'68 DeVillen apusimpukoiden eroista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Damned, 10.3.2012.

  1. Damned

    Damned Gearhead

    Cadillacin apusimpukka on vaihtokunnossa, ja uutta osaa olen kaivellut nettikaupoista. Tarjolla on kahta hieman erilaista mallia. Erot on tuossa osassa, mistä apusimpukka pultataan koriin kiinni.

    Suoralla varrella:
    [​IMG]

    Mutkavarrella ("Performance idler arm"):
    [​IMG]

    Liekkö väliä kummanko otan? Muistaakseni alkuperäinen on suoralla varrella. Tuo jälkimmäinen vaan näyttää hieman jämäkämmältä.
     
  2. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Silmällä katsoen "performance" näyttää lyhyemmältä (haettu nopeampaa ohjausta?) mutta silloin pitäisi nähdäkseni simpukan pitman armin (vääntövarren) olla saman pituinen, muuten menee ohjauskulmat vinksalleen viimeistään kääntäessä? Oliko siellä myös "performance" pitman armia simpukkaan?
     
  3. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    The photo shown here is a similar part, not the actual part you will get.

    Eli osa joka postiluukusta kilahtaa on mitoiltaan tuon ekan mallinen.
    Onko sitten mikä merkitys sillä että ottaako tuollasen pallonivel-tyyppisen vai puslatyyppisen apusimpukan? kumpi on parempi?
     
  4. Damned

    Damned Gearhead

    Siis lontoonkielinen lause vain tahtoo sanoa että asiakas ei saa just tuota kuvassa olevaa osaa, ei siinä sen kummemmin oteta kantaa mittoihin.

    Performance pitman armia ei ole tuolla tarjolla.
     
  5. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    minä en usko että sen mitat orkkiksesta heittää mihinkään suuntaan.. mikä tuosta tekee sitten "performance idler armin"... onko kai vain sanan helinää, kuten usein ebäyssä myyjillä on myynnin tukemiseksi... varsinkin kiinassa valmistettujen tuotteiden kohdalla.. esimerkiksi lause: "lifetime warranty".. no joo, jos nivel kestää kahdeksan kuukautta niin sehän oli sitten sen elinikä... that's it.. uutta tilalle, takuu ei taatusi korvaa..

    ja jos mitat on erit niin käsittääkseni silloin ei sopisi myöskään keskitanko eikä raidetangon päät.. vaikka sen pittman armin vaihtaisi lyhyemmäksi. Koska silloin keskitanko siirtyisi taaksepäin, jolloin raidetankojen päät eivät orkkismitoilla osuisi kohdalleen ollenkaan. tai sisemmän raidetangon pään nivelen kulma muuttuisi alkuperäisestä, kaikki olisi kai hyvin siihen saakka kunnes renkaat kääntäisi ääriasentoon, raidetanko alkaisi jossain vaiheessa kanittamaan nivelestä..
     

Kerro tästä muillekin!