Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Retem

  Retem Gearhead

  Kyllä Suomi on aika lahjakkaasti tyrinyt asiansa kun tähän ollaan päädytty:
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...uroopan-kaupunkien-asukkaita-heikompi/8299742

  Ostovoiman heiketessä ihan silmissä, teemme pienen suuntaa antavan laskelman,
  sillä ei voi olla oikein että joissakin tapauksissa palkansaaja joutuu lisäsatkusta maksamaan yli puolet valtiolle. Myös työn teettäminen on järkyttävän kallista.

  Otetaan teoreettinen ja suuntaa antava laskelma varsin "hyvästä" palkkatulosta v. 2020: 4000€ / kk. ennen veroja ja maksuja (kateuden emämaassa nimeltä Suomi tämä palkkataso ylittää keskiansion).
  Bruttopalkka 4000€, lomaraha noin 208 per/kk = palkansaajan käteen jää karkeasti 2836€, josta verot ja maksut: 2227€.
  Työnantajan kustannus 4000€ kk-palkasta = 5063€ /kk. Välistä vedetään työntekijän 2227€+ työnantajan 1063€.
  Sitten olet ahkera ja työnantaja haluaa pitää sinut talossa, joten työnantaja antaa sinulle 100€/kk lisää liksaa, tämä satku maksaa työnantajallesi 121€ ja itse saat "puhtaana" käteen 49€.
  Eli satkun lisästä järjestelmä vetää välistä 21+51€.
  Laskelmassa ei eurontarkat luvut mutta antaa kuvan missä liikutaan. Talousviisas osaa varmaankin avata tätä minua paremmin.

  On ilman muuta selvää, ettei järjestelmä ole kestävällä pohjalla pitkällä aikavälillä.
  Systeemin maksajat ja valmisteiden ostajat loppuvat jossain vaiheessa kesken eikä lakkoilukaan auta tähän vaivaan..

  Mukavaa viikonloppua- kaikesta huolimatta. Kohta on jo joulukin.
   
  mach71, Zejk1, Kruunusaari ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. grantorino

  grantorino Gearhead

  Suomi on kuin entinen itä-blokin maa, omaa kansaa pidetään kurjuudessa. Samanaikaisesti ollaan niin vieraskoreita ja haalitaan tänne kaikenmaailman taatelin tallaajia asumaan, niille kyllä löytyy rahaa, autot ja valmiit asunnot.
  Suomessa oli ennen montakin hyväpalkkaista alaa ja ne kaikki ajettu on matalapalkka aloiksi.
  Elämisen kulut ja ruoka kallistuu koko ajan ja palkkoja ei nosteta ajan tasalle, koska ollaan muka liian kalliita.
  Viro on hyvä esimerkki siitä miten maata kehitetään nopeasti, jos vaan halutaan.
  Suomella ei tunnu olevan mitään halua kehittyä, muututaan vaan banaanivaltioksi.
   
  mach71, Zejk1, Stang_81 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Te ette nyt vaan ymmärrä että maailman kunnianhimoisin ilmastohumppa jota Suomi toteuttaa hallintonsa hellässä ohjauksessa vaatii uhrauksia.
  Tuo ohjaava hallinto on muuten vaaleilla valittu joten syyllistä ei tarvitse kaukaa hakea.
   
  Zejk1, teddy99, Väpsy ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Mikä pitäisi kk tai tunti palkan mielestäsi olla että se olisi "ajan tasalla"?
   
 5. pantera

  pantera Double Gearhead

  Virolla on lähtötaso melkosen matalalla, bkt per capita on puolet siitä mitä meillä niin helppo on parantaa.
  https://www.globalis.fi/Tilastot/bkt-per-asukas
   
 6. hzemax

  hzemax Gearhead

  Voi vittu, ko tää on niin poliittista. Ei vittu voi kattoo.
   
 7. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Potkulautafirma esittää:
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...kannattaa-miettia-uudelleen/8313192#gs.j418ke

  Otsikossa: "Kannattaa miettiä uudelleen". Samaa mieltä, mutta ihan eri syistä kuin artikkelissa. Minulle tuli ensimmäisenä mieleen, että miten ihmiset käy esim. töissä, jos katujen varsilta poistetaan autojen pysäköintimahdollisuus, kun ei niitä missään muuallakaan pysty pysäköimään?

  ”Suunnitelmassa on lisäksi määritelty paikkoja autojen pysäköintiin ja pysäytyspaikkoja tavaroiden toimittamiseksi. Autoliikenteen yksisuuntaistaminen mahdollistaa kaikki nämä parannukset, (Reetta) Alastalo toteaa.”

