Alustava kisakalenteri vuodelle 2021

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja homer, 20.10.2020.

 1. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Pari huomiota

  1) Hyvinkään tapahtuma on samaan aikaan (24.07.2021) kuin tämä "FHRA Moto Meet -Täysin uusi tapahtumakokonaisuus" malmilla, ja koska olen 'prätkäluokkien' diggaaja, niin valita on omalta osaltani helppo. :odcool:

  2) Se Vesivehmaan tapahtuma on Motoparkin jälkeen.
   
 2. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Samaa mieltä...

  - Kenenkään ei tarvitse vetää herneitä nenään jos on henkilökohtaisesti eri mieltä...
   
  Muokattu: 11.7.2021
 3. supo

  supo Double Gearhead

  Samaa mieltä ja vielä kun säännöt takaisin NHRA:n mukaan niin saadaan lisää kalustoa talleista sekä näistä EDRS hömppästä irti sillä sitä kun ei täällä ajaa joka kisassa kun ei ole hilloa ajattaa ja ei tuolta Ruotsista/Norjasta ole tullut kuin jokunen tänne ajamaan eli kotimaiselle kalustolle suunnattu kisa systeemi!Ne ajaa ulkomailla kyllä kun ne tietää säännöt meillä niin kuin muuallakin!Laitetaan hommat kuntoon kotimaassa niin laji pysyy täälläkin elinvoimaisena!
   
 4. three hundred

  three hundred Gearhead

  Mielummin katselen vaikka 8sekan katuautoja kun jotain hitaampia kilpa-autoa joilla ei saa ajaa täysillä kun indeksiä ei saa alittaa…. Tietokoneet ohjaa autoo et ei kulje liian lujaa…. Mitä v…. Kilpaa….
   
  GS ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 5. aktion76

  aktion76 Gearhead

  Haluaisin kovasti nähdä tällaisia luokkia. Missä niitä näkee? Onko kaikki luokan autot mustia 80-luvun Trans Ameja?
   
 6. three hundred

  three hundred Gearhead

  Mee katoo Motoparkkiin SM kisoja
   
 7. aktion76

  aktion76 Gearhead

  Kyllä niitä on tullut katsottua aika läheltäkin, enkä oo ikinä nähnyt kisoissa tuollaisia autoja.
   
 8. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Taito se on sekin, että saa laitteen toimimaan (tietokoneella tai ei) niin, että osuu indeksiin kerta toisensa jälkeen eri olosuhteissa...

  Toisaalta itse toivoisin Compin uudelleen heräämistä ja NHRA säännöin.

  Tietokoneisiin tms. liittyen toivoisin että olisi luokkia jossa oli täysin vapaata käyttää maksimaalisti kaikkia modernin moottoriohjauksen trikkejä tehon tuottoon täysin yhdistettynä alustan ohjaukseen ja luistonestoon jne. Ainoat määräykset/säännöt liittyisi turvallisuuteen ja moottorin kokoon ja siihen, että Nitroa ei saisi käyttää polttoaineena.

  - Prätkäpuolelta esimerkkinä voidaan mainita suosiota maailmalla nostavat SSB ja Pro Street luokat, joissa ollaan lähellä tuota (sama tekniikka kun vielä saataisiin täysin Funny Bike-puolelle, niin ne 5 sekunnin ajat olisi arkipäivää)

  Luulisin, että tämä toisi mukaan lisää nuorempaa porukkaa tähän hienoon lajiin myös ratapuolen kilpailuihin.

  - Nuo modernien menetelmien käytön 'laillisuus' on osasyy Radial-puolen kiihdyttelyjen suosion nousuun muualla.

  Minun oma pipedream (Eurojackpotin päävoittoa odotellessa) olisi 'rajoittamaton 500+ CID metanoliturbomoottori (tyyppiä Outlaw Pro-Mod/RvW) kaikkine elektronisine herkkuineen alkoholi-/tf-dragsterin rungossa... Väittäisin, että sillä voitaisiin ajaa (osaavan kuskin toimesta) helposti 4.8 - 4.9 sekunnin aikoja varttimaililla.
   
  Muokattu: 13.7.2021
  three hundred ja Turbiini tykkäävät tästä.
 9. three hundred

  three hundred Gearhead

  Sitä voittoo odotellessa….
   
  Rami_Vaan tykkää tästä.
 10. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Niinpä! :odcool:
   
  three hundred tykkää tästä.
 11. supo

  supo Double Gearhead

  Lopetetaan surkuttelu Kauhavasta ja keskitytään Savon Motopark Raceway:n elokuun kisaan jossa Suomen nopeimmat katu-autot kisaa kesän parhaimman tittelistä 20 kpl nopeinta viivalla ,TD:n kovaa kisaa tavoitellen 3.9 alkavaa aikaa/4.1s keväällä),Salakarin nitrokisaa pyörillä ja koko muu SM-sarjan osallistujat paikalla!Paikalla myös kesän isoin katsojamäärä paikalla väljästi eli elä missaa tämän kesän kovinta kisaa,kolme päivää kunnon pärinää ja pauketta!
   
