Aah romua!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Bronto, 27.1.2008.

  1. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    heh mulla on kämpässä kaikki huonekalutki 60-70luvulta ja cd levyt ollu parivuotta kaapissa kuuntelen kotona pelkkiä vinyyleitä soittimiakin on 5kpl...vielä ku hommais jukeboksin...
     
  2. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    tuala blokis on erään pahoon romuuhin seonnehen pohojalaasen aartehia. ja siälä on jukeboxiki :rotfl: väääh! en oo keherannu kuvata osavarastoja, seuraava muutto voi olla vähä kovee homma :D
     
  3. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Pojat pojat. Te olette tietämättömät. Katsokaatte. Lukekaatte ja valaistukaatte!

    "Romutustodistus on merkki ympäristöystävällisyydestä

    Autonromun päätyminen kierrätysmateriaaleiksi hidastaa osaltaan ilmastonmuutosta. ESS/Katja Luoma

    Suomessa romutetaan vuosittain yli 100 000 autoa. Harmaalla alueella toimivat jobbarit kierrättävät noin puolet autovanhuksista. Marraskuun alusta pakolliseksi tulleen romutustodistuksen toivotaan siirtävän autot virallisen ja ympäristöystävällisen kierrätyksen piiriin.
    Suomen Autokierrätyksen organisoima kierrätysjärjestelmä hidastaa osaltaan ilmastonmuutosta. Autoista saa paljon kierrätysmateriaalia, jota pystytään hyödyntämään tehokkaasti. Käyttämällä kierrätysmateriaalia tuotteiden valmistuksessa neitseellisen materiaalin sijaan säästetään huomattavasti energiaa, mikä tarkoittaa myös hiilidioksidipäästöjen vähenemistä.
    Lue lisää tiistain Etelä-Suomen Sanomista!

    28.01.2008 20:27"


    http://www.radiovoima.fi/Article.jsp?article=180857

    Eli hankkikaa tekin romutustodistukset niistä romuistanne < eli Kuusakoskelle - niin maailma pelastuu!

    Täältä tähän Per.
     
  4. Sheikki

    Sheikki 3rd gear

    Kateellisten purkaamon pitäjien propagandaa kun itse eivät viitsi romuja noutaa.
     
  5. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    just tän takia niitä romuja pitääkin kerätä omalle pihalle ettei jopparit
    vie niitä ratakiskojen raaka-aineeksi, eikä tarvi lähteä etsimään varaosia
    ympäri suomea.
     
  6. RB-440

    RB-440 1st gear

    Toi varaosa-autofilosofia on jäänyt mulle jotenkin hämäräksi, kun useimmiten sekä ajopelistä että varaosa-autosta on just se sama osa hajalla. Tän huomaa, kun on parikin samanlaista autoo yhtä aikaa. Varsinkin kun toi varaosa-auto on yleensä vielä vähän täydellisemmin palvellut kuin se mikä on ajossa, niin mahdollisuus omistaa samaan aikaan kaks rikkinäistä samanlaista osaa lähentelee Murphyn lain mukaan 100 prossaa.

    Mutta ei se mitään, ainahan autoja keräillä pitää ja varaosathan on oivallinen veruke 8)
     
  7. miss duster

    miss duster 1st gear

    kylläpä melkeen kaikki mukaan tarttuu varsinkin kun halvalla tai ilmaseksi saa :rotfl:
    itelläänkin melkoinen valikoima kaikenmaailman rojua on kertyny... vaikka mopseja harrastaaki ni löytyy fordin ja gempsunki osaa...
    joskus oon vaan iteksii mietiny että millonkahan tähän rojun haalimiseen tulee joku tolkku...
    Meinaan että jos joku osa ei sovi enää autokäyttöön ja siitä saa jonkin hienon sisustus elementin tehtyy niin sitte se päätyy sisälle...
    viimesin hankinta oli (ku ilmaseks sai) rekan jarru rummut sorvattuna pöydän jalaks... perkl... pöytä painaa ainaki tonnin kun lasikannen laittaa. :p
     
  8. WSE

    WSE 1st gear

    Tiukka on kisa jos meinaa rahkosen ennätykset lyödä...
     
  9. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Kaksi totuutta joiden mukaan oon koittanut elää:

    1. Romu rauhottaa.
    2. Raudas ei oo raha hukas.
     
  10. Sheikki

    Sheikki 3rd gear

    Ollaanhan sitä tässä Rahkosen naapurissa harjoteltu
     
  11. raggar

    raggar Gearhead

    Voi perkele. Jos se kerran pakollista on niin kai sitä täytyy kaikki romut paalata niin saahaan ehkä lunta ja pakkasta tänne. Sehän on täysin selvää että ilmasto lämpenee suomalaisen ajoneuvoharrastajan takia :poff:
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Juuri tuokin olisi minusta hyvä syy kerätä lisää "romuja" pihaan...
    Lämpimässä on paleleminenkin mukavampaa.
     
