Ajoneuvovero CO2-päästöperustaiseksi vuonna 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dewpoint, 25.5.2009.

 1. janiluo

  janiluo Gearhead

  Onko tässä kirjoittelussa sitten optimistin vai pessimistin näkökulmaa mutta aika paljon pitää ottaa huomioon ja arvata tulevaisuutta kun päätöksiä tehdään. Eikö GPS seurantaa ole Suomessakin jo väläytelty verotusperusteeksi mutta sehän tulee jatkossa tietenkin tämän CO2-veron päälle. http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit ... 347523.ece

  - Jani -
   
 2. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Nykytekniikalla kun energia pyritään hyödyntämään tarkasti ettei hukkalämpöä synny, niin täkäläisessäkin ilmastossa tarvitaan jo ohjaamon lisälämmitintä ajon aikana. Tästä lisälämmittimestäkö ei sitten tule päästöjä ollenkaan, vai eikö valmistajat ilmoita sitä?
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Kaavaillaan ja yhdessä vakuutusyhtiöiden kanssa aloitetaan jo kokeilut. Samalla GPS seurannalla voitaisiin määrittää ajoneuvolle kullekin oikeat vakuutusmaksut sen mukaan paljonko ajetaan ja missä ajetaan. Kokeiluun tulee tuhat autoa. Oli just tällä viikolla juttua lehdissä.
   
 4. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009112 ... 6_uu.shtml
  Päästöjen vähentäminen tulee maksamaan suomalaisille muutamia satoja euroja vuodessa vuonna 2020, hallitus arvioi.

  Hinta-arvio on vielä alustava, mutta hallituksen mielestä muutama sata euroa vuodessa kansalaista kohden on kuitenkin pieni hinta ilmastokriisin välttämisestä.

  _____________________________
  Joo, eihän se missään tunnu. Ajatteleekohan se lomautettu / työtön suurperheellinen samaa?
  _____________________________

  Hiilinielujen laskentatavat huolena

  Suomi on kokouksessa vankasti EU:n leirissä, mutta kansallisena murheena ovat hiilinielujen laskentatavat. Suomi ei hae nieluista taloudellista lisähyötyä, mutta haluaa rajoittaa niihin liittyvät merkittävät taloudelliset riskit.

  Hallitus pitää uhkana sitä, että biologinen hiilinielu muuttuu laskennalliseksi päästöksi. Näin voisi käydä, jos vertailukohteeksi otetaan vuosi, jolloin metsiä hakataan poikkeuksellisen vähän, ja nielujen väheneminen lisääntyneiden hakkuiden seurauksena otetaan huomioon samoin kuin päästöjen kasvukin.

  Biologisen nielun kääntyminen laskennalliseksi päästöksi voi hallituksen mukaan aiheuttaa enimmillään jopa satojen eurojen vuosittaisen kustannuksen.

  _____________________________
  PAHKASIKA-lehteä ei todellakaan enää tarvita.
  :eek:
   
 5. mke77

  mke77 3rd gear

  mää en ymmärrä kun rahastus on jo nimellä:"käyttömaksu" niin miksei sitä sit laskuteta käytön mukaan??? ihan kuten suomen verotusmuuten??? sinähän maksat veroa "viime verokauden mukaan", ja sen mukaan nostat veroprosenttia sinulle itselle sopivaks! ja jos tuntuu et se ei riitä maksat sitten lisävero prosentin mukaan!!

  miks ei samaa käytäntöö vois ottaa autoilussa!! käyttökilometrien mukaan!! nyt jo otetaan obd-testi katsastuksessa 2001uudemmista ,ja 2008uudemmista diiseleistä..se ei paljookaan suurta uusinta ohjelmoitii tarvii et sieltä otettais myös kilometrit ulos jonka mukaan voidaan tarkastaa mitä on ajettu!! monta vuotta noita kilometrejä on katsastuksessakin muutenkin jo kirjattu...

  jos tän vuotinen ajettu kilometrimäärä ylittyy edellis vuotisesta"runsaasti" muistuttaa siitä sitten ake jälkikäteen jos etiteoo muistanu maksaa "ennakkoon" enampi käyttömaksua!!

  vanhempien ajoneuvojen kohdalla sitä vois sit soveltaa...vaikka jotenkin muuten!! mikä mahtaa olla keski-ikä suomen ajoneovokanta tälllä hetkellä... vois ainaki kuvitella et puolet on uudempia kuin 2001 :oops: en tiiä? miks aina "patriotteja" rankastaan!! mää en ainakaan ihan väkisin haluu pihalleni tommosta "murhekasaa"..vanhemmalla pääsee helpommalla ja halvemalla :rotfl:

  harrasteajoneuvo kanta olis kyl hieno uudistus...

