Astianpesukone-> osienpesukone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Jokeri, 8.8.2007.

  1. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Onko järkeä edes haaveila moisesta? Olis tuos yks käytetty astianpesukone jonka vois rekrytoida osienpesuhommiin. Mites noissa on tuo poistovesipolitiikka, jos laittais koneesta vaan letkun 200litran tynnöriin (voi olla että poistovesi on niin hapokasta ettei edes kola-olli kaataisi sitä viemäriin)? Eikös niissä joku poistovesipumppukin mahda olla? Entäs mitä olis hyvä käyttää pesuaineena, kun pestävissä alustan osissa on puslat kiinni, ja löytyy myös alustamassan jäämiä. Saa opastaa
     
  2. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Siis pikkupesuihin vanha toimiva astis on huippuhyvä!Kuoret sisällä on rosteria ja putkistot+pumppu muovia.Voiko parempaa toivoa muutamalla kympillä?Itse en kovin paskaisia laittas siälle,mutta joa paksut ö-jätteet raapii veks,,niin sitte vaan pulikat koneeseen ja pesuaikaa reilusti!Pesuaineena voi käyttää jotain jauhemaista,esim samaa mitä Teijo teollisuus pesukoneissa,Rodine X.Saa jostakin 25kg säkeissä,halapaa on.Ei saa laitta mitään vaahtoavaa,ymmärtänet miks...Toi konehomma on hyvä tollasiin kevyempiin palikoihin,mitkä menos pinnoitukseen yms.Jätevedet kantsii todellakin kerätä johonkin sammioon :rotfl:
     
  3. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Juu, pahimmat paskat on kraavittu pois mutta kun tuon massan totaalinen poisto käsipelillä on niiin hidasta. Pahimmat mössöt noissa tukivarsissa taitaa löytyä pallonivelistä, eli ne kandee vissiin koittaa ensin tyhjätä jollain. toimiiko tuo jätevesien poisto ihan noin vaan ettei tarvi avuksi mitää siirtopumppua, kun tynnörin reuna on varmaan kuitenki korkeammalla ku normaali viemäri? Entä paljon tuota vesitilaa pitäis varata, 200 varmaa riittää, riittäskö vähempikin?
     
  4. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Pikkuhommiin ja koneenosasiin riittää hyvin, mulla on just kansa joku Lahtiskari hyrskytelly eläkepäevinään mopetien osasia.
    Pesukerran vesimäärä ei oo kovin iso, hatusta vetästynä joku 15 litroo, sisältää huuhtelun. Niissä on omat tyhjennyspumput, ohan viemäriliitäntäkii ylleensä korkeella, hajuluhon seutuvilla.
    Kerräyspöntössä öljy erottuu pinnalle, kuhan rauhottuu, voit kaapia siitä.

    Senverran joutu "modifioemaan" että laetoin siihen pohjalla olevaan imusuotimeen raakasilkkikankaasta lisäsuotimen, ku hiekanjyväset tukki alakuun pumpun rupelin ja pesän väliin ja jumitti sen. Loppu sekkii kitinä.

    Jos vähintään ilimaseks suat sen, ni ei tuu ees kalliiks?
     
  5. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Juu ei maksa mitään, ku vanhemmiltaan varastaa (keittiöremonttia pukkaa). Tai no onhan se perinnöstä pois :odroll:
     
  6. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Jep,ihan käypäsen laitteen tiskarista saa.Mulla kiertää sama vesi koneessa,öljy ja moska erottuu 200l pöntössä,eli vesi tulee pesukoneesta ylhäältä pönttöön ja veden otto koneeseen n.1/3 alareunasta.Välillä on hana mistä voi laskea öljyn pois ja moska taas painuu pohjalle.Pesuaineena oon käyttänyt vaan konetiskiainetta,kyllä sillä isoimmat p...t on lähtenyt.Sisään mahtuu eurokoneen kansi muttei kyllä isompaa.Ne pyörivien siipien vesireiät kannattaa porata heti isommaksi sen verran tahtoo hiekkaa yms liikkua että ovat herkästi tukossa muuten.
     
  7. Paltsi

    Paltsi 1st gear

    Entäs suurtalouskeittiöstä tuleva kone?