  13. WSE

    WSE 1st gear

    miten niin pakolliseksi tulleen romutustodistuksen? taas joku media "uutisoi" niin ettei se edes tiedä mitä uutisoi. Kirjoitetaan mitä sylki suuhun tuo. kyllä minä edelleenkin saan myydä liikennekäytöstä KILVET PALAUTTAMALLA poistetun autonraadon kelle romujobbarille huvittaa. Tilastoihin se toki jää roikkumaan samalla lailla kuin entiset "rekisteristäpoistetut". Tästähän oli jo topikki toisaalla.
    vko sitten taas yhdet kilvet viety konttorille...
     
  14. belve70

    belve70 1st gear

    Eilen aarrevarastosta etsin sbm jakopään koppaa, löytyi kakx ja molemmat rikki. :cry:
    Amerikan kauppias haluaa alumiinitarjottimesta 150 $.
    Eli hankittava lisää romua. Kaverit vinoilee osista ja sitten ne kysyy löytyskö sitä ja sitä. Tilaahan toi vaatii, kun on viä muittenkin romuja.
     
  15. Bronto

    Bronto 3rd gear

    Aah romua!:D

    Löytyi yheltä rompetoriukolta pikkupojalle kaksi ruosteista leikkikaivinkonetta. Ovat paha vain sen verran pienikokoisia, että ei voi itte niillä kauheesti rallitella. :lol:

    Pääsee taas ohjaamaan jälkipolvea oikeaan suuntaan. Olivat kuulemma rompeukon pojilla silloin kun hänellä olivat pojat pieniä. Elikkäs ei muuta kuin uutta maalia pintaan ja sen jälkeen suunta kohti uusia hiekkalaatikoita.

    Ja on muuten tosi ekolookista tavaroitten kierrätystä. :rotfl:
     
  16. joku outo vimma saa noita keräämään... nytten olen muuttoa jyväskylään pikkuhiljaa tehnyt ja 3 kärrylistä "romua" on jo viety ja vielä toiset samanlaiset tarttis viedä + projekti lada sekä varaosa chevy
    kotipaikassa jyväskylässäkin on jo valmiiksi kaikki paikat täynnä mutta ei sitä raaski käyttö kelposta poes heittää kun voi vielä joskus tarvita :rotfl:
    appi ukon kanssa on vetokin, se kellä kuollessaan on enempi romua voittaa..
     
  17. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Hienoa jos nopeasti saa kaiken vietyä...
    Itse Somerolta tänne muuttaessa noin 4 vuotta kuskasin "aarteita" vähän kerrallaan, ja sitten tietysti kun tuli ehdoton raja täyteen (talolle+tontille tuli uusi omistaja), niin kuljetuskalusto rajoittui poliisiviranomaisen toimesta(peräkärrystä lähti kilvet, eikä STW:ssä mahtunut isoimpia kuskaamaan, eikä zetorikaan toiminut jolla oisi isomman mutta hitaamman kärryn liikkumaan)...
    Sitten jos vielä jäisi jotain "hyvää" tavaraa joka ei mahdu uuteen paikkaan, niin voisin ehkä avustaa hakemalla pois talteen pihalle:rotfl:
     
  18. Bronto

    Bronto 3rd gear

    Uudet romut

    Kyllä tämä vahojen romujen kanssa vehtaaminen on mukavaa. Tässä kun on seuraillut aitiopaikalta, miten uusiin autoihin pitää tilata tehtaalta vapautuskoodeja, että saa jonkun boksin vaihdon onnistumaan, niin vanhojen romujen haaliminen tuntuu entistä järkevämmältä. :D

    Tähän asti autot ovat menneet romikseen sen vuoksi, että ne ovat niin lahoja, eikä niitä enää kannata tekohengittää. Mutta minkä vuoksi tulevaisuudessa autot menevät romikseen? :argue:

    Vastaus: Vikojen hinta ylittää auton arvon, eikä niitä kannata sen vuoksi enää korjata. :mad:

    Sääliksi käy ihmisiä, jotka ostavat jonkun yhdeksänkytälukusen auton ja joutuvat sitten viemään sen korjaamoon. Eikä se ole korjaamon syytä enää, että maksaa, maksaa ja maksaa omat, lainatut, pantatut... :poff:
     
  19. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Rupes jo mieltä polttamaa toine varaosa Astro ku oli nii halvalla...liikaa vissii tullu katottuu Tankki Täyteen sarjaa ko ainut perustelu vissii on aina että ku halvalla sai.

    En sentää vielä hakenu, pitäis riittää yhen varaosa pelin noi uuelle autolle! :poff:
     
  20. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Kuten tuolla aiemmin joku sanoi, että kuitenkin kaikista varaosiksi hankituissa on sama osa rikki/ viallinen...
    Ja hyviä romuja ei koskaan ole liikaa !! Osia voi myydä ylihintaan kavereille :wink:
    Eikä kyllä noita huonompiakaan liikaa ole muuta kuin Vaimon mielestä :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!