Alkaneen ruosteen pysäyttäminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Fordmieesss, 12.6.2012.

 1. Fordmieesss

  Fordmieesss 2nd gear

  Eli mitäs konsteja olisi pysäyttää tuossa käyttöautossa takasivuikkunan alla auton sisäpuolella pesivä ruoste? Paikka on sellainen että hitsaaminen on erittäin suuritöisenä poissuljettu vaihtoehto. Tuo kohta on semmoinen, että normaalisti jää verhoilupaneelin alle, eli kohdasta ei tarvitsisi ulkonäöllisesti ihan uudenveroista saada vaan oleellista olisi saada alkanut ruostuminen pysähtymään. Kuinka erilaiset ruosteen passivointiin suunnitellut aineet toimivat? Eikös Mobilistissa joku vuosi sitten testattu ainakin ihan menestyksekkäästi jotain ainetta joka muutti ruosteen mustaksi ja lopetti sen etenemisen? Kokemuksia ja neuvoja aiheesta kaivataan jos joku sattuisi tietämään?
   
 2. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Kaverin vaniin tota läträttiin muutama vuos sitte niin paljon et auton arvo varmaan tuplaantui. :rotfl: Kyllähän tuo tuntui toimivan. Tökötin merkkiä en muista, mut veikkaan et halvinta mitä mätänetistä / biltemasta on löytyny.

  Eli ihan varteenotettava vaihtoehto pintaruosteeseen. Levittämisessä vaan pitää olla suht. nopea, samaa kohtaa ei voi hirveen pitkään sillä pensselillä hieroa koska se tökötti alkaa muuttua semmoseks liisteriks, ja sit se irtoo siitä pellistä takas siihen pensseliin. :rotfl: Ja päällekin pystyy maalaamaan jahka tökötti on kuivunut.

  Eli laittaa tököttiä vaan reilusti ja pensselöi silleen suht. ripeästi ni nou ropleem. Kyllä sen nopeesti oppii ja huomaa jos sitä erehtyy liian kauan hieromaan.

  Nimim. "minä tiedän"... :poff:
   
 3. GMies

  GMies 3rd gear

  Chesterton 763 ruosteenmuuntaja. Imeytyy hyvin ruosteeseen ja saumoihin mikäli alue ei ole öljyinen/rasvainen. Sopii mainiosti juuri tuohon mainitsemaasi kohteeseen. Ovien- luukkujen reunat, helmojen saumat, sekä muut korin / alustan saumat ja esim. ML päälle suojaksi.

  Aine ei saa joutua kosketuksiin verhoilun kanssa, koska värjää verhoilun ja tahran saa pois vain leikkaamalla pala pois.

  Tarvitsee päälle suojamaalauksen mikäli joutuu veden kanssa kosketuksiin.
  Bilteman aine sopii vain näkyvissä olevan pellin suojaukseen, kuten myös Noverox ja muut vastaavat aineet ... ovat lähinnä maalityyppisiä, siis eivät imeydy kahden pellin väliin (pistehitsisaumaan).

  http://www.cj-tuote.com/TP%20Esitteet/7 ... tiedot.pdf

  Nimim. 30 vuoden kokemus
   
 4. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Fosforihappo muuntaa oksidoituneen (ruostuneen ) metallin hiileksi (?). Ostin tuota aikoinaan apteekista litran ja hyvin on riittänyt. Fosforihappo pitää pestä pois, kun ruoste on muuntunut. Sen jälkeen voi maalata / kitata ja maalata.
   
 5. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Ei siitä hiiltä tule.
  Rautaan kun sekoittaa happea niin siitä saadaan ruostetta, siitä ei oikein millään saa tehtyä hiiltä.
   
 6. jarpat

  jarpat 3rd gear

  No okei "rautafosfaattiahan" siitä tulee, mutta mustaksi menee kuitenkin.

