton vasenta takakulmaa ja imee öljytikun reijän kautta pois niin paljon kuin tulee, ehkä jotain kolmisen litraa. kaataa saman verran uutta öljyä ja käy ajelemassa lenkin ja käyttelee koko vaihdekaavion lävitse, sitten toistaa toimenpiteen ja tämän jälkeen ottaa öljypohjan auki ja putsaa sen ja vaihtaa uuden suodattimen ja laittaa pohjan takaisin. sitten taas täyttää järjestelmän.

    100tkm on mun mielestä mille tahansa laatikolle tyhmää vaihtovälin venytystä, jopa volvoonkin taisin vaihdella 40-70tkm välein :rotfl:
     
  10. propelli

    propelli 3rd gear

    Kyllä huolto-ohjelmassa on määritelty vaihteistoöljynvaihto heti kun tulee pienikin poikkeama normaalista käytöstä, (aamulla kosteutta tienpinnalla :rotfl: )

    Vaihto on tehty vain vaikeammaksi kuin perus laatikossa, öljytikku jätetty pois ja huollon työkaluihin kuuluvalla tikulla mitataan oljynpinta ja verrataan lämpötila vs pinnankorkeustaulukkoon ja lämpötila pitää katsoa tietsikalla :-? Liekö on noin tarkkaa.

    Vaihteisto on mersun laatikko W5A580/WA580 eli NAG1.

    Ja kuten jo sanottiinkin niin öljynvaihto vähintään 100 tonnin välein.

    Bemarin käyttämässä GM:än laatikossa Hydramatic 5L40E lukee kissankokoisilla kirjaimilla ettei saa vaihtaa öljyjä ja samalle vaihteistolle on jenkkien käytössä normaalit vaihtovälit, riippuu miten käyttöikää lasketaan.
     
  11. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    voi sen öljyn lämpötilan mitata infralla öölipohjastakin, tuohon mittaustulokseen muutama aste lisäämällä ruvennee olee lähellä öljyn keskimääräistä lämpöä kierrossa. siinä huollon työkalussa on jo valmiiksi lämpötila-asteikko, ei tartte mitään erillistä taulukkoa.

    ja vaihtakaa ny vitussa ne öölit useammin kuin 100tkm välein, näistä tulee aikanaan harrasteautoja, joten tehkää hyviä tekoja tulevia jenkkiharrastajia ajatellen :rotfl:
     
  12. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Kyselin merkkiliikkestä tossa vuosi sitten askiin öljynvaihtoväliä ni vastaus oli et ei vaiheta, no soitin sitte siihen liikkeeseen jossa tota mun autoo on huollettu ( huoltavat mersuja pääasiassa) ni sanovat et vaihetaan tietysti, tuo tänne jos eivät merkkiliikkeessä tee sitä, toi on aika perseestä tommonen et merkkiliikkeen kanta on noinkin erikoinen.
     
  13. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    Automaattivaihteiston öljyn vaihto: Osta 20 litran pönttö oljyjä. Maksaa auto varaosaliikkeessä 120e ja raktori liikkeessä 70e. Kaksi kaveria: ensimmäinen vaihtelee vaihteita ja toinen tarkkailee poistuvaa öljyä. Kattelee jonkun reiän mistä syöttää uutta oljyä ja auto käyntiin. Yksi mies lykkää uutta oljyä, toinen vaihtelee vaihteita ja kolmas haistelee lauhduttimelta irroitetusta linjasta vuotavaa öljyä.

    Erästä Aisinin valmistamaa laatikkoa huuhdeltiin 15 litran verran että tuli kirkasta öljyä kiertoon. Lykkäsin kaksi litraa uutta, kirkkaan punaista öljyä vielä varmuuden vuoksi läpi. Jäi vielä kolme litraa pöntön pohjalle öljypinnan hienosäätöä varten. Homma maksoi kaikkineen asennuskaljoineen yhden tankkauksen verran. Paljonko maksaa laatikko remontti? Alkaen 500e jatkuen tonneihin.
    Mää ainakin vaihdan kaikkiin automaatteihin joka kevät uudet mehut
     
  14. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Saako raktoriliikkeestä tohon mersun lootaan käypästä öljyä? Jos saa niin mikä on tyyppi?
     
  15. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    En tiedä noista mersun laatikon öljyvaatimuksista. Ite oon hakenu raktoriliikkeestä Shellin raskaan kaluston ATF öljyä. Saattoi olla joskus Valmetin tarrat siinä pöntön kupeessa
     
  16. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Mutta olet laittanut sitä chryslerin lootaan? Miten on pelannut?
     
  17. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    En sysleriin.
    Joo, tiedän että aihe käsittelee syslerin koneita ja sivuaa mersun laatikoita. Halusin vain korostaa öljynvaihdon tärkeyttä vaikka sitä ei huolto-ohjelmassa olekkaan mainittu. Esim VAG käytti joossain vaiheessa ihan perinteisijä automaattilaatikoita sähköisellä ohjauksella ja ilmoittivat että öljy on ikuista. Tavan kansalainen ajoi niin kauan kuin laatikko toimi. Taksikuskit tiesivät vaihdattaa öljyä ja laatikot kestivät sen mitä pitikin
     
  18. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Tampereen öljytukusta saan automaattiin ,kun automaattiin öljyt halvemmalla ,kun marmoritiskiltä.
    allekirjoittaneeseen voi ottaa yhteyttä ,jos tarvihtee öljyjä....
     
  19. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Moni merkki ei tosiaan ilmoittele noista öljynvaihdon tarpeesta,kun tänä päivänä yksi myyntivaltti on autoissa pieni "huollettavuus". Pikku huolloilla pitäisi vain mennä... Fiksu vaihtaa öljyt kyllä automaattiin ja käyttää kunnon öljyjä, mielellään merkkiliikkeen kamaa.On niissä eroa.Huuhtelumenetelmä ainoa fiksu tapa,huuhtelun voi tehä huonommalla öljyllä...Liian paljon nähnyt laatikkoja korjaamon lattialla..Kirpasee tottakai hinta per litra mutta kun jaat ajettuihin kilometreihin niin onko se nyt niin paha?Tai vrt.laatikkoremontin hinta?P.s moneen tuo laatikko kustantaa sitten enemmän kuin tonnin tai kaksi,oikeastaan kannattaa varata viisi tai kuusi tonnia rahaa. :)
     
  20. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Korjaamot jotka kieltäytyvät vaihtamasta öljyjä niin siihen on syynsä.Jos autolla ajettu reippaasti yli noiden suosituksien ja aletaan vaihtaan öljyjä huuhdelleen niin sieltä tosiaan saisi varmaan laskea tuon 20l läpi ja vieläkin voisi paskaa tulla.Joskus meinaan paskaa lähtee kiertoon ja hajottavat lootan tuon seurauksena..Asiakas tietenkään ei halua maksaa kuin vaadittavasta määrästä niin koita nyt myydä siinä sitten ylimääräisiä litroja. ;) Kun tosiaan litrahinta voi kivuta sinne 20e paikkeille.
     

Kerro tästä muillekin!