Alcan Highway - Dream on wheels

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miksu.1g, 11.4.2013.

 1. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Olisin käyny rahalla kattomassa ja tukenu mutta en kuitenkaan lähe ajelee 150km eestaas. :mad:
   
 2. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Hämeenlinnassa yksi näytös keskiviikkoiltana, toivottavasti joku tulee katsomaan.. enempää näytöksiä ei taida tulla.
   
 3. DD6

  DD6 Gearhead

  Katsottiin sunnuntain iltanäytöksessä Tampereella. Jopa parempi puolisko tykkäsi kovasti, totesi vain jossain vaiheessa että "et sitten saa mitään ideoita".
   
 4. Tuohi

  Tuohi 1st gear

  Joensuussa 19.4 ensi-illassa oli sali miltei täynnä... pikku sali mutta kuitenkin. Paikalliset harrastajat olivat löytäneet ainakin ensi-illan. Tunnelma oli hieno vielä sen lisäksi, että raina oli odotetun mukaisesti rautaa. Kuvaus ja hiljainen viestintä oli upeaa. Pidempi olisi voinut olla niinkuin hyvät jutut aina.

  Hienioista samaistumistakin koin. Omatkin kärryt on joskus levinneet vieraassa ympäsristössä. Aina on löytynyt auttajia ja "mekaanikkoja" paikalle aivan puskista. Yleensä täysin vieraita. Joskus tuttuja jotka ovat vain sattuneet kulmille.
   
 5. capri30S

  capri30S 1st gear

  Noniin, tuli käytyä katsomassa erään 75v harrastajan kanssa, hyvä raina oli. Loppu ehkä hieman kesken, kun matka vaan jäi jatkumaan.
  Omat ongelmat harrastekaluston kanssa tuntuu aika pieniltä ;)
   
 6. impala67

  impala67 Gearhead

  elokuvan yksi huippukohdista on se kun gemmssu ja hese on huoltsikan pihalla ja kaasari aiheuttaa pikkasen tarvetta juoksuaskelille... siitähän oli karsean "hyvä" kuvakin moblan jutussa.
  kulttipätkä joka on jo saavuttanut aseman harrastuksessa
   
 7. wester

  wester Gearhead

  tuli katsottua ja sopii kaikille jotka tykkää romuista!
   
 8. capri30S

  capri30S 1st gear

  näyttipä elokuvan päätähti tolonen olevan äsken seiskan uutisissakin ;)
   
 9. ls1978

  ls1978 3rd gear

  Ei ottanut Hese hyötyä irti uutislähetyksen sadoistatuhansista katsojista ja heittänyt pikku mainospätkää sekaan. "Käykää katsoon mun leffa, saan rojalteilla tallin julkisivulautakunnalle kelpaavaksi. Leffateattereissa, nyt!" :rotfl: :poff:
   
 10. SamiL

  SamiL Gearhead

  Kuusankoskella kävin äsken katsomassa ja hyvä elokuva se oli, vaikka kääntäjä sitä yritti parhaansa mukaan sabotoida. Koko ajan autoa sanottiin rekaksi, virranjakajan sisällä on kytkimiä, etsittiin renkaita, joissa on 10 tuuman pultit jne. Tämän kääntäjän kannattaisi pitää näppinsä erossa vähänkään tekniikkaa sisältävistä elokuvista.
  Ensi viikonlopulle oli näköjään vielä laitettu pari iltapäivänäytöstä. Suosittelen.
   
 11. tinareki

  tinareki Gearhead

  Posterista tulee keräilykamaa - Klassikko jo syntyessään...
  [​IMG]
   
 12. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead  Eniten ärsyttää monissa leffoissa just toi kääntäjän sabotointi :mad: Eikö kääntäjä edes yritä ymmärtää mitä asiassa sanotaan vai tahallaanko ne vääntelee dialogin v*turalleen kateuksissaan kun ei itse matkalle tässä kyseisen leffan tapauksessa pääse?
   
