AM-radio FM toimivaksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja mertzi60, 22.8.2008.

  1. mertzi60

    mertzi60 Gearhead

    Yritin etsiä haulla, vaan en löytänyt. Eli siis, löytyykö Suomesta vielä noita muutostyön tekeviä lafkoja ja jos niin missä?
    Ennenhän noita jotkut firmat mainostivat tekevänsä alan lehdissä, vaan eipä ole enää osunut silmään?
     
  2. ata

    ata Gearhead

    Kun AM- ja FM-radioiden tekniikka on täysin erilainen (AM huomattavasti yksinkertaisempi teknisesti, mutta vanhoissa huomattavan monimutkaisesti toteutettu, kun nykyään nuo on yhdellä mikropiirillä) ei tuossa ole muuta tapaa tehdä kuin vaihtaa koko koneisto radioon ja uuden koneiston toimiminen vanhoilla napeilla ja nupeilla ei välttämättä ole helppoa toteuttaa kun mekaanisia nuppeja ei nykyään niin paljoa käytetä.

    Helpointa olisi tehdä joko a) hommata kokonaan uusi "retroradio" mikä näyttää vanhalta, mutta oikeasti on uusi (sellaisia myydään ainakin USA:ssa, tosin niissäkin voi olla ongelmana taajuusvalinta joka poikkeaa eurooppalaisesta) tai b) piilottaa johonkin hanskalokeroon tai penkin alle uusi radio ja jättää se vanha AM-radio kojelautaan.

    Kun ei noiden uusien USA-FM-autoradioidenkaan muutos Eurooppa-FM-autoradioiksi ole kovin yksinkertaista eikä tekijöitä tahdo löytyä.
     
  3. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Itse tilasin retroradion -62 Bel Airiin USA:sta, hinta ei ollut sen kalliimpi kuin vanhan radion muutostyöt olisivat olleet täällä. Vanha AM radio jäi toimivana ja alkuperäisenä hyllyyn jos joskus tulee tarve laittaa se takaisin. USA:sta tulleessa radiossa toimii kaikki meidän taajuudet, eli ei ongelmia sen suhteen. Retroradioita löytyy netistä, kun googletat CUSTOM AUTOSOUND. Lappeenrannassa on liike joka tekee muutostöitä vanhoihin radioihin, mutta en jaksa muistaa liikkeen nimeä, varmaankin joku täällä palstalla osaa auttaa siinä asiassa.
     
  4. repecab

    repecab 1st gear

    Mulla on muuten sellainen FM radio lisälaite am radion kaveriksi, 3cm korkea , 10 cm leveä ja 13 cm syvä siisti laite, Kiinnitetään kojelaudan alle 50€ p. 0400-427031
     
  5. Z11

    Z11 Gearhead

  6. jart$u

    jart$u Gearhead

    minkä mallin sä belairiin valitsit ja miten se sopi, kun tuolla custom autosoundilla tarjotaan -61-62 malleihin secretaudio mallia only?
    http://www.casmfg.com/Chevrolet.htm
     
  7. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    www.lategreatchevy.com

    Sitten laita laita vuosimalli hakukenttään ja hakusanaksi radio tai osanumero 538204

    Sieltä pitäisi löytyä.
     
  8. Ovaali

    Ovaali Gearhead

    Lappeenrannassa Teleme Oy, teleme@wwnet.fi tekee muutostöitä esim vanhan AM radion sisään asennetaan FM taajuuksilla toimiva radio.
    Itselläni on tuollainen modifioitu MOPARin 50-luvun radio autossa. Asteikko liikkuu nupista aivan normaalisti ja vieläpä asemien pikavalintanäppäimetkin toimivat! Suosittelen!!
     
  9. jart$u

    jart$u Gearhead

    ohhoh, onpas hieno, kiitti vaan linkistä.
    538208 on kylläkin vielä hienompi, tosin siitä saakin sit maksaa aavistuksen enemmän..
     
  10. Jsp

    Jsp Gearhead

    Entäs nuo ebayn 10€ hintaset FM band expanderi?
    Itellä on tuo -67 voooortin SHARP radio jossa AM toimii moitteettomasti mutta FM kanava näyttää vaan valon ja mitään ei kuulu.
    Onko olemassa niitä halpoja bokseja jotka laitetaa antenni piuhan väliin ja sit kuuluis FM radio vaikka tuolla AM kanavalla?

    http://www.ebay.com/itm/18MHz-FM-Ba...orldwide-Frequency-Up-to-108MHz-/112011489383


    Muokataan vielä että tällänen radio on kyseessä:
    http://www.radiomuseum.org/r/sharp_atr_924atr92.html

    Ilmeisesti japski radio on.
     
    Muokattu: 4.2.2017
  11. nuffield

    nuffield Gearhead

    Aliekspertiltä tilasin semmosen muutaman euron mini micro lossless decoderin että sais edes tikku musiikit kuulumaan AM radion kautta.
     
  12. Toope

    Toope 2nd gear

    (Entäs nuo ebayn 10€ hintaset FM band expanderi?
    Itellä on tuo -67 voooortin SHARP radio jossa AM toimii moitteettomasti mutta FM kanava näyttää vaan valon ja mitään ei kuulu.
    Onko olemassa niitä halpoja bokseja jotka laitetaa antenni piuhan väliin ja sit kuuluis FM radio vaikka tuolla AM kanavalla?)

    Käsittääkseni toimii. Japsien fm hiukka "erilainen",ja tolla se saadaan kohdilleen.
    AM radioissa vaihtoehdot on,rakentaa uus radio vanhan sisään,tai laittaa FM radio AM lähettimen eteen takakonttiin.
    (Edittiä,enpä nyt varmaks sano jottei ole FM puoli särki tossa ratiossa,kun kuvan katoin niin asteikkohan tossa on 108Mhz asti? Eli jätämpä arvailut sikseen,ja asiasta enempi ymmärtävät valistakoot.)
    PS: Tosihifisti virittelee jonkun tämmösen,siis noihin AM ratioihin.o_O http://www.ebay.com/itm/iTx-Max-Tub...581939?hash=item2a78b25e73:g:rowAAOxyuCJRb6rF
     
    Muokattu: 5.2.2017

Kerro tästä muillekin!