  Minulle ei selvinnyt havainnekuvaa katsoessa, missä asukkaat pitäisi autojaan? Tuossa havainnekuvassa kaikki autopaikat on poistettu. Tuo kuvassa oleva valkoinen auto seisoo pyörävälylän päällä parkissa? Siihen pysäköitäessä autossa tuskin on sivupeilit pitkään ehjinä?

  Iltasaduksi ote kuvitteellisen työryhmän keskustelusta, kuinka Helsingin kantakaupunkia aiotaan kehittää:

  Miten tämä asukaspysäköinti aiotaan hoitaa? ”-Katos kun se autoilu on ihan out. Meillä on jo sähköpotkulaudat ja polkupyörällä pääsee minne vain. Just eilen taas sain ikäänkuin sponsoritukena sähköpyörämaahantuojalta uuden fillarin. On muuten jo kuudes sähköpyörä, minkä olen tänä vuonna firmoilta saanut. Käteviä laitteita.”

  No mites tuo työmatkaliikenne hoituisi, jos asukkaat eivät enää saisi autojaan pysäköidä mihinkään? ”-Siis täähän lisää työpaikkoja. Saadaan trendikkäitä kahvilaterasseja ja täysin uusia innovaatioita, kunhan lainsäädännön epäkohdat vaan saadaan kuntoon.”

  Mitä ne epäkohdat ovat? ”-Siis meillä on tosi trendikäs Helsinki, kunhan saadaan kannabis ja muut aineet laillistettua, niin meillä on ihan uusi draivi päällä koko Stadis. Siis se tuo tuhansia työpaikkoja.”

  Mutta miten tuo asukkaiden työmatkaliikenne....? ”-Nää uudet skenet vaan lisää mahdollisuuksia. Eikä sun tarvii hikoilla missään paskaduunissa tehtaalla, kun sä voit hengata kavereiden kanssa näillä uusilla terasseilla viinejä maistellen, just niinkuin Etelä-Euroopassa se homma osataan, kato kyllä sä tiedät.”

  Siis miten yhteiskunta sitten pyörii, jos työssäkävijät eivät pysty autoil..... ”-No mä just sanoin, että tää tuo tuhansia uusia työpaikkoja kun saadaan kaikki autot vex katujen varsilta, ja uutta sykettä kujille.”

  Mutta jos nykyinen asukaskanta, josta suurin osa on työssäkäyviä, ei pääse täältä töihin, niin nehän joutuu muuttamaan alueelta pois? ”-No kyllähän ihmisten pitää sopeutua tilanteeseen. Eihän esimerkiksi kaikissa pikkukylissä voi olla yliopistoa, jossa pääsee lukemaan ekologiaa, vaikka se olisikin hyvä tutkinto ihan meille kaikille. Joskus vaan joutuu vaihtaan kämppää olosuhteiden vuoksi, niin se vaan on.”

  Keitä sitten alueelle muuttaisi? ”No, kyllähän sä sentään tajuat kuinka trendikäs Hesa vetää porukkaa tosi paljon puoleensa. Kato vaikka Itä-Helsinkiä. Sinne on muodostunut tosi monikulttuurinen meininki ja se pitää saada myös tänne kantakaupunkiin. Ei ole oikein, että maahanmuuttottaustaisten pitäisi asua aina lähiöissä. Nyt pystytään tarjoamaan asunnot heille myös kantakaupungista.”

  Siis miten nämä maahanmuuttajataustaiset pystyisivät maksamaan nämä asunnot, koska nämähän ovat omistusasuntoja, joissa neliöhinnat ovat 5000 euron paikkeilla.... ”-Siis kyllähän sun edes sen verran pitäisi ymmärtää, että Suomessa on asumistuki. Ei se ole mikään ongelma muuttaa Myllypurosta kantakaupunkiin, koska se maksetaan asumistukena. Käsitätkö? Taidat olla rasisti?”

  Hyvää yötä.
   
  mach71, dart -66 ja Seevu tykkäävät tästä.
 8. hzemax

  hzemax Gearhead

  Noh. Äänestäisette minut Diktaattoriksenne, ni meillä ei olis enää nopeusrajotuksia m
  oottoriteillä.

  Ristus mitä meininkiä
   
  Muokattu: 18.12.2021
  Swinger tykkää tästä.
 9. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Sit kun oot diktattori, niin parantaisitko meidän teitä, että pystyisi kovaa ajamaan. Ja mieluummin useampi kaista, että pääsee hitaammista ohi. :)
   
  Seevu tykkää tästä.
 10. Swinger

  Swinger Gearhead

  Jos oisit diktaattori ni lopettaisitko perjantai kännit ja od:lle kirjoittelut?
  Jos ei olis nopeusrajoutuksia ni saisiko siellä ajaa kukaan muu kuin diktaattori itse ja jos sais ajaa ni saisiko joku kunnon sähköauto ihminen vetää susta 100-0 ohi?
   
