Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Retem

  Retem Gearhead

  Ai hemmetti. Tuosta kun jää tullin haaviin niin saattaa korvia vähän punottaa ja viikkorahat mennä hetkeksi pakkaselle.
   
 2. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Ainiin ja tää Harakan jatkuva selittely siitä että öljyn hinta nosti nyt hinnan kahteen euroon niin alla näkyy Brent barrelihinta, oliko esim. vuonna 2014 98e hinnaltaan kaksi euroa?

  [​IMG]
   
  vanilla tykkää tästä.
 3. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Tähän lisättävä, että enpä muista milloin tulli olisi viimeksi tien sivussa suorittanut valvontaa. Kiinnijäämisriski minimaalinen. Yllätys?
   
 4. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kortti on ollu -84 lähtien ja ainuan kerran ku oon nähny tien päällä dieselautoilijoiden polttoainevalvontaa ni -94 tai -95 Ikaalisten kohalla Vaasaan menevän tien kohilla.

  Luulen että jos ei puhu kelleen ees juovuksissa tai unissaan ni ainut mahollisuus on että naapuri tai joku tuttu käräyttää. Ellei sitten tankkaa suoraan mittarilta auton tankkiin kuten ”hintelä pelokkaan oloinen jäbä”. Eikä sekään tainnu kärytä.
   
 5. always bb

  always bb Gearhead

  Tämä Harakka oppi 2 vuodessa täydellisen riistäjäkapitalismin muka joku demari, mitäköhän hillotolppaa vihreät on lupaillu
  V..tu että panee veren kiehumaan tämä touhu ja suomen kansa vaan vikisee. Katsokaa mitä tapahtus italiassa ranskassa jos yks ukko sooloilis
   
  mach71, Zejk1, vanilla ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. tapsah

  tapsah 2nd gear

  raskaan kaluston ratsioissa on kattottu onko furfuraalia polttoaineessa, automiehethän tietää konstit, pöötö läpinäkyvään pääläriin suulin taa auringonpaisteeseen joksikin aikaa niin väri lähtee, kuulemma...
   
  Muokattu: 25.1.2022
 7. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Eräs entinen kaveri taannoin ajeli löpöllä periaatteessa laillisesti.
  Tankkasi löpöä vaikka tankin täyteen. Sen jälkeen otti yhteyttä tulliin tms viranomaiseen ja kertoi että epähuomiossa tankkasi löpöä. Sai sitten puuttuvasta verosta laskun jonka maksoi ja tällä maksun kuitilla ajoi sitten taas kuukausia löpöllä. Mikäli tuota olisi virkavalta käynyt tarkastamaan, niin olisi kaveri näyttänyt vaan kuitin että homma hoidossa. Ei sitä kukaan koskaan kuitenkaan tarkastanut.
  Yksi isäntä tankkasi autoa aina farmisäiliöstä, ei sillä kyllä ajokorttiakaan ollut ollut enää vuosiin, mutta kun auto oli emännän nimissä, niin ei poliisit sitä pysäyttäneet.
   
  Volvo_5.7, Zejk1 ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
 8. tapsah

  tapsah 2nd gear

  wikipeedian mukaan furfuraalia ei olis käytetty enään kohta 20 vuoteen, mitälie sitten nykyjään, kai se pöö kuitenkin vielä on värjätty ?
   
 9. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Solvent Yellow 124, samantyylinen litku joka näkyy tosi pitkään tankkinäytteessä.
  Jos käry käypi niin maksua seuraa 330e päivä per henkilöauto ja viissattoo jos ajelee pakulla. Lisäks oli joku bonussektori joka mahdollisti 30% korotuksen sanktioon.
   
 10. always bb

  always bb Gearhead
  Olis taas karpolla uusinnan paikka 2022 missä mennään
   
 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Julkivihreäksi melko realistista puhetta. Tästäköhän syystä hänet poltettiin loppuun ennen aikojaan.

