Akujen yhtä äkkinen tyhjentyminen.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja 0rs0n, 27.10.2019.

 1. mpower

  mpower Gearhead

  TuomoK kertoo ensi viikonloppuna okkultismiketjussa syyn akujen tyhjentymiseeen?:eek:
   
  Poke tykkää tästä.
 2. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  kultasormukseen 30cm lanka kiinni ja roikottaa alaspäin alkaako tällä tontilla sormus pyöriä ympyrää ja muilla tonteilla ei ?
   
  Pertti K tykkää tästä.
 3. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear  pitäs rikastua jos kulta sormus pitäs löytää :D. Sekö ilmottaa jotain? Ei ole tullu tutkittua. Mut varmaa jollain tuommosilla kikoilla löytäis jotain :rolleyes: Pitäs mielen kiinnolla tutkia. Mut jokin muuttuu ku tekee sen ilmiön kuitenkin harvoin
   
 4. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Voiskohan siinä alumiini prikka toimia kanssa, vähän niinku auton nopeusmittarissa, jos sun tontilla on magneettinen pyörre kun maapallon ydin pyörii, auringosta kun tulee purkaus niin sun tontille muodostuu sähkömagneettinen hurrikaani :D
   
 5. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Noita tyhjentyneitä akkuja (tai Akuja) voisi lähestyä ihan arkipäivän fysiikan avullakin.
  Lataa akku täyteen ja laita yöksi pesuvatiin ja arkkupakastimeen.

  Jos akku on aamulla umpijäässä ja pullistunut = akku loppu.
  Jos hapot on pesuvadissa = akku loppu.
  Jos akun hapot akun sisällä, kokeile kylmällä akulla autoa käyntiin ja jos ei lähde = akku huono.
  Jos muija huutaa aamulla sängyn vieressä = pesuvati unohtui, hapot lattialla ja pakastin pilalla.

  Ilman paranormaaleita ilmiöitäkin huono akku kyllä ilmoittaa päivän, jolloin on aika lähteä akkukaupoille...:D

  IS
   
 6. Poke

  Poke Gearhead

  Joko Ilmatieteenlaitos vastasi tiedusteluun? Tältä forumilta vastausta ei löydy. Kenties tämä kiinnostaa tutkijoita ja varsinkin jos itse ovat havainneet samaa ilmiötä aiemmin jossain muualla. Voivat käydä mittailemassa maaperää.
   
 7. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear  jos lukisit alusta. Ni huomaisit että kirjoitin. Että tapahtunut myös uusilla akuilla. Sekä nytkin kun tyhjeni. Edelleen molemmissa autoissa samat akut kii. Eikä ole ladattu täyteen. Eikä sinä iltana ollut pakkasta. Sen jälkeen tuli pakkaset. Ja ollu jopa - 17. Ja silti virtaa. Sekä sunnuntaina hajos jotain tuosta capricesta. Joten sitä olen sahaillut käyntiin reilulla kädellä. Eikä virta ole loppunut. Eikä loppunut taunuksesta sen jälkeen. Sen kyllä möin perjantaina pois.

  ja samaan aikaan tyhjeni 3 akkua.......... kuten joka kerta kun kyseinen tapahtuma käyny. On tyhjentynyt 2-4 akkua kerrasta. Se siitä tekee sen mystisyyden. Eikä ole jäänyt valoja ynm päälle........
   
  Poke tykkää tästä.
 8. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Luin kyllä koko ketjun, mystistä on kieltämättä.
  Ei kait tuohon auta kuin pitää yhdessä autossa kerrallaan -napaa irrallaan.
  Jos sittenkin kaikkien autojen akut on tyhjiä niin hankkii valvontakameran...

  IS
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 9. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear  Edelissessä rattorissa oli päävirta katkaisija. Silti. Kuten irto akut tyhjeni.

  ja kuten sanoin. Harvoin tekee sen. Enkä usko et kukaan mitään tekee. Joku ilmiö Ei mikään kummitus juttu. Vaa luonnon ilmiö.
   
  Poke tykkää tästä.
 10. Poke

  Poke Gearhead

  Mitään paranormaalia ei ole tässä. Se kuka vetää paranormaalit keskusteluun ei ole edes lukenut tätä ketjua. Se taas kertoo enempi keskustelijasta kuin tästä ilmiöstä, mistä keskustelu.

  Sähkökään ei tee mitään outoa ja odottamatonta. Paitsi tietenkin salama voi purkaa talonkin takaisin rakennustarvikepinoiksi, irroittaa ikkunat, keriä piikkilangat takaisin rullaksi, ja tehdä kalmoja vuoteeseen. Mutta kun ei ole salamoinnista kyse tässä. Ja ellei nyt sitten ole kyse sähkömagneettisesta säteilystä. Kuten nyt on ainakin kerran todettu ilmiön toistuvan juuri kun on auringonhiukkaset ilmakehässä. Todistettavasti juuri tuon pyräkän aikaan havaittu ja dokumentoitu.

  Ja toistan sitä kysymystä miksi juuri yhdellä tontilla? Vai tapahtuuko tämä jossain muuallakin, mutta siitä pidetään suut kiinni, koska väki alkaa naureskelemaan aiheen vierestä jonain paranormaalina?

  Tämä tulisi selvittää perin juurin.

