Aittaluodon purkaamon siivous?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja multsi, 29.12.2018.

  1. multsi

    multsi 2nd gear

    https://www.satakunnankansa.fi/a/201377360

    En pääse lukemaan juttua, mutta tietääkö joku paikasta enemmän?

    Mitä kalustoa löytyy ja olisiko syytä mennä pelastusoperaatiolle ennen kouran tulemista?
     
  2. Tuossa on vuoden lehtikuva...:D

    [​IMG]
     
  3. spinout

    spinout Gearhead

    Artikkelissa yrittäjä Peltomaa mainitsee siivonneensa jo "100 tonnia tavaraa" pois, kun erään romuliikkeen kanssa on häärännyt pari viikkoa. Tyhjät autonrangat on jo pois, mutta ei riitä, vaan kaupungin urakoitsija tulee hätiin, kun on liian hidasta. 1. ukaasi tuli jo joku vuosi sitten.

    Yhden suulin takana Ryytimaankujan puolella näin viime kesänä melko ehjän Volvo Amazonin. Toivottavasti se ei mene/mennyt prässiin.
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Aittaluodon autopurkamon pakkosiivous on alkamassa. Porin ympäristöviranomaiset aikovat käydä kilpailutuksella valitun urakoitsijan kanssa katsastamassa purkamon tontin viikolla 2. Varsinainen raivaus aiotaan aloittaa vielä tammikuun aikana.

    Ympäristö- ja terveysvalvontayksikön päällikön Riikka Jokiaisen mukaan ympäristönsuojeluviranomaisen teettämänä siivous on erittäin harvinaista.

    –Porissa teettämisuhkaa ei ole aikaisemmin käytetty, kertoo Jokiainen.

    Edellinen suurempi siivousoperaatio toteutettiin Reposaaressa sijaitsevalle Kuunari Koiviston perinnetelakalle, joka pakkosiivottiin romulaivoista loma-asuntomessujen tieltä. Tilanne oli tuolloin sikäli erilainen, sillä Porin kaupunki oli kiinteistönomistaja.

    Autopurkamoyrittäjä Jukka Peltomaa omistaa itse tonttinsa, mutta Porin ympäristönsuojeluviranomaiset ovat katsoneet tontin siistimisen välttämättömäksi. Porin ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunta päätti pakkosiistimisestä viime keväänä.

    Nyt kaupunki on pestannut urakoitsijan tyhjentämään tontin ja urakoitsija laskuttaa kaupunkia. Kaupunki puolestaan perii tyhjennyskulut Peltomaalta. Siivouksesta on urakoitsijan tarjous, mutta lopulliset kustannukset määräytyvät siivouksen laajuuden mukaan.

    Peltomaa itse kokee tontilla olevat tavarat arvokkaiksi varaosiksi vanhoihin kulkuneuvoihin, mutta viranomaiset näkevät asian toisin.

    –Kyseessä on jätteiden poistaminen kiinteistöltä. Ne toimitetaan asianmukaiseen käsittelyyn, toteaa Jokiainen.

    Tontin siistimisen jälkeen myös maaperä aiotaan tutkia. Peltomaalta on edellytetty Varsinais-Suomen ely-keskukselle esitettäväksi ulkopuolisen asiantuntijan tekemä selvitys laitosalueen maaperän ja pohjaveden tilasta, mahdollisesta pilaantumisesta, arvio puhdistustarpeesta sekä muista tarvittavista toimenpiteistä.

    Jukka Peltomaa on itse tilanteesta hämmentynyt. Hän aloitti pari viikkoa sitten itse tontin siivoamisen yhteistyössä porilaisen romuliikkeen kanssa. Apuna työssä on ollut kaivinkone. Moni kaivinkoneen kahmaisu on kouraissut 72-vuotiasta Peltomaata sydänalasta.

    –Tästä on viety kaikki autojen rungot prässiin. Tuosta meni vanhojen brittiautojen osia ja tuosta vanha Mersu satakymppi. Moni keräilijä on jo porannut, että voi helvetti.

    Peltomaa laskee, että omaehtoisessa pihantyhjennyksessä on päästy hyvään vauhtiin. Iso osa tontista, jossa aiemmin risteilivät polkujen tapaiset kulkuväylät, on nyt tasattu.

