Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tämä on hieno uutinen demokratian kannalta koska äänestäjien tahto näkyy rakentamisessakin.
   
  Swinger tykkää tästä.
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Siis tosiaanko uutisoidaan asukaspysäköintipaikkojen vähyydestä, ja kompetenssia kommentoida tähän asiaan ei löydy keltään muulta kuin spandexliiton puheenjohtajalta?
  Mitä vittua, kysynpähän vaan o_O
   
  Retem, Swinger ja mcmies tykkäävät tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Oliks toi ’melkein’ autoton kohde ihan normi asuintalo vai joku opiskelijaasuntosäätiön uudiskohde?

  Kantakaupunkiin ei halvalla tee parkkitiloja. Siellä toki on kaupallisia toimijoita jo, joilta vuokrata hallista tilaa autolleen. Muutama satanen kuussa autohallipaikasta tuskin on ongelma, jos on ostossa uusi kerrostalokämppä, jonka eteinen maksaa saman verran kun tuoreehko omakotitalo tyhjentymisalueilla. Jos taas kaipaa parkkitilaa oman oven eteen, voipi kohdistaa itsensä vaikkapa lähiöön.

  Autoja on vaan liikaa. Joskus 40 vuotta sitten autoilu kantakaupungissa oli suht helppoa. Parkkitila löytyi sekä kodin että työpaikan läheltä. Kahden kilsan matka piti luonnollisesti ajaa autolla.
   
 4. Retem

  Retem Gearhead

  80- ja 90- luvulla tuli jopa vapaaehtoisesti käytyä perjantai- tai lauantai-iltaisin cruisailemassa pääkaupungissa. Silloin pystyi vielä nauttimaan hienoista kesäilloista ja avoautoilusta, jopa kantakaupungissa. Varsin aktiivisesti tutustuttiin myös kaupungin vilkkaaseen ravintolaelämää.
  Sittemmin autoharrastus on ainakin omalta osaltani siirtynyt muihin kaupunkeihin ja toisiin tapahtumiin, ei tunnu enää mielekkäältä ahtautua pääkaupunkiin vapaa-aikaa viettämään.
  Mukavaa aikaa se oli, silloin...
  Ajat muuttuu ja kehitys kehittyy, mitäpä siitä nillittämään. Liikenne on kasvanut rajusti 30 vuodessa.
   
 5. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Suomen alasajoa ehkäisevä numero käyty tiputtamassa vaaliuurnaan
   
  kad_boost tykkää tästä.
 6. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  joo, itekin äänestin väärin.
   
  teddy99 tykkää tästä.
 7. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Illalla se sitten selviää kuinka monta prosenttia kansasta kannattaa maan alasajoa ja kuinka monta ei
   
 8. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Juu kirkkovene käyty piirtämässä.
   
 9. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  ja tuloshan alkaa olla jo aika varma 58,8% Suomen kansasta on alasajon puolella eli alasajo jatkuu
   
  Swinger tykkää tästä.
 10. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Joskus 40 vuotta sitten pidettiin huolta siitä, kun rakennettiin uusia kerrostaloja, niin siihen aikaan niissä piti olla parkkipaikkoja, jotta ihmiset pystyivät käymään töissä. Nuoremmille foorumin käyttäjille kerrottakoon, että tuohon aikaan Suomessa oli töitä. Ja se työ tarkoittaa siis sitä, että mennään aamulla tekemään jotain tuottavaa, ja tullaan takaisin kotiin joskus klo 16:00-17:00 paikkeilla. Paitsi jos olit vuorotyössä. Mutta asiaan: Tuon ajan rakennuskohteista löytyi parkkipaikat, jolloin alueen asukkaiden ei tarvinnut ajaa joka päivä tuntia tai kahta korttelirallia etsiessään autopaikkaa katujen varsilta päästäkseen kotiin, kuten nykyään. Joten siksipä katujen varsilla tuolloin oli myös tyhjiä parkkipaikkoja,

  Tuo HOASin 130 asuntoa / 10 autopaikkaa on vielä hyvä tulos. Täällä suunnalla, jossa asun on uusia taloyhtiöitä, joissa on NOLLA autopaikkaa. Sitten on näitä vanhempia taloyhtiöitä, joissa on ollut parkkipaikka, niin ovat myyneet parkkipaikkojen tonttimaan pikavoittojen toivossa rakennusyhtiöille, ja nyt samalla tontilla on 2 kerrostaloa, mutta juuri kenelläkään ei ole enää parkkipaikkaa. Voit arvata, miten perkeleenmoinen kortteliralli on joka päivä varsinkin klo 16:00 paikkeilla, kun ihmiset epätoivoissaan yrittää päästä kotiin, mutta autoa ei saa mihinkään. Katujen varsilla ei ole missään tyhjiä paikkoja. Kai näissä uusissa kerrostaloissa, joissa et pysty pysäköimään autoasi mihinkään, ja joissa yksiöt ovat alkaen 200 000 euroa, asuu vaan sosiaalihuollon elättejä, joilla ei ole mitään tarvetta mennä aamuisin töihin. Olen näille avomesti kade. Mielelläni itsekin asuisin 200 000 - 400 000 euron uudessa kerrostaloasunnossa, kun ei tarvitsisi miettiä toimeentuloa työssäkäynnin muodossa. Näissä kohteissa asuvilla on varmaan joku suoralinja sosiaalihuoltoon, eli jos on kannabisrahat loppu, tai pitää päästä Intiaan meditointikurssille, niin sosiaalihuolto laittaa pikasiirtona rahaa tulemaan. Mihinkä siinä sellaisessa elämässä autoa tarvitsee? Älypuhelin applikaatiolla vaan tilaa lisää rahaa, kun se sattuu loppumaan.
   