  ittee ainaki vituttaa kun LT:stä joutuu tulevaisuudes maksaa yli 550€ kun tähän asti se on ollu 136€ :poff:
   
 6. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Tossa se suurin epäkohta tulevassa lisäverossa onkin!! Jos on tiedossa toi CO2 määrä niin sille on keksitty hinta!! Ja kun ei ole tiedossa niin sillekkin on keksitty hinta. Koppimopolla saa saastuttaa vaikkapa 40000km vuodessa jollain 70€:n lisäverolla(hatusta tempastu) mutta kun omistat vanhan laivan ja ajat sillä sunnuntaisin kauppaan kerran kuussa niin maksat x määrän enemmän :mad: vaikka ajat x määrän vähemmän :soosoo: . Silti tuolla pylväikössä kehutaan tätä tulevaa kuplaa sillä että maksaa sen verran kuin päästää :wc: .
   
 7. mke77

  mke77 3rd gear

  ^niinpä!!
  50€/1000kmpelkkää käyttömaksuu on aika paljo...ja siihe vakuutus-, pottoaine- ja katsastus-maksu päälle!! :mad:

  ei oo helppoo olla käyhä...

  kyl mää mielelläni 2001 uudemman, pitkähytti-6hengen-picapil-nosturilla ostaisin..mut pakko on tyytyy 87:aan!! ei oikeen 10t€ haluis moisest maksaa mitä en kuitenkaa saa ostaa alv:vi 0% ja enkä saa kului vähentä :poff:
   
 8. janiluo

  janiluo Gearhead

  Niin tämä uusi systeemi ei ota huomioon että harrastajilla on minimissään kaksi autoa. Jos se harrasteajoneuvo ei kuluta ihan mahdottomasti niin näiden omistusmaksujen myötä käyttöautojen pitäminen tulee niin kalliiksi että joutuu siitä luopumaan ja ajamaan harrasteajoneuvolla kaikki ajot. Kyllä sillä käyttöauton hinnalla, CO2-verolla, vakuutuksilla, bensakuluilla ja katsastuksilla ja varaosilla maksaa aika monta litraa bensaa siihen harrastepeliin. Siitä kun ei voi kumminkaan luopua.
  :odroll:
  - Jani -
   
 9. GS RIVIERA 68

  GS RIVIERA 68 3rd gear

  Verottamallahan maailma pelastuu,tällä hallituksella on mopo lähteny kädestä jo ajat sitte.Tuo verotyylihän ei rikkaita liikuta se on kansa joka kärsii kun joutuu vanhoilla autoilla ajeleen pakosta esim, työnsä takia eikä siihen uudempaan ole yksinkertaisesti varaa :mad: EIKÖ NYT olis aika pienelle mielenilmaisulle kun kermaperseillä on pileet ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ,pistetään HESA juntturiin ei siihen tarvita kun parisataa autokuntaa liikkeelle ja tiet jumiin näkyvin panderollein sillonhan on sopivasti mediaakin paikalla kele. :wink:
   
 10. hara64

  hara64 1st gear

  mistäs mahtais saada/löytää tehtaan ilmottamat co2 päästö lukemat näihin 80-90 luvun jenkkeihin?
  sais vaan noilla arvoilla n.70-100€ säästön.
  toinen kymysys, mitäs virkaa on enään vähäpäästösyys merkinnällä rek otteessa jos kummiskin verotetaan kokonais painon mukaan?
   
 11. kma68

  kma68 Gearhead

  Mitenkähän ne päästöt sitten on laskettu.. mutu/hira? -menetelmillä. :eek: Todennäköisesti tämä vero palvelee vain hyvä tuloisia, joilla on vara vaihtaa koslaa kolmen vuoden välein jolloin saadaan vanha pska kenkättyä eteenpäin eikä tarvitse turhia katsastella. :wc:
   
 12. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Aivan täydellistä offtopikkia tässä ketjussa.

  Lapsilisiin uppoaa muistaakseni reilut pari miljardia per vuosi. Niitä saavat kaikki lapset. Erilaisia autoiluun liittyviä veroja lienee vähän enemmän muttei noin kertaluokassa paljoa enempää. Näitä veroja maksavat kaikki autonomistajat ja -haltijat.

  Jos noi verot ja lisät nyt niin kovasti korpeaa, niin yhteisellä päätöksellä niistä varmasti päästään eroon.

  Mulle ihan sama.

  Itse maksan kuitenkin mielelläni nuo verot. Olen härnännyt tuttuja lapsiperheitä maksaessani muuttoautosta veroja, suuruusluokan ollessa vain yhden lapsen muutaman kuukauden lapsilisien verran. Aika vähän siis. Sanoin takaisin Suomeen muuttaessani, että täältä saa tulla hakemaan, maksan suoraan. Ei onnistunut. Ei haittaa. Perillehän rahat menevät kuitenkin. Niin menivät. Hyvä niin. Mielelläni maksoin verot.