  Aurinkomyrskyt voivat vaikuttaa myös sähkönsiirtoverkkoihin aiheuttaen vakavissa tapauksissa laajoja sähkökatkoja. Maapalloon osuva hiukkaspilvi saa magnetosfäärissä aikaan nopeita muutoksia, jotka aiheuttavat geomagneettisesti indusoituneita virtoja maanpinnalle, tekniseen infrastruktuuriin ks. Faradayn induktiolaki. Nämä virrat kulkevat erityisesti sähköä johtavissa rakennelmissa, kuten sähköverkoissa sekä kaasuputkissa. Ylimääräinen virta sähkönsiirtoverkossa voi johtaa muuntajien kyllästymiseen tai niihin kytketyn laitteiston virhetoimintoihin. Suomessa käytössä olevat muuntajatyypit kestävät testien mukaan hyvin aurinkomyrskyjen vaikutuksia. Aurinkomyrskyjen voimakkuus ja sijainti vaihtelee maapallolla. On arvioitu, että pahimmassa mahdollisessa tapauksessa aurinkomyrsky pystyisi tuottamaan sähkökenttiä, joiden voimakkuus on jopa 20 V/km.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinkomyrsky
   
 11. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Aku(!) on kemiallinen varasto. Ilman virtapiiriä se on edelleen vain kemiallinen varasto. Magneettimyrskyt ja aurinkotuulet ei taida siihen osua.
   
 12. Poke

  Poke Gearhead

  Se on fakta. Tähän asti. Tuota tonttia vain ei ole vieläkään tieteellisesti tutkittu. Se on tässä se muuttuja. Tontti. Naapurilla kun luemma eivät kaikki akut kerralla tyhjene.

  Toinen fakta on että akut tyhjenevät itsekseen sulfatoituessaan. Mutta niitä on vaikea saada toimiviksi seuraavana päivänä millään laturilla. Voi toki toimia hetken ja taas on tyhjät, koska sulfatoituminen ei ole minnekään hävinnyt. Kolme kpl ei sulfatoidu yhdessä yössä kaikki kerralla. Ja toistamiseen sama? Eihän?

  Kiinnostavin asia tähän asti koko keissi.
   
 13. Poke

  Poke Gearhead

  Tai, jos niissä akuissa ei ole mitään vikaa eikä ole ollutkaan? Viat ovat ajoneuvoissa? Kaikissa sama vika kerralla yhdessä yössä? Releet?
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Mulle on pari kertaa käynyt samassa paikassa silleen, että tankki on tyhjentynyt kahden ajokerran välillä ihan ittekseen. Talvisäilytys tai vastaava. Toisella kerralla tyhjennys ei muistanut laittaa korkkia takaisin vaan vei senkin mukanaan. Ikään kuin case closed mun tapauksessa. Oisko naapuri käynyt lataamassa Teslansa näistä ittekseen purkautuneista akuista?
   
 15. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Ois hyvä yhteen sattuma jos kävis näin. Ja muutaman kerran käyny. Ja ajoneuvot vaihtunut. Sekä rattorissa oli pää virta katkaisija
   
 16. Poke

  Poke Gearhead

  Niin, eihän se sattuma ole. Asian voi kuka tahansa tarkistaa mikä oli viimeksi ilmatieteenlaitoksen sivuilta - linkin olen jo laittanut tähän lankaan. Myrskyn aikana oli aurinkotuulta ja revontulet. Nyt kun saisi ne muutkin päivämäärät kirjattua.

  Unoha akut. Niitähän et ole mittarilla mitannutkaan missään vaiheessa. Ei ole mitään konkreettista olettamaa, että ne olisivat olleet aivan tyhjiä missään vaiheessa. Vai onko? Ja auton starttaamattomuushan ei ole sellainen. Eikä myöskään se, että auton valot eivät syty katkaisijasta. Mittaaminen mittarilla on ainoa keino. Akuthan vammautuvat sulfatoituessaan melkoisen helposti käydessään tyhjinä? Ja samat akut ovat vieläkin käytössä? Auto voi lopettaa sähön ottamisen muistakin syistä. Keskity ajoneuvojen elektroniikkaan. Jännitteensäätimet ja releet. Nehän se mahdollinen ja mahdoton aurinkotuuli vammauttaa ensimmäisenä jos mitkä. Lyijyakut, niiden tuottama virta, ovat suojassa aurinkotuulelta. Elektroniikka ei.
   
 17. edking

  edking 1st gear

  Yks mikä vois tulla mieleen on että onko lähistöllä suurjännitelinjaa tai maakaapelia? Induktiovirta nääs. En tiedä voiko se tyhjentää akkuja, voisi ainakin kuvitella. Pontikkaa sillä ainakin voi keittää... Joku voimakas sähkömagneettinen ilmiö sen kuitenkin varmasti aiheuttaa...
   
  Poke tykkää tästä.
 18. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Yritittekö koukata? Mietin vaan että alkoiko rötäämään kun oli ajettu tietty aika tai tietty aika moottoritietä.
   
 19. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Ei tullu kokeiltua vanhaa tietä sillä kohdalla. Keravalla motarilla se aina teki, ei muualla.
   
 20. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Suur jännite ei mee. Päätaululta menee kyllä maan alla johdot mahdollisesti noista kohdista. (Yks taloon. Yks toiseen talliin. Yks lämmitys tolpalle.). Vanha järven pohjaa on tää alue. Mut en tiedä tarkkaan mihin kohin on päättynyt Kuivatettu aikanaan
   

Kerro tästä muillekin!