Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Norja on niin kallis maa, että loppuis henkilökohtaiset eurot vikkelään. Mutta eipä olis sitä perkeleen Valtion velkaa.
   
 2. J.J.

  J.J. Gearhead

  Semmonen vaan että Suomella on varaa maksaa velat pois vaikka heti ja samanverran jää vielä taskuunkin. Ja suuri osa valtionvelasta on velkaa Suomen pankille. Vähän kuin olisi omasta toisesta taskusta velkaa toiselle taskulle.
   
  Muokattu: 20.12.2021
 3. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Kyllä kuulkaa kohta ajetaan Harakan johdolla Norjankin ohi hintatasossa mutta ei palkoissa eli....,liikenneministeriksi kovin outo valinta mielestäni ,pelkästään negatiivisen kähmyn mielikuvan antava mies omia bisneksiäänkin salaillen eikä ministerinpestin tarkoitus liene ajaa innolla kaudellaan maata perikatoon lähitulevaisuudessa polttoaineen rajuilla hinnankorotuksilla ja autoilijoiden +liikenteenkin hankaloittamisella entisestäänkin ja pakottamalla vauhdilla sähköautoihin eli käytännössä puolivalmiisiin ajopeleihin latauspisteineen koko maata ajatellen ja jotka aivan liian kalliita monelle pitkään vielä(kohta muuten ladattakkin&ajaa tällä sähkön hintapolitiikalla joka sekin tietty harkittu veto eli se siitä porkkanasta jo nyt,kohta tuleekin muitakin veroja niihin yllättäen,takuuvarmasti) eikä minkäänmoista tasa-arvoa missäpäin ihminen asuu pitkässä suomenmaassa eli puututaan vapaaseen liikkuvuutenkin eikä enää edes epäsuorasti vaan ihan suoraan sen vuoksi ettei monellakaan rahaa polttoaineeseen edes pakollisiin ajoihin siihen halpaankin autoonsa mutta kun ei tahdo olla siihen keskihintaiseenkaan duunarin tuloilla.

  Tähän ei vedetä tälläkertaa V8 eikä edes L4 harrastevehkeiden näkymiä,olkoot ne toinen juttu ja jokaisen mietittävissä mitä tekee vai tekeekö mitään koska siitä aiheesta täällä jo juttua paljonkin muualla puolesta jos vastaankin linjalla tai en osaa sanoa.

  Varmaan kyrsinyt herroja ihan sairaasti kun tänne rahdattu tuhatmäärin käytettyä parempaa isohkoa autoa EU jäsenyyden varjolla vähän rahvaammallekkin (joka sekin piti taistella Brysselin kautta) ja hintoja oli laskettava uusissakin,nyt saa iskeä suoran leukaan kunnolla ja kostaa ..häh häh häh..bensaan ja diisseliin ainakin 50centtiä !!
  Mikään ei hyvä vaihtoehto enää kenellekkään,ei iso eikä pieni,ei bensa eikä diesel...häh häh :D..kaikki maksaa ja tavaroiden+palveluidenkin hinta nousee kivasti kuten sähkönkin ja kilpailukykykin ajetaan pohjille,hyvä minä.

  Sitä on saatu sitten mitä äänestetty linjaksi tälle maalle ja tottahan hinta nousee kun kukaan muuta tee kuin hieroo leukaansa ja tämän Harakka&kumppanit tietää historiankirjoihin kurkkaamattakin.
  Kaikenlaisiin päästösopimuksiin sitä kanssa nimi vetäistään alle ummikkona että saa selkääntaputuksia ,toisaalta kun ministeri vaihtuu ei siitä vähästäkään enää vastuussa vaikka olisi ryssinyt miljoonia tai satoja miljoonia ja näitähän poltiikooja piisaa,mm Jutta&Jykä hyvänä esimerkkinä tuoreimmista tapauksista ja pahimmasta päästä.
   