  Se offtopikista.
   
 13. agm

  agm 3rd gear

  kolmen lapsen isänä, ja neljäs pitäis tulla 1.1.10 sanon että kaikki verot on p.......... tai saa kait niillä verorahoilla sentään jotain hyvääkin?? Mutta ei autoiluun liittyvää. OT over and out
   
 14. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Neljä lasta siis ja jokaisen kohdalla kuudentoista vuoden ajan tulee joka kuukausi tilille rahaa. Hienoa!

  Juuri näin. Tätä tarkoittaa sivistynyt yhteiskunta. Me pidämme toisistamme huolta ja siksi maksamme veroja.

  ...ja tuemme niitä jotka ovat avun tarpeessa. :) Jep, pilain vaan, edelleen maksan mielelläni veroja. Luulisin että mun palkasta vielä verot kattaa noi neljän lapsen lapsilisät. Ja ehkä enemmänkin, olen ihan unohtanut miten paljon tarkalleen lapsilisä on per lärvi.
   
 15. agm

  agm 3rd gear

  ehkä nää muksut on joskus tulevia veronmaksajia että me saadaan sitten joskus nauttia eläkepäivistä. 25v työtä tehty jo...........
   
 16. janiluo

  janiluo Gearhead

  Sampo pankin mukaan yksi lapsi maksaa €50 000 ensimmäiset 18 vuotta.
  Se tekee €231,48/kk ja lapsilisä on n.€105 eli alle puolet.

  Voisitko sä maksaa enemmän veroja kun meillä on nyt vähän tiukkaa ja sulla tuntuu tuota rahaa olevan liikaa ainakin puheista päätellen.
  Voin laittaa sulle yv:nä vaikka tilinumeron niin pistä jotain tulemaan.
  Sovitaan että se on vaikka "off topic"-vero.
  :D
  - Jani -
   
 17. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Tuohon enemmän maksamiseen on keksitty jo aivan loistava keino ja sen nimi on progressiivinen palkkaverotus. Toimii kuin junan vessa. Takaa samalla parhaan tuloksen niille jotka rahaa syystä taikka toisesta tarvitsevat. Suoraan antamalla saisivat vähemmän - siitä kun menisi lahjavero joten nettosumma olisi pienempi.
   
 18. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Jos jollain on niin paljon rahaa, että maksaa huvikseenkin veroja, eikä tulevat verojen kiristämiset tunnu missään, niin mulle voi laittaa YV:nä osoitteen jonne opiskeleva lapsiperhe voi lähettää AKE:lta odotettavissa olevan laskun!

  Vittu mistä niitä mulkkuja riittää jotka luulee että joku 400€:kin on pikkuraha köyhälle, saatana! :mad: :argue: :wc:

  Edit: Anteeks, johtuu varmaan eilisestä Blairs Mega Death kastikkeesta. :oops:

  Mielestäni paras ratkaisu olisi tasapuolistaa veroa, niin että erot olisi pienempiä.. Tämä pakettiautojen tyhjän tilan verottaminen ei tunnu ollenkaan oikeudenmukaiselta.
  Parempi korottaa pikkuautojenkin veroa aavistuksen verran, ja vastaavastui pudottaa hieman isompien autojen veroa. Tässä tulee turhan herkästi tilanne jossa köyhä maksaa pakon edessä enemän kuin varakas. :soosoo:
   
 19. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Ei niitä kukaan ilokseen maksa, sehän on selvää. Mutta tilanne ny vaan on se, että Suomen valtiolla ei ole tällä hetkellä varaa maksaa edes lapsilisiä. Eikä opintotukia. Eika asumistukea. Eikä oikein mitään muitakaan tukia. Toisaalta siitähän meteli nousisi jos noita ei maksettaisi joten valtio ottaa kymmenen miljardia lainaa että saa maksettua noi. Kun ei se tämänkään ketjun aiheena oleva maksu riitä kattamaan menoja.
   
 20. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Ööö nyt koitetaan pelastaa maailma tällä keksityllä päästöverolla. Jos nää meidän neuvottelemaan menevät virkavirheet ei saa suutaan auki tuolla köpiksessä niin noi rahat lähtee ku kirves varresta ulkomaille :soosoo: .

  Ja tämäkin vero menee silleen että jos sulla on varaa ostaa uus auto niin saat saastuttaa halvalla ihan miten paljon haluat. Jos ei ole varaa tai et halua niin silloin maksat perkeleesti vaikket juuri aja :wc: .
   

Kerro tästä muillekin!