AMMATTIPÄTEVYYSKOULUTUS FHRA

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja SST800, 24.10.2014.

  1. spinneri

    spinneri Gearhead

    Ainakaan Arvonlisäverolain 39. pykälä ei erottele koulutuksenantajia, vaan sen millaisesta koulutuksesta on kyse. Muun muassa ammatillinen koulutus on vapautettu ALVista.

    Siksi omakohtaisesti ihmettelen miksi FHRA veloittaa arvonlisäveron (ja tilittää sen sitten verottajalle), kun ammattipätevyyskoulutuksen luulisi kuuluvan ammatillisen koulutuksen piiriin.

    Eihän tuo haittaa tekisi jos joku FHRA:n edustaja ottaisi osaa keskusteluun...


    Hieman ihmeissään oleva

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  2. onre

    onre 3rd gear

    Mulla on joku mielikuva että pitää olla nimenomaan koulutuslaitos, niin on ALVista vapautettu. Sitä en tiedä, mikä määrittelee koulutuslaitoksen.
     
  3. Zege

    Zege 3rd gear

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1 ... 1501#L4P39

    Koulutus

    39 §

    Veroa ei suoriteta koulutuspalvelun myynnistä.

    Veroa ei myöskään suoriteta, kun koulutustoimen harjoittaja luovuttaa koulutuksensaajalle koulutuksen yhteydessä koulutukseen tavanomaisesti liittyviä palveluja ja tavaroita.

    Oppilaitoksessa koulutuksensaajalle tapahtuvasta ravintola- tai ateriapalvelusta ei kuitenkaan suoriteta veroa, kun palvelu tapahtuu koulutuksen yhteydessä ja palvelu liittyy tavanomaisesti koulutukseen. (29.12.2009/1780)

    40 §

    Koulutuspalvelulla tarkoitetaan yleissivistävää ja ammatillista koulutusta, korkeakouluopetusta sekä taiteen perusopetusta, jota lain nojalla järjestetään tai jota lain nojalla avustetaan valtion varoin.


    Siitä sitten vaan tulkitsemaan.
     
  4. spinneri

    spinneri Gearhead

    Hmm... Tuon 40. pykälän tulkinta mietityttää pientä piipertäjää. Viitataanko viimeisellä virkkeellä ("jota lain nojalla...") ainoastaan taiteen perusopetukseen vai myös yleissivistävään ja ammatilliseen koulutukseen?

    Nimim. gremlin on maksanut trukkikurssin omasta kukkorostaan, joten työvoimapoliittista – ja siten valtion tukemaa koulutusta se ei ole ollut.

    Mä taidan pestä käteni tästä keskustelusta ja jättää laintulkinnan minua viisaammille ;)


    Saippuaa käsiin jo hierova

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  5. MKultala

    MKultala 3rd gear

    Pahoitteluni hiukan kärkkäistä edellisistä kommenteistani asian tiimoilta. Mutta siis ainakin osaselitys asiaan saattaa löytyä verohallinnon tulkintaohjeesta.
    http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat...t/Tyovoimakoulutuksen_arvonlisaverotus(30567)
    "Sen sijaan verosta ei tule vapauttaa toimintaa, jossa koulutuspalvelujen myynnin pääasiallinen tarkoitus on lisätulojen hankkiminen yhteisölle liiketoimilla, jotka kilpailevat suoraan arvonlisäveronalaisten kaupallisten yritysten kanssa. Verosta ei myöskään tule vapauttaa sellaisia liiketoimia, jotka eivät ole välttämättömiä verosta vapautettujen liiketoimien suoritukselle."
     

Kerro tästä muillekin!