ajovalojen e-hyväksyntä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jart$u, 11.3.2004.

  1. jart$u

    jart$u Gearhead

    kertoisko joku mistä vuodesta lähtien ajovaloissa pitää olla e-hyväksymismerkintä?
     
  2. 14.6 1995 jälkeen käyttöönotetuissa.
     
  3. jart$u

    jart$u Gearhead

    nyt on hakusessa hieman vanhempi asia, koska jo 80-luvun lopulla uitettuihin vanhuksiin tarvi vaihtaa 5 3/4" h-4:set sealed beam:ien tilalle. tarkoitin että onko asetettu joku vuosiluku josta vanhempiin hyväksytään esim. sealed beam:it tai vaikka karbidilyhdyt. ei kai niitäkään vaadita vaihtaan e-hyväksytyiksi (esim. mr-kalusto)?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niissä, joissa umpioita ei ole tarvinnut vaihtaa on ajoneuvokohtainen poikkeuslupa, joka on merkitty rekisteriotteseen. Sama homma on myös punaisten vilkkujen kanssa..

    Itselläni on symmetriset "Composite headlightsit" , joille Metro oli hommannut poikkeusluvan vuoteen 1992 saakka rekisteröitäviin. Se poikkeisluvan numero selityksineen on siinä otteessa.

    Veikkaan, että E-hyväksyntää ei ole ennen tota 1995 tarvittu, mutta lamppujen on pitänyt olla epäsymmetrisen valaisun aikaansaavat (elei olut tota poikeuslupaa). Jenkkilamputhan antavat symmetrisen valokentän..
     

Kerro tästä muillekin!