    Minulla olisi tiedossa kotiinkantohintaan käytöstä postettu mutta toimiva suurtalouspesukone, siis sellainen kokorosterinen johon laitetaan tiskit korissa ja painetaan kansi alas niin hurauttaa ohjelman parissa minuutissa läpi ja puhdasta tulee, ainakin niillä myrkyillä mitä keittiöillä tiskaukseen käytetään. Kun en ole kummemmin sen anatomiaan vielä perehtynyt niin onko jollakulla kokemuksia minkä verran pitäisi modifioida auton osien pesua varten. Tuo idea tynnyristä parilla eri korkeudella sijaitsevalla hanalla kuulostaa todella hyvältä... Sen kai saa varastaa :odroll: Tässä koneessa olisi se hyvä puoli, että se imee nestemäisen pesuaineen (=liuotinpesuaineen 8) ) kanisterista ja on todellakin nopea.
     
  8. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Yhdellä pajalla näin tuollaisesta tehdyn osienpesukoneen,asiallinen laite,koneeseen mahtui neloskoneen lohko jollen väärin muista.Mullakin olisi varaosiksi teollisuusastianpesukone mutta se on läpikuljettava malli,ei varmaan osien pesuun paras mahdollinen.Niin ja se mun pönttö on vanha painevesiastia joten siinä oli lähdöt valmiina ja samaten alareunassa hyvä luukku möskän poistoon.
     
  9. Motteri

    Motteri 3rd gear

    Pesukone on hyvä ja varsin toimiva värkki ja kun laite on vielä sellainen imevä vehje nii pesuaineena voi käyttää lensitiiniä. Sillä liukenee ihan kaikki öljyt ja rasvat pois. Pesuveden voi myös käyttää useampaan kertaan kunhan kehittää jonnimoisen siivilä tsydeemin ettei isoimmat rikat tuki konetta.
     
  10. 144

    144 3rd gear

    Astianpesukoneesta tehty pesunestetta kierrattava pesuri on kateva, tuttavani kayttaa lipeaa siina pesunesteela. Toimii hyvin.

    Liuottimien kanssa kannattaa olla tarkkana, kun se pesuneste lammitetaan aika muumaksi sahkovastuksilla, ettei ole leimahduspiste kovin matala...
     
  11. VX4/90

    VX4/90 Gearhead

    tuli vaan mieleen että olisikohan ihan hullu ajatus jos ei laittaskaan tollaseen tiskari patenttiin kiertämään ollenkaan vettä, vaan jotain liuotinta?
     
  12. vauhtivaunu

    vauhtivaunu 1st gear

    Taitaa tiskikoneissa olla vastukset lämmittämässä tiskivettä ja sen ohjelman aikana lämmöt käy melko korkealla. liuotimien kanssa voi käydä hassusti.
     
  13. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Polttöljykin aika hyvää liuotinta.... Ja kestää melko korkeeta lämpöäkin syttymättä.
     
  14. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Ja Nesteen valmistama grillihiilineste,sama kuin LIAV 230.(liuotin aromaattivapaa).Tätä saa huolttikselta,ei haihdu nopeasti,ei emulgoidu,eli ei sekoitu veteen.
    EN SUOSITTELE! (emulgoimittomia astikseen),Nimi emulgoituvalla on LIAV E 230.Se käy kyllä....
     
  15. VX4/90

    VX4/90 Gearhead

    Tuli vähän väärä sana valinta en nyt varsinaista liuotinta tarkottanut vaan enemmäkin pesuainetta esim. mainiota wurtin pinelinea...
     
  16. lake ender

    lake ender Gearhead

    Tollasta projektia olen kanssa alottelemassa, eli vanha kone menee tallille uusiokäyttöön.
    Pari ajatusta heräs noista edellisistä jutuista:
    Eikö se kone tartte painevesiliitännän? Miten toi tynnyristä veden otto voi toimia, vai onko siinä jo riittävä paine?
    Teijoissa ym. käytettävä pesuaine lienee parasta, minkä kanssa ei kaiketi tuu ongelmia? Se ei tosiaan maksa ihmeitä, niin en kyllä rupeekkaan leikkimään millän muilla litkuilla.
    Suodatinvinkki oli hyvä ,ei olis tullu mieleen. Samoten toi reikien suurennus.
     
  17. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Kyllä nuo uudemmat ainakin tarvitsevat paineveden, jos aikoo niillä jotain pestä todella. Joku vanha pyykinpesukone, jossa paineen funktio on täyttää vain rumpu toimii ihan painovoimaisella vedellä usein. Astianpesukone noups. Tai voi se toimia, mutta pesujälki on sitten mitä lie.

