-74 mopar lämppärin puhallin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja oceanic7, 10.4.2017.

  1. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Puhallin lakkasi toimimasta pikkunopeuksilla talven aikana. Isoin nopeus toimii ja sen rele toimii niinkuin pitääkin, mutta jostain syystä resistorin kautta menevät nopeudet ovat mykkiä. Katkaisin on uusi ja resistori täysin ehjä. Mihin mahtaa jäädä jännite? Moottorille menee musta ja tummanvihreä johto mutta en löydä niiden alkupäätä hytin puolelta.
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Moottorille menevä vihreä pitäisi olla plussa ja se musta maa. Maapulmaa sulla ei ole, kun se iso nopeus toimii. Mistä olet varma, että resistori on ehjä? Tuo vika viittaisi vialliseen resistoriin. Onko se uusi katkaisin ehjä? Sitten jää jäljelle tuo tylsin vaihtoehto: johdotus eli se töpseli, mikä tulee katkaisijaan kiinni on kypsynyt.

    Ainakin Dodge ramvanissa tuo katkaisimen vipu on "sähkölämmitteistä" mallia pienemmilläkin nopeuksilla, joten ei ole ihme, jos joku kärvähtää.
     
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Suosittelen releistystä sille puhaltimelle.
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Katkaisin on kyllä ehjä ja niin oli vanhakin kun avasin sen ja katsoin. Resistorilta kun vetää jompin suoraan puhallinmoottorille saa pyöriteltyä muutamaa muutakin nopeutta kuin täyttä. Jostain syystä resistorilta ei mene fjongaa puhallinmoottorille. Liittimet ovat hyväkuntoisia. Jossain on varmaan joku liitos kun hytin puolelta ei löydy mistään semmosta paksumpaa tummanvihreää johtoa mikä menee konehuoneen puolella puhallinmoottorille. Kai se on purettava koko laitos palasiksi.
     
  5. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Vika löytyi muutanan päivän mittailun tuloksena, taas toimii.
     

Kerro tästä muillekin!