Älkää purkako autoanne muttereiksi!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pas2, 6.10.2014.

  1. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Joo, samma bil.
     
  2. hantta

    hantta Double Gearhead

    Aik- gm kirjoitti:
    tehä pikku bisnestä,vaikka eikös se ole täällä od lautakunta vähä sitä mieltä nykyään että ku 1000e ostat ja 2000e myyt niin pitäs noitana polttaa nuotiolla. toisen suru on toisen onni,vai toisen romu o toisen aarre.


    Harrastajia on kahtaa sorttia, toisella bisnes mielessä, toisella rakkaus vanhoihin romuihin:)

    Hantta
     
  3. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Juuri näin... Oisko mulla ollu viitisentoista vekotinta, muutama rungoltapois projekti. Yhdellä koitin tehdä oikee tiliäkin, niin pääsin peräti omilleni. Muut sitten menikin rakkauden piikkiin....
     
  4. RooZe

    RooZe 2nd gear

    Näin on. Ihmeellisiä osia unohtuu matkalle, laatikoissa auton viimeksi itse hankkineena tiedän tämän. Okei, osa voi olla selkeästi ihan vahinkoja, mutta kyllä välillä ihmettelen kuinka jostain osakokonaisuudesta se ehkä vähempi hankalasti saatava , mutta keskeinen osa puuttuu tyystin , vaikka merkit osan purun aikaisesta olemassa olosta kyllä löytyy.
    Itellä se ikävä puoli myös tuttu että mallia saa lähinnä kuvamateriaalista, aina ei siitäkään, ja esim sisustan värimaailmasta ja materiaaleista on vain paras arvaus jolla mennään. Tai, oikeastaan, mennään sillä mihin rahkeet on. joutuu väkisinkin soveltamaan.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Itteä ainakin sylettää ne jotka ostelee noita "ensi harraste" laitteita ja sit myy niitä yli hintaan, niin monelta jää se ensimmäinen hankkimatta.
    Sit lopussa vittuunnutaan siihen osaläjään ja stena hakee kun ei siitä puutteellisestä mädästä hylsystä saanutkaan monta kilorahaa vaikka ite ei maksanut tutun kaupalla kun joitain satasia.

    Jos mulle tulis halvalla joku projekti joka ei nappais (ei kykenisi tekemään) niin en kehtaisi kolmin kertaista hintaa siitä pyytää, omat kulut pois sekin riippuen hinnasta ja kuluista


    Vituttaa katella niitä kommentteja et toikin oli kolmannes hinnalla vuos sitten eri myyjällä
    Sit seuraava kommentoi et eihän tossa ole ees niitä samoja osia kun oli ensimmäisellä myyjällä

    Kaiken hinnat nousee, mut ei nyt sentään x3 kerrasta

    Jos joskus maksanut vaikka aspenista 200 kun oli tuore leima paperissa ja nyt kauppaa sitä käypäseen hintaan niin siinä ei ole mitään väärää, mut se ostaja tekee vääryyden joka sen ostaa sillä halvalla vaan pyytääkseen siitä 2x käypäsen hinnan tuotto mielessä :mad:
     
  6. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Ne on siellä nettiautossa kaikkien saatavilla ja jos joku ostaa alihintaisen laitoksen myydäkseen sen kalliimmalla niin mikäs rikos siinä on? mikä esti muita tekemästä samalla lailla samalle laitokselle?
    Ja kyllä jotkut ostaa autoja purkaakseen niistä varaosia, toisaalta ihan hyvä, kun sitten muutkin esim minä voi ostaa siitä varaosia, kun itsellä ei pikkuhilujen takia ole intoa ostaa ja purkaa laitoksia osiksi. Toki se että "terveitä" autoja pannaan osiksi ihan rahan takia, se harmittaa.

    Tarvitaanko tähän nyt joku "Autoharrastamisen Eettinen Neuvosto"?
     
