-58 Letukat

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Ahis, 23.4.2005.

 1. jotu63

  jotu63 Gearhead

   
 2. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Minun mielestä tuossa 6:n ja 8:n kiinnikkeissä ei ole muuta eroa kuin kuutoskoneseen on ruuvattu kummallekkin puolelle kolmiomuotoiset palikat joissa sitten samanlaiset kumityynyt ikäänkuin leventämään koneen samoille etupalkissa oleville kiinnityspisteille. Olivat muuten arvokas pisteosa kun sen aikoinaan yhdelle entisöijälle kauppasin :)

  Ainakin minä aikoinaan vain nostin 6 tekniikan pois ja laskin 8:n tilalle ja ruuvasin kiinni muuttamatta millään tapaa mitään kiinnityspisteitä.
  Aski joka oli TH350 ei tietenkään osunut takapalkin kiinnityksiin vain meni noin 10 cm taaemmaksi. Yoke piti vaihtaa ja vähän lyhentää kardaanin etummaista osaa. Sellaista taaksepäin venytettyä takapalkkia muuten myydään mm e-baylla.

  Mulla myös typpinumero kertoo koneen olevan 8 koneella varustettu mutta kyllä siinä 6-kone on tehtaalla ollut ja 6 koneen keula ja takapaksi merkit.
   
 3. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Että sekin on vielä olemassa. Sellainen tumman sininen?
  Ostin siitä takapuskurin joskus vuonna 1983. Se osa ainakin jatkaa vielä kulkuaan :D
   
 4. tb60

  tb60 3rd gear

  Kyllä se oli sinivalkoinen ja seisoi tosiaan harmaan mökin nurkalla.
   
 5. kj

  kj 2nd gear

  Tuo HOA alkoi kiinnostamaan, täytyykin ens viikolla mennä mobilistien
  iltamiin selaamaan katsastuskortteja :wink: ...
   
 6. hapa58

  hapa58 3rd gear

  Kyllä tämä on se Lopez Yeoman
   
 7. Fiskis

  Fiskis Gearhead

  Siltä se kyllä näyttää, mutta kun mielestäni Dukes-Masa kerkesi jo muuttamaan sitä hardtopiksi. Ainakin hän sai minulta '60 T-birdin sivulasit tähän tarkoitukseen. Etuparkkeina olevat läpinäkyvät '59 Cadillac linssit ovat ainoat jotka ikinä olen nähnyt. Yksi pariton on vielä tallella omituisen keräilytavaran vitriinissä..
   
 8. hapa58

  hapa58 3rd gear

  B-tolppa muutos oli tehty ennen minulle tuloa. T-birdin sivulasin on vielä tallessa. Parkit on umpioissa, keltaiset polttimot -59 linsseissä. On vielä auki jääkö 59 etu ja takavalot ,alkuperäiset etuvalot ja takavalot (alkuperää epäilen) on tallessa .
   
 9. hapa58

  hapa58 3rd gear

  Pari viikkoa kilvissä. Mikä on parasta mitä olette saanut housut jalassa ?[​IMG]
   
 10. Savo

  Savo 1st gear

  Ei saatana! :eek: On komee!
   
 11. Fiskis

  Fiskis Gearhead

  Hienoa kun farkku vihdoin on päässyt kilpiin. Yleensä vain Fordit ovat näin pitkiä projekteja ja niin usean kerran palasina muuttaneet eri tallien ja omistajien kesken. Mutta muistuttaapa ´58 mallin muotoilu Letukoista eniten samanikäisiä FoMoCo'ja.
   
 12. Ahis

  Ahis Gearhead

  Jos auto ajossa lokakuun alussa vielä niin 2.10 on tikkulassa cruisinkit, kurvaa ny ihmees paikalle ni pääsee pällistelemään :lol:

  Meidän belarukselle ei ole tapahtunut juuri mitään, pari kertaa kesällä kävin vähän ruopimassa pikitiellä, siinä se...
   
 13. Adventurer

  Adventurer Gearhead

 14. camino72

  camino72 3rd gear

  Ei kai vain ole vanha suomiauto Vaasan seuduta?
   
 15. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Vanha suomiauto on mutta Joensuun seudulta jossa vaikuttanut +40 vuotta. Uutena myyty Turun seudulle.
   
 16. savoy dlx

  savoy dlx 1st gear

  Joo, kyllä toi on mun vanha viiskasi. Se oli mulla siis 86-95. Tuli aikoinaan Englannista. Mä laitoin 90-luvun alkupuoliskolla siihen ne T-Birdin takasivuikkunat ja sisäsivupellit koneistoineen. Eli multa kun se lähti niin se oli 2d HT Delivery, takasivuikkunat ummessa. Keulalla oli ´55 Soton hampaat yhdistettynä ´54 Chevyn maskin runkoon. Takaluukun alaosan olin hitsannut umpeen jo joskus 80-luvulla. Mulla se liikkui sekä 230 kuutosen että myöhemmin 305:sen turvin.
  Tosi hieno homma että Yyeoman on saatettu nyt viimein kilpiin.
  Siitä on aika paljon kuvamateriaalia, mutt lähinnä diaa kun siihen aikaan diakuvaaminen oli päivän sana. Täytyypä tutkia jos niitä sais skannailtua jossain.

  Onko verhoilut edelleen ne harmaat keinonahka tuck´n´rollit? Tehty ´86-87.

  P.S. Sitten kun laitat auton myyntiin, ilmoita mulle...?
   
 17. savoy dlx

  savoy dlx 1st gear

 18. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Olavi Virralla ehti olla kaksikin '58:a, ensin uutena ostettu 2-ovinen ja sitten 4-ovinen. Ajattelin rakentaa pienoismallin sellaisesta, mutta tietääkö kukaan minkä värisiä ne olivat? En ole nähnyt kuin mustavalkokuvia.
   
 19. Stout

  Stout 3rd gear

  Virran Olalla oli uutena hankittu sini-valkoinen BT-601 -58 4 d sedan Bel Air ensin ja käytetty puna-valkoinen AO-843 -58 4d HT Bel Air vuoteen 1962 saakka.
   
 20. hapa58

  hapa58 3rd gear

  Farkun rakentelukuvia löytyy täältä. Katto ja tolpat ehkä tumman harmaaksi ja sisäverhoilu pysyy valkoinen/harmaa. Kuvissa näkyvä ruskea ja valkoinen keinonahka olivat värikokeilua.

  http://kuvablogi.com/blog/24759/1/
   

Kerro tästä muillekin!