Aluvanteiden levennys / kavennus ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja valiant65, 5.2.2014.

 1. valiant65

  valiant65 Gearhead

  Olisko kellään kokemusta aluvanteiden sorvaamisesta halki ja kiinni hitsaamisesta?
  Tuli visio teettää 15x7 kokoisista alkuperäis(valu)aluista pari kapeempaa ja pari leveempää nin että muutokset olis kaikissa pelkästään sisäsyrjällä.
  Jos on tuttu aihe / suosituksia tekijästä, niin pukkaa yv!
   
 2. JariV

  JariV 2nd gear

  Tutun möhkö-Kawaan tehtiin alkuperäisen takavanteen levitys suunnilleen noin. Kun seuraavaksi näen heppuja niin kysyn asiasta.
   
 3. äksy

  äksy 1st gear

 4. veekoo77

  veekoo77 1st gear

  Kysyppä autotek.fi
   
 5. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

  tein joskus levityksen. palat sorvattiin niin että sai olakkeella kiinni toisiinsa + viisteet molemmin puolin. tigillä kiinni niinkun pyöreänä pysyttäviä esineitä hitsaillaan ja lopuksi saumojen siivous sorvissa.
  nykyään ei ole laitteita homman tekemiseen. :(
   
 6. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  omaan mopoon kun vuosia sitten kyselin niin ei kukaan alkanut suomessa tekemään

  teetätin sitten saksassa, takanen 4*15 tehtiin 6*17 ja etu 2.15*18 tuli 2.75*18

  Deget oli firma
   
 7. JariV

  JariV 2nd gear

  Suurin ongelma on hitsattavan vanteen keskiössä ja pyöreänä pysyminen sekä sisälle jäävät jännitykset. Toiseksi suurin ongelma on hitsatun vanteen lämpökäsittely. Nollatilaan sitä en itse ainakaan jättäisi hitsaamisen jälkeen.

  Itse jos tätä lähtisin tekemään niin sorvaisin haluamani keskiöt irti ja hommaisin toiset vanteet joista käyttäisin kehät.
   

Kerro tästä muillekin!