  7. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Nyt ei ymmärrä? Jos näen vaikka bemarin halvalla ja tiedän tekeväni sillä voittoa niin miksen saisi sitä ostaa ja myydä kalliilla? Vai koskeeko toi sääntö vaan jenkkejä? Ja toi varaosiksi myyntihän on todella hyvä, kun me persaukiset saadaan ostaa esim oven ikkunoita tms. halvemmalla. En tosin ymmärrä jos ostetaan hyvässä kunnossa olevia autoja ja puretaan ne, koska osina saa sen 100e enemmän kun koko autosta. Noita autoja mitä ei kannata enään pelastaa, löytyy kyllä ja parempi et luovuttaa elimiänsä kun menee kokonaisena paaliin.
     
  8. ari2004

    ari2004 Gearhead

    ...tämä aihe alkaa saada jo hieman poliittisia sävyjä. Eikö myymillään rojuilla saisi tehdä voittoa, vaan pitäisikö myydä sipillä tai omillaan vai peräti antaa pois? Haiskahtaa ex. itä-Eurooppalaiselle yhteiskuntamallille. Kuinka tuottaa itselleen ja perheelleen hyvinvointia, jos ei pientä voiton tavoittelua sallita?
     
  9. mercury62

    mercury62 1st gear

    Aidot trokarit on harrasteen syöpä...tuli tässä taas taannoin huomattua..kyllähän jokainen koittaa tehdä voittoa osillaan..mutta jotenkin ärsyttää että alalle pesiytyy niitä jotka oikeasti ostaa projekteja pois vain ja ainoastaan isot rahat silmissä kiiluen..harrastajat tuntuvat olevan pääsääntöisesti köyhää porukkaa jotka vähistä varoistaan yrittävät rakentaa harrasteajokkejaan..itsellä on ollut se periaate kun huomaan kohdalle sattuneen ammattimaisen trokarin niin kaupanteko loppuu siihen..en rupea edes tinkaamaan..ostan osan mieluummin toiselta harrastajalta..ja myyn osia vain toiselle harrastajalle asialliseen hintaan, ei ole tarvetta rikastua enkä rikas olekaan..ihan tavallinen työssäkävijä, ikävä nähdä että rakas harrastus on muuttunut bisnekseksi...piti ostaa dodge darttiin pari pölykapselia..miltä kuulostaa 75e kpl hinta? kyllä, ammattitrokari pyysi tuollaista hintaa ja kaksi olisi saanut 120e.....jäi ostamatta
     
  10. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    No huh huh! Hinnasta päätellen taitaa olla vehon työntekijä? Itselläkin tapana tyyliin lahjottaa osia, jos ei nyt just ole siitä itse maksanut. Ei ainakaan tulee mieleen voitollista varaosa kauppaa.
     
  11. mercury62

    mercury62 1st gear

    Kaikennäkösiä hintoja olen 25 vuoden harrastamisen aikana nähnyt..mutta tän suomalaisen trokarin hinnat oli omaa luokkaansa...
     
  12. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Oikea hintahan on se minkä ostaja on valmis maksamaan mutta jotain realismia hinnoitteluun.

    Eurokinnereidenkin osien hinnatkin pompsahtaneet ja varsinkin japsien pisteosien kohta ei kannata myydä edes kotimaan markkinoille kun paremmat rahat ovat ulkoa saatavissa ja onko tämä sitten myyjän vika joka säilönyt yli 20v osiaan ja nyt realisoi varastoaan rahaksi?

    Silti ei taida elinkeinoa tuosta hommamasta tulla monellekkaan.
     
  13. rb

    rb Double Gearhead

    Aito trokari??

    Jos sillä tarkoitetaan henkilöä joka yrittäjän ominaisuudessa ostaa ja myy tavaraa hoitaen kaikki siihen liittyvät velvoitteet, niin..

    Valtaosa meistä jotain tekee leipänsä eteen joko työntekijänä tai yrittäjänä, niin miksei jotkut saisi yrittää elättää itsensä vanhojen autojen osia dilkkaamalla?
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Piti oikein varovasti kurkata, mitä tuli eilen kirjoitettua, ja olihan taas! Olisi varmasti hiukan pitänyt perustella tuota trokarihommaa, eli ei se ihan noin yksinkertaista ole, mitä kirjoitin tupakeissani. Tarkoitin, että harrastajalla pitäisi harrastaessaan olla muutakin motiivia, kuin pankkisaldon lisääminen, eli homma tarvitsee ostajia ja myyjiä, mutta tunnen kylmiä jätkiä, jotka tekevät rahasta melkein mitä vain, harrastuksen nimissä. Koskee muitakin aloja, mutta tämä nyt vanhojen autojen harrastuksesta.Eikä ollut poliittinen kannanotto!