  Muokattu: 20.12.2021
  Zejk1 tykkää tästä.
 4. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

 5. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 6. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Tuo on mielenkiintoinen tuo mersu tilasto,mutta ei se valitettavasti polttoaineen hintaan mitään muutosta tuo vaikka kaikki vanhatkin mersut vietäisiin käsistä ainakaan jos pihassa diisseli tai bensa Olds,Skooda, Pökötti taikka V70 Volvo vai mikä tuossa sitten ideana linkittää moinen ,ilmeisesti se että mersumiehillä on rahaa vaikka polttoaine olisi "pikkasen"tyyriimpääkin eli perinteinen suomi-suhtautuminen että siinähän vastaantulijat (mulla) taas vähenee tai saavatko kenties alennusta nämä mb miehet polttoaineista,sekö pointtina?

  Hyvähän se on jotta kauppa käy,merkki kuin merkki.
   
  Muokattu: 21.12.2021
 7. Lämmin joulu..

  Salmisaaren hiilivoimala kiinni 5 vuotta etuajassa – yt-neuvottelujen tulos: 288 työntekijää uhkaa potkut

  Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen Oy:n päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena irtisanomisuhka koskee yhtiön 288 työntekijää tuotanto ja omaisuus -liiketoiminnassa.

  – Mahdolliset vähennykset toteutetaan vuosien 2022–2025 aikana, samalla kun valmistellaan Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitosten kivihiilen käytön lopettamista, yhtiön tiedotteessa lukee.

  Helen oy:n mukaan uudet henkilöstötarpeet liittyivätkin yhtiön ”nopeutettuun siirtymiseen hajautettuun energiajärjestelmään.”

  Yt-neuvottelut koskivat hieman yli 400 työntekijää. Yhtiö aloitti yhteistoimintaneuvottelut lokakuun lopussa.

  Helen kertookin sulkevansa Helsingin Salmisaaren hiilivoimalan viimeistään 1.4.2024, eli viisi vuotta suunniteltua aikaisemmin.
   
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Tiedä millä sitten kaukolämpö tehdään, mutta ihanan kalliiksi hiilivoima (+29,9%) tuli yhtäkkiä varoittamatta, eikä voi edes kilpailuttaa toimittajaa.

  Maalämmön saaminen kerrostaloon edellyttäisi naapureita, jotka ymmärtää asian päälle. Muita esteitä ei ole tiedossa.
   
 9. Retem

  Retem Gearhead

  Onkohan tullut jonkinsorttista poliittista ohjausta päätöksentekoon vai onko kivihiilen kohonnut hinta + päästöoikeudet tehneet tehtävänsä?

  Eikö olisi taloudellisesti järkevintä ajaa jo toteutuneilla investoinneilla ihan maaliin asti?
  Näin maallikkona ihmettelen..
   
 10. teddy99

  teddy99 Double Gearhead

  Tuskimpa Norjalaiset edes huolisi tällaista maata? Todennäköisesti myisivät maamme vaikka karhuntalja vaihtokaupalla Venäläisille. Sitten meillä menisi vielä huonommin, kun tämänkin foorumin kommenteista voisi saada vuosien vankeustuomion. Suomessa saa oman mielipiteen kertomisesta ainoastaan sakkoja. :odsmile:

  Asiaan liittyvä työttömyysuhka lienee jo yhteistoimintaneuvotteluissa ratkaistu. Työttömiksi jäävät voimalaitostyöntekijät ohjataan lähihoitajakurssille, josta pääsevät kolmasosapalkalla vanhustentaloihin vaihtamaan vaippoja.
   
 11. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  On sitten diesel-mersujen hinnat noussut, kun vanhoistakin joutuu useamman kymppitonnin pulittamaan jos uutista lukee kuin piru raamattua. Kyllähän kohtalaisen tuoreen mersun pitäis saada jo siellä 30k€ ja sen yli hintaluokassa.
   
 12. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  ei tarvii mennä töihin kun ostavat sähköautot niin saavat kuukaudessa 5-600 E säästöön
   
 13. Tässä on sopivaa muistelua näin Olkiluoto 3:n käynnistymisen jälkeen:

  [​IMG]
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ohisalo pystyy vielä kehittymään mielipiteiltään.
   
