Alumiinin ja RST:n maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 12.1.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rakennus projektia suunnitellessani olen päätynyt runkoratkaisussa ruostumattomaan ja koripelleissä alumiini materiaaliin. Nyt on vain kyse siitä miten maalaus onnistuu noihin materiaaleihin. Olen kuullut, että alumiinissä pitää käyttää jotain kiinnikettä maalin alla (maalimainen tuote). Ruostumattoman maalaus on lähinnä ulkonäöllinen kysymys (sisäosissa runko tulee olemaan osittain näkyvä verhousta "tukikaaret")
    Onko kellään tietoa miten maali pysyy noissa materiaaleissa.
    Löytyykö ketään jolla on kokemusta asiasta tai on vain muuten vihkiytynyt erikois maalaukseen.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Alumiinin maalauksen pohjakäsittelynä hyvä on kromatointi tai fosfatointi
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    HMMM POLTTO MAALAUS ALUMIINIIN.
    MUTTA TURVA KAARET ? EN TIEDÄ

    TEE MERI ALUMIINISTÄ, EI TARVII SUOJATA.
    JA TIKILLÄ SAUMAT, SIISTI KUIN SIKA PIENENÄ.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Alumiinin maalaus ei ole kovinkaan vaikeaa. On vain oltava erittäin huolellinen puhdistuksen kanssa.

    Alumiini materiaalina muodostaa pintaansa oksidikerroksen ilman hapen vaikutuksesta, josta alumiinin hyvä korroosionkestävyys johtuukin. Sama pätee rosteriin(ruostumattomaan), jossa teräksen sekaan on seostettu yli 18% kromia. Kromin ansiosta rosterilla on hyvät korroosiota vastustavat ominaisuudet(=ei ruostu).

    Kumpikin materiaali voidaan maalata aivan normaalisti. Hyvä pohjan puhdistus pesemällä(saadaan rasvat pois pinnasta), hiekkapuhallus ja maalaus. Alumiinilla voidaan käyttää tarkoitukseen sopivia pohjamaaleja jos maali ei tunnu pysyvän kiinni "kotikonstein".

    Tosin kuten aiemmin mainittu kumpikaan materiaali ei välttämättä tarvitse maalausta, jos ajatellaan korroosionestoa. Tämä ei tarkoita sitä ettei materiaaleissa esiintyisi korroosiota, syöpyminen on vaan erittäin hidasta. Tosin näilläkin materiaaleilla on huonoja ominaisuuksia. Rosteri on erittäin altis pistesyöpymille ja alumiini ei kestä klorideja kovinkaan hyvin.

    HUOM! Alumiinin ja rosterin yhdistäminen on "vaarallista". Epäjalompana alumiini alkaa syöpyä. Rosteri ja alumiini voidaan liittää toisiinsa jos käytetään kumisia aluslevyjä materiaalien välissä. Tällöin ei ns. galvaanistaparia synny.
     
  5. naapukka

    naapukka 1st gear

    Alumiinille on olemassa happopohjamaalia. Löytyy automaaleja myyvistä liikkeistä. Ja vimosen päälle jos haluaa, löytyy myös maalattavan pinnan puhdistusainetta. Siis alun maalaukseen tarkoitettua. Mutta pinnan karhennus ja huolellinen pesu rasvanpoistoaineella jonka jälkeen ohut harso happoa ja perään pintamaali. Hyvin on pysynyt jo useamman vuoden (standoxin tuotteilla)...
     

Kerro tästä muillekin!