Akkukotelo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Turbosaabman, 16.4.2002.

 1. Turbosaabman

  Turbosaabman 1st gear

  Neuvokaapas sähköopista laistanutta...!

  Minulla on aikeissa rakentaa akkukotelo takakonttiin, jotta akku pysyy varmemmin paikallaan eikä happo vahingossakaan roisku pitkin verhoilua.

  Jos teen kotelon ruostumattomasta teräksestä ja vedän kumieristetyt plus-ja miinuskaapelit kotelon seinien läpi reijistä, aiheuttaako jotain ongelmia?

  Eli voiko koppa olla johtavaa materiaalia,
  onko kaapelin aiheuttama sähkömagneettinen kenttä ongelma?

  Johtojen reijät olisivat rosterikopan vastakkaisilla puolilla.
   
 2. Carmo

  Carmo Gearhead

  No eikös se akku ole (melkein) suljetussa metallikotelossa siellä konehuoneessakin :smile:

  No joo, koteloon vaan kunnon kiinnitys akulle ja ainakin akunkenkien lähistölle laittaisin jotain eristettä (kun se jakoavain kuitenkin lipsahtaa kenkiä kiristellessä...). Kaapelien läpivienteihin vielä kunnon läpivientikumit ja itse kaapelit riittävän paksua jöötiä, niin eiköhän tuolla jo uskalla cruisailla.
   

Kerro tästä muillekin!