 15. Joku saattaisi kutsua tuota takin kääntämiseksi tai historian uudeelleenkirjoitamiseksi..

  Samasta aiheesta vielä:

  Vihreiden Niinistö myöntää: Vihreiden ydinvoimakritiikki meni yli

  Edellisessä, vuonna 2012 hyväksytyssä ohjelmassa vielä linjattiin, että puolue kannattaa ydinvoimasta luopumista niin pian kuin mahdollista.

  Myös Niinistö pitää hyvänä, että Olkiluoto 3 vihdoin käynnistyi, vaikka puolue sitä aikanaan vastusti.

  ”Olisiko Suomi pystynyt vähentämään nopeammin riippuvuutta fossiileista panostamalla voimakkaasti 2002 uusiutuviin? Ehkä, kotimaista osaamista olisi tullut myös. Onko silti hyvä että OL3 valmistuu? Tietenkin, auttaa paljon hiilitaseessa.”
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Se, miksi sitä kutsuu, rippuu siitä, miten se kutsujan tarpeita auttaa. Ydinvoima osaa olla vaarallista ja pelottavaakin jos on väärissä käsissä. Jätteille ei löydy paikkaa, laitoksista pidetään huonosti huolta ja niissä valmistetaan aineksia pahoja aikeita varten.

  Nuorisoa kiinnostaa enemmän, minkälaiseksi maapallo on muokkautumassa.

  Edellä kirjoittamani ei tarkoita sitä, että olisin Ohisalon, vihreiden yleensä tai kenenkä muunkaan kanssa samaa mieltä kaikista asioista. Mutta ymmärrän tuskan taistellessaan dinosauruksia ja tuulimyllyjä vastaan.

  Liekö maailma muuttunut radikaalimmaksi ja jyrkemmäksi, vai johtuuko ikääntymisestäni. Politikointi, yhteisten asioiden hoitaminen näyttää nykyisin riitaisemmalta kuin ennen, jolloin mielestäni pyrittiin usein kompromisseihin ”jokaiselle jotakin”.

  Hyvää joulua!
   
  Seevu tykkää tästä.
 17. 2000 -luvun alussa oli konsesus, jota oli helppo ylläpitää, kun oli jaettavaa. Sen jälkeen on politiikka palannut politiikkaan.

  Ei tämä aika ole minusta erityisen riitaissa. Jos vertaa esim. 70-luvun ylipolitisoituneeseen ilmapiiriin tai puhumattakaan reilu 100 -vuotta sitten olleeseen kivääri on politiikan jatke aikaan.

  Sitä samaa sinne ja kaikkialle muuallekin!
   
 18. grantorino

  grantorino Gearhead

  Tämä on hieno esimerkki siitä, millaiset tuuliviirit nykyään maamme johdossa heiluvat.
  Toivottavasti äänestäjillä olisi tulevaisuudessa omaa harkintaa pipoissaan.

  Mutta : Hyvää V8 & six Joulua kaikille!
   
 19. mcmies

  mcmies Gearhead

  Amen, brother. Se olisi varmaan paras joululahja monelle, kun edes pahimmat huuheltajat jäisivät seuraavissa vaaleissa laiturille.

  Sitä ehkä hiukan pessimistisenä odotellen, oikein hyvää Joulua kaikille!
   
 20. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sitte se naapurin setä putputin suuttus ku nato laajentuskin ittään ku oltaskii norjan siirtomaa. Tappeluhan siitä kai tulis. Ryssät vastaan muu maalima tai ainakin natolaiset. Vaan jos säilyttäs henkissä ja voitettas neuvostojen maa revanssissa ni voitas sitte taas itsenäistyy ja ottaa menetetyt maa-alueet ja muut takas. Sais sotaveteraanit ja lotat onnelliseksi. Sekä jo maan povessa olleet sankarivainajat sekä maansa menettäneet ehkä ikuisen rauhan. Semmonen joulusatu.
   

Kerro tästä muillekin!