  " Myös Touko Aallon mukaan vihreiden pitäisi ilmastoasioissa tunnustaa, että Suomen päästöillä ei ole maailman mittakaavassa kovin paljon merkitystä, mutta Suomessa kehitetyillä ratkaisuilla voisi olla iso merkitys maailman ilmasto-ongelmien ratkaisemisessa.

  – Emme voi vain juosta kädet ylhäällä ympyrää ja huutaa ilmastolakko, vaan meidän pitää keskittyä järkeviin asioihin, jotka vievät eteenpäin, Aalto sanoo."

  Helsinkiläisille telaketjuvihreille tuo on kyllä myrkkyä.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2f1a84dd-5a04-49d1-8756-97541e5e6786
   
  Seevu ja Inlinee tykkäävät tästä.
 12. Zejk1

  Zejk1 3rd gear

  ne pitää tarkoituksella polttoaineet niin kalliina ettei kellään ole varaa rakennella molotovin coctaileja....
   
 13. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Varsin hyvä kirjoitus ja oma käsitykseni vihreistä pitkälti tuolla suunnalla.
   
 14. Seevu tykkää tästä.
 15. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  eipä saa vanin tankkia täyteen 200 lla. kohta aletaan elämään tukiaisilla ja eläkeputkella.tehkööt vihreät työt
   
 16. Retem

  Retem Gearhead

  Harvemmin näkyy, juu.
  Mutta ne illat kun lähikylän raviradalla on kesäravit ja ravikansa matkaa Mersuillaan kyseiseen tapahtumaan, kannattaa käyttää fillaria.
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 17. Muki

  Muki Gearhead

  Osuuspankin ekonomistien mukaan talousnäkymät ovat vahvat https://yle.fi/uutiset/3-12286727

  Kustannustason nousu ei ole tietenkään jäänyt huomiotta omassa taloudessani. Juuri eilen olin keskustelussa jossa todettiin, että noin kymmenen vuotta sitten meni huomattavasti väljemmin, s.o. vaikka aivan kroisoksia ei oltu, niin liikkumavaraa oli paremmin. Näin varmasti onkin.

  Pian keskustelu eteni havaintoihin, joiden nojalla oman taloutensa tasalla on mahdollisuus vaikuttaa dekadiluokassa enemmän kuin isojen kuvioiden varassa. Tarkoitan, että tuttavapiirissä on jokseenkin kaikissa tuloluokissa törmätty kustannustason nousuun, ja siihen että yht'äkkiä ei olekaan varaa moniin juttuihin mitkä aikaisemmin menivät "siinä sivussa".

  Olennaisesti kuitenkin suurin adjusteerauksen paikka on omissa järjestelyissä. Niitähän pitää aina pohtia tapauskohtaisesti, ja olla myös valmis tekemään päätöksiä. Hyvin usein sellainen päätös on luopumista jostakin, tai skaalautuminen kustannuksiltaan edullisempaan vaihtoehtoon.

  Sitten on tietysti ne asiat joista ei voi syystä tai toisesta tinkiä, ainakaan kovin lyhyellä aikajänteellä. Asuinpaikka ja siitä aiheutuvat matkakustannukset ovat eräs tällainen asia. Toki hieman pidemmällä aikajänteellä voi tehdä muutoksia, mutta kynnys on selvästi korkeampi kuin vaikkapa auton vaihdossa käyttökustannuksiltaan edullisempaan.

  Summa summarum päädyimme siihen, että vallitsevina aikoina saa olla tyytyväinen jos status quo:ssa yksilötasolla on jatkuvuutta, ja että yhä painotetummin on otettava omaa suoraa vastuuta tekemisistään. Mitä tulee ketjun otsikossa luonnehdittuihin pelkoihin, suhtauduttakoon niihin sopivalla laissez-faire -painotuksella.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 18. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  vanilla tykkää tästä.
 19. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Noh, kupariputket takapihalle pystyyn ni saa ainakin cocktailin tehtyä, itselle tai toiselle.
  Tarpeeksi pelle peloton jatkais sillä vaikka bensaakin.
   
 20. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Niinhän ne tekeekin koko ajan ja täyttä päätä, myyräntyötä.
   

Kerro tästä muillekin!