Aluvanteiden levennys / kavennus ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja valiant65, 5.2.2014.

  1. valiant65

    valiant65 Gearhead

    Olisko kellään kokemusta aluvanteiden sorvaamisesta halki ja kiinni hitsaamisesta?
    Tuli visio teettää 15x7 kokoisista alkuperäis(valu)aluista pari kapeempaa ja pari leveempää nin että muutokset olis kaikissa pelkästään sisäsyrjällä.
    Jos on tuttu aihe / suosituksia tekijästä, niin pukkaa yv!
     
  2. JariV

    JariV 2nd gear

    Tutun möhkö-Kawaan tehtiin alkuperäisen takavanteen levitys suunnilleen noin. Kun seuraavaksi näen heppuja niin kysyn asiasta.
     
  3. äksy

    äksy 1st gear

  4. veekoo77

    veekoo77 1st gear

    Kysyppä autotek.fi
     
  5. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    tein joskus levityksen. palat sorvattiin niin että sai olakkeella kiinni toisiinsa + viisteet molemmin puolin. tigillä kiinni niinkun pyöreänä pysyttäviä esineitä hitsaillaan ja lopuksi saumojen siivous sorvissa.
    nykyään ei ole laitteita homman tekemiseen. :(
     
  6. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    omaan mopoon kun vuosia sitten kyselin niin ei kukaan alkanut suomessa tekemään

    teetätin sitten saksassa, takanen 4*15 tehtiin 6*17 ja etu 2.15*18 tuli 2.75*18

    Deget oli firma
     
  7. JariV

    JariV 2nd gear

    Suurin ongelma on hitsattavan vanteen keskiössä ja pyöreänä pysyminen sekä sisälle jäävät jännitykset. Toiseksi suurin ongelma on hitsatun vanteen lämpökäsittely. Nollatilaan sitä en itse ainakaan jättäisi hitsaamisen jälkeen.

    Itse jos tätä lähtisin tekemään niin sorvaisin haluamani keskiöt irti ja hommaisin toiset vanteet joista käyttäisin kehät.
     

Kerro tästä muillekin!