    –Laskujeni mukaan 100 tonnia tavaraa on lähtenyt. Autonrunkoja ei jää, koska ne tuntuvat olevan viranomaisille myrkkyä.

    –Hyllyissä, katoksen alla ja sisätiloissa olevat tavarat on luvattu jätettäviksi, sanoo Peltomaa, mutta myöntää, että erimielisyyttä voi tulla siitä, mitä katoksiksi ja hyllyiksi lasketaan.

    Ennen kaikkea mies on ollut harmissaan siitä, että viranomaiskierre on tuottanut hallaa elinkeinotoiminnalle.

    –Kukahan teki aikoinaan aluehallintovirastolle ilmoituksen "toimintansa lopettaneesta autopurkamosta"? Se on tuonut tontille mukanaan ilkivaltaa. Viimeksi kaksi nuorta tunkeutui tiloihin ja teki nuotion, johon kasasivat moottorisahoja sekä muita sähkötyökaluja ja sytyttivät ne tuleen moottorisahabensiinillä.
     
  5. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Toi lehtikuva on kyllä aika kuvaava, kaikki käytetty kama lojuu pinoissa ja kasoissa pitkin pihaa. Osa maatuu jo maan sisässä. Peltomaa on kyllä etevä hommaamaan vanhoihin autoihin uusiakin sähköosia ja tietää vaikka mitä. Artikkelissa mainitut aarteet kuten se satakymppi mese, ovat olleet keräilijöiden ostettavissa vuosikaudet mutta sinne ne vain ovat painuneet multaan.
     
    1purehell tykkää tästä.
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Pitää taas sanoa, että voi hyvää päivää!
     
  7. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Noi on tietenkin harmijuttuja ja niitä tulee silloin tällöin esille.

    Mutta aika usein niiden juuret ovat niin että kun ei tavarasta saanut 30-50v sitten haluamaansa summaa ja omistaja ei niitä silloin myynyt, vaikka myöhemmin joku olisi niistä jotain
    maksanutkin nousee esiin se suomalainen jääräpäisyys eli en myy ja hetken päästä niillä
    on vain romuarvo joka ei kata edes kuluja kun joku muu taho tulee siivoamaan tontin.

    Esim. Euran Naarjoella kävi näin muutama vuosi sitten.
     
    musta78 tykkää tästä.
  8. fishbone

    fishbone Gearhead

    Ei nykymaailman aikaan pieni ihminen voi koneistolle mitään, ja varsinkin jos on yli 65v niin valmista kamaa,,
     
    eilhik tykkää tästä.
  9. rb

    rb Double Gearhead

    Eli ilmeisesti olisi ollut aikaa tehdä jotain asialle?

    Ei no sinäänsä harmi, kun noi mestat on sellaista omanlaistaan hyvinkin nopeasti katoavaa kulttuurihistoriaa, et pitäs joku kuitenkin noista elämäntapa intiaanien paikoista antaa säilyä.
     
    eilhik, Seejii, palontie ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mukava tyyppi, osaava. On tuolla jotain hyvää vielä mutta suurin osa romuasteella.

    Ehkä korkea aita olis ollut poikaa kun ne vähän repsotti/puuttu niin hienohelmat näki tontin sisällön.
     
    240163, heh heh©, palontie ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Onhan siinä korkeaa aitaa koko ryytimaankujan matkalta, se vaan meinaa kaatua siihen tielle...
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niimpä...
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    sitkeästi on vastustanut aarteidensa pois viemistä. monien vuosien vääntö takana. ensin vaadittiin se aita jne (joskus 10-20v sitten) ja sitten ei sekään riittänyt ja ajojahti jatkui vaan.

    jos ei olisi ollut niin jääräpäinen ja olisi aloittanut järjestelyn ja silivouksen ajoissa ei olisi kai tilanne eksynyt näin pahaksi. etenkin sen siistimisen.. tavara kun tosiaan on aina ollut siellä täällä pinoissa ja sekaisin.. vain hän on tiennyt mistä mitäkin löytyy. "muistelisin että näin sellasen vilkunlasin tuolla vasemmalla kasan pohjalla.." hetken tallusteli kapeeta kulku kujaa myöten epämääräisen kasojen ohi erään tietyn kasan viereen... kaivoi hetken ja sitten tuli osan kanssa takasin.