  "Fosforihappo, H3PO4, on voimakas pelkistin ja pelkistävä happo. Toisin kuin hapot yleensä (kuten rikki-, typpi- ja kloorivetyhappo), fosforihappo ei hapeta vaan pelkistää, ja tässä tapauksessa se muodostaa rautafosfaattia ja vettä rautaoksidista. Fosforihapolla siis voidaan poistaa ruoste rauta- ja teräsesineistä, sillä fosforihappo reagoi mieluummin ruosteen kuin metallisen raudan kanssa eikä hyökkää metallin kimppuun ennenkuin kaikki ruoste on syöty pois."

  Lähde: "Takkirauta"
   
 7. fisu

  fisu Gearhead

  Vernissa toimii myös, ei vaan enää tahdo löytää mistään...
   
 8. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Olisi mielenkiintoista ainetta kokeilla, mutta sen ostaminen ainakin netistä on melkoista salatiedettä. :mad:

  Joka paikassa on kyllä PDF-esitettä, missään ei kerrota mitään hintoja saatikka löydy paikkaa josta tuota tököttiä voisi vain napsauttaa ostoskoriin ja odotella pakettia? Myydäänköhän tätä vain 200 litran tynnyreissä tehtaisiin vai saako sitä oikeasti jostain ostettua?

  Fertania olen myös yrittänyt etsiskellä, mutta ei taida Suomesta saada sitäkään enää?

  Voisi koteloiden sisään ruiskutella tällaista tököttiä isolla kädellä ja sitten ML-ää perään nyt kun auto on levällään ja työn alla. Mutta mistään ei saa kuin CRC:n versiota, jota sitten taas onkin ihan joka paikassa tarjolla.
   
 9. Gottlieb

  Gottlieb 2nd gear

  Re:

  Puuilo myy, ilmeisesti myös verkkokaupassa.
   
 10. Vallu

  Vallu Gearhead

 11. toyopet

  toyopet Double Gearhead

 12. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Oitraconista soittamalla löytyi. Kokonainen pullo. Aika pienet on maahantuojalla varastot? Mutta onpahan tulossa niin pääsee läträämään viikonloppuna koteloita. Jännä ettei näitä voi mistään verkkokaupasta ostaa ihan netin kautta?
   
 13. Substitute

  Substitute Gearhead

  Toivottavasti tuo Bilteman aine toimii edes kohtuudella. Sitä on nyt tullut läträttyä projekti Buickin pintaruosteisiin kotelorakennepelteihin, pahimpiin paikkoihin muutaman kerran päällekkäin. Ainakin se ruoste muuttuu mustaksi ja tökötti haisee pahalle.
  Mutta ei tuota ruiskutella varmaan kannata, ainakin se tulee kalliiksi jos puolentoista desin purkki maksaa kympin.
   
 14. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Onkohan tutkittu mikä kola poistaa parhaiten ruostetta..? Entä jos siihen vielä lisää sitruunahappoa? Mitä tapahtuu? Näillä saisi pesuvadin melko edullisesti täytettyä jos olisi paljon ruosteisia pikkuosia.
   
 15. broloco

  broloco Gearhead

 16. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Sivuilla on puh.nro/sähköposti osoite.

  Pari vuotta sitten ainakin vastailivat auliisti ja myyvät yksityisillekkin. Silloin hinta oli 170eur/3,8l. Käsittelee kuulemma n.100neliöö.
   
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Noistahan vois tehdä testin joskus kun sais aikaiseksi sopivaa leveää lattaa peltiä/rautaa ulos pariksi kuukaudeksi et ottaa alkavan ruosteen sit
  puristimilla yhteen limittäin ja aineita päälle sekä ylä, et ala puolelle ja ohjeen mukainen jälkikäsittely sit palikat takaisin pariksi kuukaudeksi ulos.

  Näkisi varmaan aika hyvin ainakin ne mitkä ei toimi lainkaan
   

Kerro tästä muillekin!