Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Jep. Olen samaa mieltä internetistä ja kaikesta siellä luettavasta hypetyksestä. Landellakin ruvetaan uskomaan vasta koronan tuhoisaan vaikutukseen kun pitäjän esson baarista jutturinki harvenee kunnolla.
   
 2. Mahtoiko ukko löytää lehdistä sävyerojakin?

  Suomettumisen aika
  Jakso 2: Ystävyyden journalismi - media rähmällään?
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ainakin oli kiinnostunut etsimään niitä. Ei ollut intenettiä, twiittauksia, lärvikirjaa, harrastepalstoja. Radio, TV ja lehdistö. Kyllä niistä jotakin löysi. Ketkä kykenivät, lukivat myös ulkomaan lehtiä. Suuri ja mahtavakin toimitti muutamaa suomenkielistä. "Maailma ja me". "Neuvosto-Karjala".

  Mutta niin kuin suomettumisen havaitseminen keskellä suomettumista, no sehän oli niin kutsuttu normaalitila silloin. Ehkä joku ajatteli, että, mitäs jos systeemi kaatuu. Mutta ne oli harvassa ainakaan ääneen ajattelemassa.
   
 4. Kemer

  Kemer 2nd gear

  Emma taitaa pistää semmoiset tavoitteet perääntymättä että myyntipalstat täyttyy ja fillarit kaivettava vajasta monenkin halusi tai ei,että semmoinen valintapesti päättäjäksi taas kerran koko suomen kansaa ja hyvinvointia ajatellen vaan pääkaupunkiseutuhan on suomi ja siellä syvänvihreiden pikapäätösten kanssa voikin nippanappa elää koska monille ei ole minkäänmoista autoa ja jos onkin niin julkisilla voi sukkuloida yötäpäivää eikä ne narise muutenkin kalliin ruuan tai palvelujen kallistumisesta kun tottuneet siihen jo sinne syntyessään/muuttaessaan,tukiluukut jyllää ja toisaalta hyvät liksat monellakin asuivatpa moskovan tyylisessä kolhoosilähiössä monikulttuurisessa ympäristössä tai pikkasen hienommalla alueella omiensa ympäröimänä.
  Kaikki palvelut on lähellä olipa mikä vaiva,tarve tahansa tai matkakuumetta ,virastoja ja taide+kultuurinautintoja myöden kera baarien ja ravintoloiden.
  Saattaapi päästä sähköfillarillakin hyvin hoidettuja pyöräteitä samaan tapaan kuin muuallakin suomessa kesää talvea:) ja mikäs siinä kun muu maa rahoittaa mukavasti palvelut sinne entistä enempi härskisti keskittäen heidän ilokseen,toki muillakin käyttöoikeus kunhan tulevat katsomaan ja käyttämään.
   
  Muokattu: 10.2.2022
 5. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Joku ehdotti että vihreiden mieliksi ei aurata mitään kevyen liikenteen väyliä fossiilisia polttoaineita käyttäen, kolatkoon soijamaidon voimalla ihan itse. Se olisi sitä vihreää siirtymää... Saattaa se sähköpyörä kulkea vähän kehnosti jos pyörätiellä 30 cm lunta.
   
  kad_boost, hartsa69, Poni -69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Kaveri puhu yks päivä, että tarvis jättää vaikka viikon ajaksi kaikki dieselillä kulkeva huolto- ja tavaraliikenne veks helsingin alueelta ja ihmetellä miten pärjäävät siellä.

  Jätteet, auraukset, kauppojen toimitukset, huollot.

  Katsoa miten alkaa Emma Karin alahuuli väpättää kun kämppä kylmänä ja soijamaito kaupasta loppu sopertaessaan "yritysten ja ihmisten parhaaksi".
   
  riviera56, Turbiini ja Poni -69 tykkäävät tästä.
 7. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Kun olis tehty ennen konvoita ja kun alko lunta tupruttaa urakalla, niin olis stadi nopeasti mennyt aikamoiseen kaaokseen. Autot jumissa, ratikat ei kulje, taksit ei kulje.

  Ehkä niin pitäis tehdä, että havahdutaan mihin kaikkeen niitä fossiilisia polttoaineita tarvitaan.
   
 8. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Se oli tämä:

  https://www.turku.fi/en/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/aloite/hae/1938247

  Tässäkin allekirjoittajana yksi valtakunnan kärkipoliitikoista. On pakko olla huolissaan nykypolitiikasta jossa rahat ulkomaille Sanna ja terroristilennättäjä Pekka ja muiden ihmisoikeudet ensin Maria sun muut äitiysloman tuuraajat Woke päissään ajaa kansantalouden kestämättömälle kuilun reunalle.
   