  Araldite73 ja rosswell47 tykkäävät tästä.
 12. väsynyt

  väsynyt Gearhead

  Jaa! täytyy raahautua sinne sit! Miinan kans;)!
   
 13. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Edellisissä kisoissa oli kyllä hyvä pöhinä.
  Jengiä riitti katsomossa ja vauhtia sekä meteliä radalla.
   
  Rami_Vaan tykkää tästä.
 14. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Täytyy pitää kalenterissa ... toivottavsti säät suosii, jotta kisoista pääsee nauttimaan.
   
 15. Exami

  Exami 1st gear

  Tuossa "Suomen nopeimmat katu-autot" kisassa ihmetyttää vähän perusteet, toki listalla näkyy toistuvasti todella kovaa ajavia pelejä, näyttää listalta puuttuvan lentokenttä-kiihdytyksissä nähtyjä nopeita laitteita, eli onko tämä nyt kutsuttu tutut ja kaverit ajamaan vai listattu nopeimpia kesän aikana ajaneita ja niistä 20 nopeinta kutsuttu? ja millä katu-ajo km-määrällä saa katu-auto tittelin?

  Hienoa kuitenkin, että jaksavat järjestää tapahtumia :)
   
 16. Ville L

  Ville L 3rd gear

  ""näyttää puuttuvan lentokenttä-kiihdytyksissä nähtyjä nopeita laitteita""

  eikös tuossa listassa ole juurikin niitä nopeita joita lentokentillä on näkynyt, viimeksi hyvinkäällä..?
   
 17. Exami

  Exami 1st gear

  Toivoin, että ei tarvitsisi nimetä kuljettajia jotka "puuttuu", noh hyvinkää esimerkkinä: B-luokasta mukana on Lindqvist ja Sikanen, missä on Fordi-miehet, Opel ja VW mies? (D-luokasta vastaavasti kaikki 8 ja 9 sec pelit on mukana) (C-luokasta on taas hitaampia mukana)

  Mites mahdolliset Volvo harrastajat? ei sillä et merkillä olis väliä vaan, jos katsotaan "suomen nopeimmat" pitäskö sillon katsoa tuloksia ja ottaa esim x nopeinta jotka on listalla?

  Eli siis ihan oikeutetusti Wihinen, Hovi, Uskali kuuluu olla listalla mukana(niinkuin onkin ja moni muu ei nimetty), mut vastaavasti Puha, Kuitunen, Collanius, Varonen?

  Toki kyseessä on kutsu kilpailu, eli joku väen kutsuu, mutta onko se silloin "suomen nopeimmat" vai "joukko suomen nopeimpia"? tokihan näistä ei listalla olevista osa saatettu kutsua muttei ole hyväksyneet ja näin ollen ei ole listalla? ...

  EDIT: Tais olla niin että järjestävä taho itse kutsuu kilpailua vain "Kesän kovin katuautojen kutsukilpailu" joten nopeimmista puhuminen / kommentoiminen oli väärin :) Täten pahoittelut ylimääräisestä sekaannuksesta.
   
  Muokattu: 28.7.2021
 18. kari6767

  kari6767 3rd gear

  Minä kutsun ja vastaan 045-78715095 jos mussutettavaa,ei hirveesti vaikuta mitä täällä joristaan.
  Kari Hermunen
   
  chevy 2, Käkö, Mikkis ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Eikö ne viimes itse porukassa itsensä kutsunut? hahaaa, vähän kuin lestadiolaiset keskenään....
  Ja sitten toinen kysymys että mitkä oikeasti on katuautoja. Moniko +1000hp, +1500hp + muut radikaalit muutokset tehty on katsastettu lain ja säädösten mukaisesti? Tiedän, että tänän joku sanoo että on se ja se katsastettu. No, onkai jos tuttu katsuri painaa vihreää valoa ja lyö elefanttileiman paperiin kuin uskonnon kokeessa konsanaan.

  Alkuperäinen runko (ei mitään putkihässäköitä), muutokset otteessa (kone, tehot, muutokset) ja leima voimassa. Siitä lähdetään liikkeelle.
  Ja sitten ne piiripienipyörii jutut saa unohtaa. Viimeskin oli kauhavalla kovat, mutta tulostaso oli aika säälittävä ja oli unohdettu monta tosi kovaa (väärä postinumero) kysymättä karkeloihin. Oletin täältäkin päin useita kovia turbo yms. vehkeitä, mutta ei mahtunut mukaan ei.... Pankaa livelähetys päälle kun kaljalasin ääressä näitä "20kovinta" tai on nimi sitten vaikka "20 puolivelttoa" listoja teettä. Saadaan viihdettä joka torppaan
   
 20. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Tossa olen samaa mieltä Aulis: kuinka moni Blacklist autoista esim on leimattu kilkkeet kiinni ja muutokset lapussa.

  Kyllähän moni on ns katuauto mutta leimalla aivan eri tekniikka.
   

Kerro tästä muillekin!