    Painevettä on helppo tehdä. Halpa vesiautomaatti 79-159 € halpahallista. Tai kirpparilta. Esim. Hyvinkäällä vanhan villatehtaan takana olevalla olevan isolla kirppiksellä näytti olevan pari suoraan laatikosta otettua kiinan vesiautomaattia myynnissä 40-50€ tienoilla. Voi hyödyntää myöhemmin auton pesuun tallinpihalla suoraan/ ruokkia painepesuria tarvittaessa..

    Tai jos kompura löytyy ja se tynnyri omaa yhä kannen ja on tiivis.. Mutta omalla vastuulla. Lie 0.5 baria piisannee?
     
  18. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Meikäläisen Huskvarna astianpesukoneessa on erillinen pumppu joka muodostaa paineen suuttimista tulevalle pesuvedelle,vesijohtopainetta kone tarvitsee ainoastaan käyttöveden täyttöön koneen pohjalle.Itse olen ratkaissut tämän siten että lasken vesisäiliönä toimivasta pöntöstä vettä koneen pohjalle luukun kautta niin paljon että vastukset peittyvät ja sen jälkeen kone käyntiin,toki ajan ainoastaan yhden ohjelmanpätkän jossa vesi ensin lämmitetään ja sitten pesu,koska tällä systeemillähän joutuisin täyttämään konette joka välissä.Tuo säiliön paineistaminen voisi olla hyvä idea koska oma vesisäiliöni on vanha painevesisäiliö.Pelkällä painovoimalla toimiva vedensyöttösysteemi koneen omaan vesiletkuun ei toiminut koska kone ei ehtinyt täyttyä ennen kuin ohjelma lähti päälle,vastukset jäivät veden pinnan yläpuolelle ja seurauksena oli savunmuodostusta.Jaa mitenkähän sittenkään se paineistaminen kun pitäisi se poistovesi saada sinne samaan ponttöön,eipä taida onnistua.Vesipumppu syöttövesipuolelle joka ottaa herätteen täyttöveden magneettiventtiililtä niin sillähän tuo onnistuisi,en taida kyllä jaksaa ruveta viritteleen kun noinkin on hyvä.
     
  19. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    Täällä olis kans yks astianpesu kone tarjolla. Hae pois hinnalla bensoja en maksa mut kahvit voin tarjota.
     
  20. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Joo vastaavaa on havaittu. Ja ton vesisäiliönpaineistaminen! Omalla vastuulla ja järkevästi, jos säiliö tosiaan kestää vähän painetta. Joku varoventtiili olisi varmasti hyvä. Tarkemmin ajateltuna alle 0.5 bariakin piisaa, sillä esim. kuplan pissipoika ruikkii hyvin pieneillä paineilla ihan kunnolla - tosin rööri on pienempi.

    Mutta siitä säiliöstä tulee pommi helposti.. Itse ajattelin jotain 20l muovikanisteria tai tynyriä, johon pistäisi tuon alle 0.5 nostamaan vettä.. Repeää vaan, jos pettää, ei sirpaloidu. Katsastamattomat terässäiliöt + paine = sirpaleita ja henkipois helpolla. No sama myös muovin kanssa, jos hurjitaan paineella.. Tyyliin 3baria 200L tynnyri - silloin voimaa piisaa, jos losahtaa.

    Eli jos paineistaa, ei niin, että pistämpä tästä kompurasta kolme baria kokeeksi ! :soosoo: :soosoo: Vaan 0.2-0.3-0.5 yms.. Silloin ei sirpaleet lentele, jos pettää paikat..

    Mutta omalla vastuulla, ja mieluummin ei ollenkaan.. Ja painestaessa voisi ihan turvallisuussyistä tehdä kuplat - käyttää autonrengasta vanteella "paineakkuna". Painetta piisaa varmastituon 20-50L tyhjäämiseen, mutta paineet pysyvät kohtuussa, jos lataa renkaan esim. 1 bar.. Ja täyttää samoin ainan ennen pesua.

    Mutta tämäkin omalla vastuulla..

    T. ei halua päätyä raastupaan jonkun räjäytettyä paineistetulla vesitynnyrillä tallinsa ja itsensä..
     

Kerro tästä muillekin!