    hänen kyky muistaa missä mikäkin osa on oli hämmentävää. siis kaaoksen keskellä hänellä oli oma järjestelmällisyys käytössä. harmi että muiden silmissä se oli sekavia romukasoja vaan. sieltä on kyllä löytynyt irto osaa vähän mihin tahansa vanhempaan euro ja japsi autoon aikoinaan. ja varmasti vieläkin löytyy jotain. harmi että paljon on aarteita heitelty pois viime vuosien aikana. toivottavasti saa hän jatkaa jossain määrin edelleen ettei ihan loppuun vedetä äijää ja hänen romutarhaansa.

    itseä huolestuttaa eniten tuo maaperän tutkinta ja siivous.. se voi käydä oikeasti kalliiksi.
     
    heh heh© ja palontie tykkäävät tästä.
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    En tunne tätä tapausta, mutta noinniinkuin yleisellä tasolla vituttaa vallan vimmatusti ne kermaperseet ja nirppanokat, jotka tihrustavat aidan raosta, josko jossain kulman takaa pilkistäisi vanhan auton takapää, jolloin voisi tehdä paremman tekemisen puutteessa valituksen ympäristöviranomaisille, ja kun se viimeinenkin autonosa on pois sieltä jonkun omalta tontilta, ollaan rintaa röyhistelemässä päivän hyvästä työstä :(
     
    Gary Grand, Roberto, rusty rocket ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    vieressä on siirtolapuutarha (sellanen kaupunkiphipsterien multa ja kukkamaa pikku tontteja) ne ovat niitä vitun nillittäjiä olleet koko ajan. ei sovi heidän estetiikkaansa että heidän mansikkamaalle vievän tien ja parkkipaikan toisella puolella asuu elämäntapa intiaani romu-ukko.

    toinen porukka joka siitä paikasta on valittanu asuu käsittääkseni siinä lähellä ja kävelyttävät koiraa tai käyvät lenkillä siinä toisella puolella tonttia olevalla entisellä junaradalla ja sen päältä näkee hyvin tontille yli aidan. ja sitten närkästyy että ompas tää ruma tää naapurusto kun aidan yli kurkkii toisen tonteille.
     
    Roberto, palontie ja Desoto57 tykkäävät tästä.
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Just näin. Siirtolapuutarhaus kyllä sellasta touhua, että huh huh .Tai se väki siellä
     
    240163, rusty rocket, palontie ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Ex pressakin samaa sakkia.
     
    palontie tykkää tästä.
  18. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Aha, nyt ollaan tuossa pisteessä. Oli mulle aikanaan tärkeä paikka. Tuolta ostin ensimmäisen Jenkkiautoni, muutenkin kävin usein tontilla. Jussi opetti amiksen autopuolella sijaisena aina silloin tällöin 80-luvun alussa ainakin. Aina piisas juttua.
     
    heh heh© tykkää tästä.
  19. spinout

    spinout Gearhead

    Mainio ajoitus kaupungilla aloittaa laanin pakkosiivoaminen kaiken odotuksen jälkeen vasta sitten, kun roinat ovat jäätyneet maahan kiinni ja sataa paljon räpäskää, joka sitten jäätyy kuorrutukseksi kaiken päälle.
     
  20. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Enpä tiiä juuri tuota tapauksesta kun en oo käynyt mutta poikkeuksetta moiset on enempi kaatopaikkaan verrattavia romulaaneja ,ylitirehtöörinä aina joku "persoonallisuus" eikä juurikaan mitään käyttökelpoista tai jos niin ei ainakaan hintaan jossa järkeä mitään tai ei edes mieluusti myydä kun voi tarvita...
    Suvaitaanko kutsumatonta päästää tontille häiritsemään,puhumattakaan jotta pääsisi itse tutkimaan mitä löytyisi.

    Veikkaan että maaperästä löytyy paljon muutakin kuin puhdasta hiekkaa...mutta jos ympäristöjutut porukalle ihan sama niin mitäpä minä siitäkään vääntämään.

    Jos asia tuntuu oikeasti omalta eikä kuulu mennä tälleen niin menkää toki pelastamaan mies pulasta ostamalla esim tanner tyhjäksi,viikon siivoustalkoot tai säilökää omaan pihaanne niin silloinhan kaikki osapuolet onnellisia,paitsi se kierrätysromumies jolla jää kuormat saamatta.
     
    Muokattu: 1.1.2019

Kerro tästä muillekin!