 9. max

  max Double Gearhead

  Vihreitten talutusnuorassa tässä on menty jo jonkun aikaa.
  Sitä vaan tavan jätkä ihmettelee kuinka tässä näin pääsi käymään?
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Laihana lohtuna että iso osa meistä kerkiää delata tai dementoitua ennen kuin se suurin vihreä paska realisoituu.
   
 11. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Olisi ihan terveellistä cityvihreille että jonain pakkaspäivänä katkeaisi kaikilta sähkö ja lämmöt vaikkapa 12 tunniksi. Jokohan alkaisi ymmärrystä löytyä yksityisautoille kun naapurit lämmittelisi sellaisessa, kuuntelisi radiota ja lataisi puhelinta, helposti pari vuorokautta pysyy täyteen tankattu pikkuauto sillä lailla lämpimänä vaikka ei edes välillä sammuttaisi. Kehottaisi vain cityvihreää ikkunan raosta menemään lämmittelemään raitiovaunuun, tai kääntämään Joposta lämmittimen nupin kaakkoon.
   
  Seevu tykkää tästä.
 12. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

   
 13. always bb

  always bb Gearhead  Ollut aikaansa valovuoden edellä. Esimerkkinä Bernerin aseman tolppa stadissa sorry mogadissu
   
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Suomen valtion ja kansalaisten etuja ymmärtävä ja ajava cityvihreä on samanlainen taruolento niin kuin esim hammaskeiju.
   
  dart -66 tykkää tästä.
 15. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  always bb tykkää tästä.
 16. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Välillä tuntuu että viherhihhulit, monet päättäjät ja sun muut aktiivitissit ei tiedäkään, että Kehä kolmosen ulkopuolella on elämää.

  Tossa just kuuntelin sivusta Ylen uutisia telsusta ja siellä oltiin sitä mieltä että korkeat polttoainehinnat vaikuttavat enemmän keski- ja korkeampituloisiin ihmisiin, kuin matalatuloisiin. En tuosta enempää kuunnellu, mutta kuulostaa pirun tyhmältä.
  Päätelläänkö tässä että rikas ajaa enemmän ja siten polttoainekulut ovat suuremmat, vrt köyhä joka ajaa vain vähän, koska ei ole varaa ylimääräsiä ajaa.
   
 17. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Eipä ole vieläkään Helsinki vihreä onnela. Talvipyöräily on yhtä kyrpää eikä venttiilikumia (työläistoveri käytti useasti tälläistä sanontaa 80-luvun alkupuolella, perimmäinen merkitys jäi kuitenkin ikuiseksi arvoitukseksi)

  https://yle.fi/uutiset/3-12311868

  Lupauksista huolimatta Helsingin pyörätiet pysyvät osin lumen ja jään peitossa – Triplan viereistä tietä ei suolata, koska seinä voi kärsiä
   
 18. teddy99

  teddy99 Double Gearhead

  Kyllä tuohon on selvä logiikka: Pienituloisten elämään ei polttoaineen hinnan nousu vaikuta, kun ne on tässä maassa kyykytetty jo ajat sitten autottomiksi = työttömiksi. Ja ne, joilla vielä on hallussaan auto, pidetään automaattisesti keski- tai suurituloisena.

  Tämä ongelma ratkaistaan helposti: Laitetaan polkupyöräilijöille tasa-arvon nimissä autoilijoiden tapaan 500 - 1000 euron vuotuinen ajoneuvo- / käyttövoimavero ja kas, sen jälkeen pyörätiet ovat hyvässä kunnossa. Tai jos tämän seurauksena näiden ammattivalittajien pyöräilyinto lopahtaa, niin aina parempi: Säästyy paljon rahaa, kun yhteiskunnan ei tarvii enää tehdä, eikä ylläpitää pyöräteitä. Autoilijat tosin ei vieläkään ole pääseet ajamaan hyvin hoidetuilla teillä, vaikka ovat maksaneet auton käyttöön liittyviä veroja vuosittain muutaman miljardin verran jo muutaman vuosikymmenen ajan...
   
  malvasto, vanilla, Swinger ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Jep. Ja kaikki joukkoliikenne hinnoitellaan 3x kulut, lisäksi pitää hankkia vuotuinen joukkoliikennelisenssi joka menee henkilön painon mukaan. Sitten pakollinen lääkärintarkastus vuosittain, ilman tätä ei saa lisenssiä ostaa lippua. Pakollinen tapaturma- ja vastuuvakuutus myös. Ja tästä maksetaan vakuutusmaksuvero tottakai.
  Vastineeksi saa matkustaa jos liikenneväline sattuu tulemaan paikalle, voi olla että penkki repsottaa ja ikkunasta vetää mutta tämän systeemin pitää tuottaa x Mrd euroa vuodessa eikä raha riitä kaikkeen.

  Jos joku narahtaa niin 5 x maksut ulosottokelpoisena.
   
  teddy99 tykkää tästä.
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Miksi?
   

Kerro tästä muillekin!