  Swinger, mcmies, Inlinee ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Kyllä ne "töissä" käy, titteli on vaan jokin "somettaja".
   
  Swinger ja Inlinee tykkäävät tästä.
 12. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Opiskelija-asuntosäätiön kohde. Tietty tartteeko kantakaupungissa joka opiskelijalla olla omaa autoa, se on taas eri asia.
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 13. max

  max Double Gearhead

  No aika monta prosenttia,koska yhteiskunnan pahin vihollinen Li Andersson oli äänikuningatar.
  Kuningatar sana ei tosin korreloi Anderssonia lainkaan.
  Etelässä tällä myyräntyötä tekevällä komukalla on vastenmielisen iso kannatus ja suosio.
  Sorry politikointi.
   
  Muokattu: 24.1.2022
  Seevu, kad_boost, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Harvoin ovat valittaneet parkkipaikkojen puutteista. Opiskelijain murheet on muualla. Juniorilla on auto, koska minä sellaisen sponsoroin. Sai autopaikan HOASin pihalta melkein heti muutettuaan.
   
 15. Bensaprotesti leviää Suomen kaupungeissa: ”Kipuraja ylitettiin ajat sitten”

  Bensan ja dieselin hintojen korotuksia vastaan protestoiva facebook-ryhmä levittää autoilijoiden protestimarssit jo yhdeksään kaupunkiin.

  Vuoden 2019 alkaen toiminut Stop autoilijoiden kuritukselle -protestiryhmä kerää parhaillaan uutta kansalaisaloitetta polttoaineiden korotuksia vastaan.

  Uuteen aloitteeseen on kerätty tähän mennessä jo 120 000 nimeä ja nimiä kerätään yhä.

  Stop autoilijoiden kuritukselle -ryhmän jäsenmäärä roihahti vuosi sitten 55 000:een ja nyt siinä on jo yli 280 000 jäsentä.

  Ryhmä on myös järjestelmässä autoilijoiden protestimarsseja yhdeksään kaupunkiin Suomessa.

  Aiemmin autoilijoiden marsseja on järjestetty Helsingissä. Tänä vuonna niitä nähdään Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Pietarsaaressa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Rovaniemellä.

  Ryhmän aktiivijäseniin kuuluva Tomi Piminäinen kertoo, että protesti on tarkoitus saa julki ennen kuin hallitus käsittelee keväällä polttoaineiden päästökauppaesitystä.

  Päästökaupan on arvioitu nostavan jatkossa polttoaineiden hintoja ”automaatin tavoin”, kuten Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen on aiemmin todennut.

  Aiemmin tehdyt polttoaineveron korotukset alkavat nyt myös näkyä tankatessa.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jokainen "satanen" hoitajien palkkaan on 330 miljoonaa euroa per vuosi. Bensaa myydään jtkn 1,4 miljardia litraa vuodessa. Otetaanko lisää velkaa tuleville sukupolville vai laitetaanko mainitun kaltaiset korjaustarpeet suoriksi veroiksi. Kolmesataa sarisairaanhoitajalle on 70 eurosenttiä per litra.

  Ja siis siksi korotustarve, että kieltämättä loppuun asti väsytetyt hoitajat alkavat paeta alalta.
   
 17. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Päästökauppa on miina jonka kansssa on joutunut moni kotimainen teollisuusyritys painiskelemaan jo vuosia. Pörssissä keplotellaan arvonnousua käytännössä tyhjästä keksitylle ilmastomääreelle, jonka hinnan maksettuasi saa aina hetkeksi muka puhtaan omatunnon ilmastohippien syyllistämiseltä. Kun liikennepolttoaineet liitetään tähän keplotteluun jota pyörittelevät kalliin rahan meklarit omissa piireissään, on laulu valmis eikä hintakontrolliin ole enää kovinkaan paljoa työkaluja.

  Kalusto ja kämpät myyntiin ja kylmään pirttiin päreen hiipuvaan valoon istumaan ja odottamaan Suomen kansan rahastamisen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.

  Kyllä vituttaa, saatana.
   
  Kalja imuri, Stang_81 ja Swinger tykkäävät tästä.
 18. Retem

  Retem Gearhead

 19. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Zejk1 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!