1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Ahvenanmaan auton rekisteröinti Suomen kilpiin ??

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hannu62, 5.3.2008.

 1. hannu62

  hannu62 3rd gear

  Menin paikalliseen katsastuskonttorille Ahvenanmaalta ostetun auton papereiden ja kilpien kansa,ja katsastaminen+rekisteröinti Suomen kilpiin ei onnistu ennen kuin on Ahvenanmaalla poistettu rekisteristä eli myynti osa oli täytetty ja oli myyjän allekirjoitus,vai onko tähän muuta ratkaisua??
  Hemmetti,kun tuo Ruotsikieli ei taivu ,että soittaisi ahvenanmaankonttorille.
  Auto on 59 Desoto pitääkö tuosta veroakin maksaa ??
  Jos jollakin on tietoa tai omia kokemuksia niin kiitokset etukäteen.
  Hannu p.0440-755929
   
 2. tiili

  tiili 3rd gear

  Ostin vuosi sitten Ahvenmaalta Dodge pikapin,toin Suomeen ja leimasin ihan normaalisti sen tänne,ei minkäänlaista ongelmaa. Ainoastaan jälkeenpäin tuli autosta joku 10:n euron käyttömaksu Ahvenanmaalta??? jonka jätin maksamatta,ei ole perästä mitään kuulunut. Niin ja paikalliselta konttorilta paperit ja kilvet toimitettiin eteenpäin ja faxattiin tieto samantien Ahvenanmaalle auton rekisteröinnistä tänne. J.Tiili 0405677665
   
 3. on se kumma paikka, kuuluu suomeen mutta ei sitten kuitenkaan.... myisivät ruotsille tuonkin
   
 4. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

  vähä ohi mutta ei varmaan sitten voi omaa autoakaan leimata ahvenanmaalla , olis vaan "suomen" halvin paikka. olikohan jotain 30e
   
 5. ford59

  ford59 1st gear

  Mulle ajautui parivuotta sitten ahvenanmaalta pick-up. Menin konttorille papereiden kanssa, huuli pyöreänä ihmettelin kun alkoivat rekisteröintikatsastuksesta höpöttämään. Seuraavaksi kyselivät tullauspapereita...häh. Tullauspaperit ja verot sain äkkiä tullista, meni vissiin paripäivää ja veroa oli joku reilu 100€, sen jälkeen rekisteröinti katsastukseen ja suomen kilvet kiinni. 200-300€ euroa meni sen takia kun ostin auton väärästä maakunnasta :poff:
   
 6. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Ei ole. Joensuussa leima 19€. Mittaus, jos tarvitaan 10 €.
   
 7. Hezuz

  Hezuz 3rd gear

  Ahvenanmaalla on oma ajoneuvorekisteri ja sieltä tuotava auto on esitettävä rekisteröintikatsastukseen (sama homma kun tuo oikeesti ulkomailta). Autosta on oltava vähintään affenanmaan rekisteröintitodistuksen 2.osa eli ilmoitusosa täytettynä uudelle omistajalle (siis manner-suomeen). Jos auton määräaikaiskatsastus on voimassa, ei tarvi tehdä ns.kuntotarkastusta vaan identiteetin ja vaatimuksenmukaisuuden tarkastus ja auton tiedot rekisteriin. Affenanmaan alkuasukas voi poistaa auton sikäläisestä rekisteristä ja tulostuttaa uudet paprut joilla luovutus ja katsastus ja rekisteröinti Suomeen tapahtuu. Tai kun auto on rekisteröity Suomeen, menee siitä tieto (tai ainakin pitäis) ahvenanmaan rekisteriviranomaisille.
  Aken ohjeessa 3.1 ajoneuvon ensirekisteröinti ja kohdat 1, 2 ja 3

  Affenanmaa kuuluu autoverotuksellisesti Suomeen joten sieltä tuotavista ei tarvi enää maksaa autoveroa tai alv/elv:a eikä tietenkään tullia

  Aken ohjeessa 3.1 ajoneuvon ensirekisteröinti ja kohta 9

  Linkki ohjeeseen:

  http://www.ake.fi/AKE/Kumppanit/Katsast ... t/Rekisteröinnin+ohjekansio+1.htm

  ja eiku desotoa viivalle...
   
 8. SököMotors

  SököMotors 2nd gear

  Viimevuonna rekisteröin ahvenanmaapapruilla olevan auton, ei tarvinnu maksaa alveja, tulleja eikä veroja vaikka konttorilla aluksi väittivät toista.
   
 9. ford59

  ford59 1st gear

  Minä onneksi maksoin veroja, jotta valtio pysyy pystyssä...prrkle :mad: Tullissa perusteli verollisuutta siten, että ahvenanmaalaisia lellitty, ja saaneet auton aikoinaan pienemmällä autoverolla maahantuotua kuin mitä mannerSuomessa olisi saanut.
   
 10. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Ovat tehneet virheen ja puhuneet paskaa. Soita tullin pääkallopaikalle ja vaadi rahat takaisin. Jos eivät itseoikaise tee tutkintapyyntö virkarikoksesta. Moisella uhkaaminenkin tälläisessä tapauksessa, jossa virkamies on toiminut vastoin lakia luulisi saavan vipinää kinttuihin.

  Tuo "pienempi autovero" on paskapuhetta, jota virkamies ei saisi päästellä.
   
 11. ford59

  ford59 1st gear

  prrrkkklleee! Täytyypi kaivaa veropaperit esille arkistoista ja tutkia. Enpä kyllä tullut ajatelleeksi että autokaupassa voi tulla myös valtion huijaamaksi!
   

Kerro tästä muillekin!