 11. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Ei kuulu niihin ketä äänestin nämä naisoletetut ym.
  Sehän tässä hommassa pelottaa kun kansasta iso osa on jo niin vieraantuneita ja suoraan sanottuna idiootteja että nämä on äänestetty.
   
  mach71, Peeaa ja Swinger tykkäävät tästä.
 12. grantorino

  grantorino Gearhead

  Sitä voi itse kukin miettiä tilanteessaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikanakin palkat ovat jurranneet paikallaan ja tällä ajanjaksolla ovat elinkustannukset, polttoaineet, sähköt ja ruoka kallistuneet huomattavasti, selväähän se on että ostovoima pienenee, ei samasta kakusta, ilman kehitystä, yksinkertaisesti riitä jaettavaa. Jos ollaan löysässä hirressä, niin se kiristyy koko ajan tiukemmalle. Tätä suomessa halutaan, kurjistaa kansalaistensa elämää, ja entisissä itä-blokin maissakin on ihmisillä enemmän ostovoimaa kuin suomalaisilla.
  Suomen alasajo on vauhdilla käynnissä.
   
  mach71, kad_boost ja Swinger tykkäävät tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Niin, mutta mikäs on ollessa hirressä. Hirsipuu ekoloogisesti kasvatettua mäntyä, köysi kierrätettävää hamppua jonka voi käytön jälkeen joku kalliolainen pössyyttää taivaan tuuliin. Ja paras viimeksi, saat sätkytellä viimeisesi puhtaassa ilmassa, maailman onnellisimmassa maassa.
   
 14. ..ja lopuksi kompostiin.
   
 15. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

 16. Retem

  Retem Gearhead

  Suurin ongelma lienee se, että nettoveroja maksavien osuus väestöstä on liian pieni.
  Nykymuotoisen sirkuksen pyörittäminen vie liikaa varoja.
  Valtion verokertymä v 2020 oli n. 69 miljardia, josta n. 60% menee sosiaaliturvaan ja eläkkeisiin (45%) ja hallintoon (15%).
  Kansalaisten koulutukseen menee huomattavasti vähemmän n. 10.6%.
  Verokarhun kuppaama tulovero % kansalaisilta pitäisi olla lähemmäs 100 ja bensan pumppuhinta 4-5€/litra jotta tätä järjestelmää pystyisi ylläpitämään.
  Tuloverokertymän (6.9 mrd) päälle kun otetaan vielä reilusti velkaa herkkuihin ja sirkushuveihin. Tätä epäsuhdetta yritettiin edellisen hallituksen toimesta hieman pienentää, mutta epäsuosioon joutui sekin poppoo.
  Nykyhallituksella ei näyttäisi olevan minkäänlaista käsitystä miljoonista eikä miljardeista, mutta mediassa pelastus ja synninpäästö näyttää tulevan kun mainitaan Corona.

  Korkeamman verotuksen tie ei mielestäni ratkaise tätä yhtälöä, ehkä kuulun sitten vähemmistöön.

  Saattaa loppupeleissä käydä niin, että iso osa nuorista lypsylehmistä siirtyy muille laitumille.
  Itse olen jo vanhemman kaartin tallaaja, mutta jälkikasvun puolesta tunnustan olevani huolissani.
   
  Zejk1, Swinger, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 17. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 18. Mr_MilleR

  Mr_MilleR Gearhead

  Kyllähän tätä kiristyslinjaa on jatkettu jo riittävän kauan. Tässä vaiheessa ei enää paljoa häviäisi, vaikka kokeilisi tuloveron reilua pudotusta ja katsoisi sen välillisiä vaikutuksia verojen kokonaiskertymään. Tällaisen kokeilun voisi tehdä vaikka määräaikaisena esim. 5 vuotta. Jos ei toimi niin paluu entiseen. Persut on kyllä mielestäni aivan oikeassa noista leikkauskohteista. Ne jotka eivät tällaista hyväksy, voisivat lahjoittaa vapaaehtoisesti rahaa noihin toimintoihin. Ei paljoa varmaan kertyisi…
   
  mach71, Zejk1, Swinger ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Kansa ja sen rahat ovat virkamiesten omaisuutta, deal with it.

  T: Viis huo......
   
  Zejk1 ja Swinger tykkäävät tästä.
 20. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

   

Kerro tästä muillekin!