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mistäs noita julisteita saa mä haluuuuuun!
   
 14. SamiL

  SamiL Gearhead

  Mitenkähän saisi tarpeeksi suurella äänellä tuotua kansalle julki sen, että REKKA ON VAIN JA AINOASTAAN KUORMA-AUTON JA PUOLIPERÄVAUNUN YHDISTELMÄ! Ennenkuin sana oikeasti vakiintuu tarkoittamaan mitä hyvänsä tavarankuljetusvärkkiä. Nyt jo jossakin keskustelussa yritettiin väittää, että sama sana voikin merkitä eri ihmisille eri asioita ja tämä on muka ihan oikein :mad:
  Jopa Trivial Pursuitin vastauksissa väitettiin Elviksen ajaneen rekkaa ennen kuuluisaksi tuloaan. Rekka on kyllä hieman liioitteleva ilmaisu sähköliikkeen pickupista...
   
 15. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  eipä vähätellä kunkkua, vaikka ei ite osattaiskaa laulaa samalla tavalla :soosoo:
   
 16. SamiL

  SamiL Gearhead

  Pickup ei ole rekka, vaikka sitä olisi ajanut itse Kim Il-Sung.
   
 17. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  se on trukki
  -politrukki
   
 18. ata

  ata Gearhead

  Hesarissa oli juttu Food Truckeista, eli sellaisista step van-jakeluautoista joissa on sellainen ruokakioski kyljessä. Miten Hesari oli tuon food truckin suomentanut? Arvaatteko? Juu. "Ruokarekka". Eivät sitten julkaisseet jutun kommenteissakaan asiallisesti kirjoittamaani tekstiä jossa toin esille että englanninkielen "truck" ei todellakaan käänny suomeen sanaksi "rekka" kuin pienen eritystapauksen kyseessä ollessa, eli semitrailer truck on puoliperävaunuyhdistelmäkuorma-auto eli lyhemmin rekka englanniksi, lyhyempänä versiona englanninkielisenä versiona lyhennettynä myös pelkkä semitrailer tai vain semi. Ja sitten on toki myös muita sanontoja, kuten "big rig" tai "18-wheeler" jotka myös voi suomentaa rekaksi. Mutta ei mitä tahansa truckia.

  Mutta tosiaan, korjausta ei julkaistu ja "ruokarekka"-sanaa ne yrittävät edelleen lanseerata food truckin suomalaiseksi versioksi, vaikka ne ovat vielä kevyempää kalustoa kuin tämä Alcan Highway (joka on "suomeksi" siis "Alaska Highway")-elokuvan auto, joka nyt on sentään kunnon kuorma-auto eikä mikään jakelupaku.
   
 19. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Johtunee siitä että se on toimittajan mielestä sanana ytimekkäämpi kuin "ruokakuorma-auto" tai "ruoka-ajoneuvoyhdistelmä". Eikä toimittajalla, varsinkaan ruokatoimittajalla, pidä olettaa olevan minkäänlaista autoalan tietämystä, eikä nykyään useinkaan juuri mitään tietämystä..

  Mut joo, rekkoja ne on näköjään kaikki, samalla lailla kuin kaikki jenkkiautot on letukoita. Kun väärä käsitys asettuu jonkun päähän, se yleensä istuu siellä kuin tauti. Sama juttu kuin huhun kanssa, jos perätön huhu lähtee liikkeelle ja tarpeeksi monta henkilöä toistaa sitä, niin yhtäkkiä se onkin totuus. ja aiemmin oikeassa olevat ovatkin väärässä.
   
 20. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  No kääntäkää englanniksi rekkatermi "nuppi" ja suomentakaa "tractor trailer".

  ps, vihje, vastaukset eivät ole "knob" ja "paskakärry" :lol:
   

Kerro tästä muillekin!