akku rälläkkä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6.2vani, 4.12.2014.

  1. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    muistaakseni ryobi on yksi harvoista jokka ovat luvanneet jonkunlaisen akkujen yhteensopivuuden aiempiin ja tuleviin malleihinsa (dewalt kai ollut toinen joka näin luvannut?).

    esim silloin tullessaan markkinoille näillä 18v litium akku systeemillään, niin nämä 18v one+ akut sopivat suoraan heidän vanhoihin 18v ni-cad akkukoneisiin.. ja toisinpäin. joten en yhtään yllättyisi että nyt ostetut akut sopivat tuleviin koneisiin ja niiden akut näihin. (varmuutta ei tietenkään nykymaailman menossa ole.) akkujen sisälle kai saa asennettua uudet paristot tarvittaessa vielä nykyäänkin..

    ryobihan on saman kiinalaisfirman omistuksessa joka tekee milwaukeeta. eli teoriassa ns. harrastaja tason eli hjalpis versio milwaukeesta.
     
  2. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Makitan runko on hankinnassa rälläkästä. Tää irtorunkojen myynti on aika nerokas keino sitoa yhteen merkkiin kun kunnon akut maksaa. Nää Makitan uudet 18v koneet on kyllä ihan ok, varsinkin BL sarja eli hiiliharjattomat.
     
  3. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

    Dewalt 18v sille ääni multa 5Ah akut.kestää pitkään pysyy kädessä yms.
    Muutenkin dewalt vehkeet laadukkaita ja mutteriväännin pelaa pikkukierroksilta alkaen kaverin makitassa on vain on/off asento..
    Off topiccia pikkuisen
    Akut on tosiaan kehittynyt esim käsisirkkelillä 15 vuotta seinässä kuivunutta panelia 25 metriä ulkovuorta poikki.(20mm paneli)
    Runkonaulaimella 90mm naulaa noin 1000kpl yhdellä 5AH akulla..yms
    21mm filmivaneri ja 28mm paneli+lankku takana meni vain 480 naulaa...
    Eli tarkemmassa käytössä pärjäät monta työpäivää yhdellä akulla
     
  4. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Nojoo 25 metriä lautaa halki ei kyllä ole paljon sirkkelille, mutta toki moneen hankalaan paikkaan esim. katolle tai sähköverkon ulkopuolelle noista voi olla apua. Pidemmän päälle olen muuten huomannut, että hyvillä käsityökaluilla pärjää usein paremmin kuin merkkikoneilla ja jälki olisi parempaa, mutta mistä niitä enää saa muuta kuin vuosia kirpputoreja koluten? Esimerkiksi käsihöylien makuun kun on vihdoin päässyt, on kutteri alkanut tuntua turhan ronskilta ja hankalalta moneen hommaan. Merkistä huolimatta akut eivät montaa vuotta kestä ja tuloksena on läjä akkukoneita, joilla ei tee mitään. Olen kyllä ajatellut tehdä jonkun roikan auton tupakansytyttimeen vanhalle akkukoneelle, heh.
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Aika kertakäyttöinen ajatusmaailma?

    Niitä akkuja saa kennotettua, jolloin ne kestää taas useamman vuoden.
    Tietty jos halvinta honkkarilaatua ostaa, kannattaa ne kaatikselle kiikuttaa kun akut loppuu.
     

Kerro tästä muillekin!