    Hantta
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jos sillä tienaa (netto), se ei ole harrastus vaan elinkeino.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tuntuu et taas meni siihen juupas eipäs huuteluun

    Ite en pistä pahaksi niitä jotka myy voitolla, mutta

    Ne 3X hintaa haluavat vituttaa,
    sit muut kattelee et paljonkos toi aspenin ehjä kori nyt maksaakaan ja pari trokaria haluaa 4 tonnia niin taas on yks aspenin kori paalissa kun kukaan ei ostanutkaan sitä.

    Sit kans on niitä jotka mieluummin paalaa kuin alkaa myymään hintojen korkean tason kanssa, kun ei kuitenkaan mene liian kalliilla kaupaksi ja sielu ei kestä myydä todellisella arvolla kun muut pyytää 3x enemmän
     
  17. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kai se täällä on sama kuin omassa harrasteessa eli keräilylehdet.

    -On firmoja joilla kovat hinnat, mutta tuotteet on sitten kanssa huippua. Valikoimat on hyvät ja hyvää tavaraa ja verot maksettu, niin ei tunnu pahalta maksaa pyyntihintoja.

    -sitten on harrastajia, joilla ei oikein varaa pitää itsellään vaan ajautunut siihen että enempi ostetaan ja pistetään myyntiin, otetaan siitä rahaa välistä. Vähän toki bisnesmeininkiä mutta aina saa tinkiäkin ja kaupat sujuu yleensä hyvässä harrastehengessä. Joskus tulee maksettua liikaakin mutta ei nää harrastajat tällä leveesti elä, vaan yleensä on ihan päivätyö erikseen.

    -ja sitten on huuto-netin sankarit joilla jokainen risa räpsy maksaa liki sen kuin mintti keräilyliikkeessä. Itsestään eivät kerro mitään, mutta joka kanavalla koittavat myydä tuotteitaan. Kai niitä aina joskus joku ostaa, mutta ketuttaa eniten miten nostavat hintoja ja saavat tavan pulliaisen luulemaan että risa olisi jotenkin arvokasta.

    Lopputuloksena kaikki halvat tuotteet poistuu markkinoilta. Ja itseasiassa sitä roskaa saa kaikkein halvimmalta sieltä kalliista erikoisliikkeestä, jossa ymmärretään että se on roskaa.

    Jos nyt olisin ostamassa jotain halpaa jenkkiä talvikäyttöön, niin tiedän heti että nettiauto on täysin väärä paikka etsiä. Siellä kaikki maksaa alkaen 4000€,kun kyselemäällä voi saada 500€:lla jos vaan ehtii ennen trokaria.
     
  18. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan maksaa!!! Jokaisella on vielä onneksi mahdollisuus pähkäillä asiaa ja fiksu tottakai sieltä nettiautosta tekee hintavertailua.
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tuol pari sivua taaemmin hehkutettiin koko kopan puhallusta ja maalausta, mutta tässä eräällä kirjoittaja ei tainnut olla positiivinen kokemus. Olikos se niin että puhalluspaja ruiskutti niin paksut epoksit valumineen ja kasautumineen, että hitsaukset pitäisi melkein tehdä pihalla kun tulee aivan mahdottomat käryt?
     
  20. impala67

    impala67 Double Gearhead

    jos se toimii, älä riko sitä. jos taas on vikoja- korjaa niitä. ensisijaisesti tietysti ne jotka katsastukseen vaikuttavat.

    itse olen koittanut hankkia ja säilyttää projektit leimakuntoisina, jos ei ihan niin ainakin melkein. tekniikoita vaihdellessa pitää uutta tavaraa olla tontilla kun vanhaa irti ottaa. siksi kestääkin helposti pelkkä koneen vaihtokin aivan liian kauan...moottorissakin vaan on niin pirusti palikoita siimapyöriä, vivustoja ja putkia mitkä pitää saada yhteensovitettua.
    mutta täysin osiksi purkaville ja ne takaisin paikalleen saaville harrastajille hattua nostan. hieno homma.
     

Kerro tästä muillekin!