Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ei tuosta ny kannata liikaa kenenkään vetää herneitä venttiiliin. 23.04.2023 on seuraavat eduskuntavaalit. Ne suunnittelee suuntalinjoja olettaen että istuvat seuraavassakin hallituksessa. Edellisen hallituksen suuntalinjathan on ennenkin eduskunnan vaihtuessa kuopattu hyvinkin nopeasti.

  Pihvi tässä on se että tätä saadaan jos ensi eduskuntavaaleissa äänestetään samoja puolueita.
   
  Seevu tykkää tästä.
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Hoitajiin uppoaa tulevina vuosina jokunen lisämiljardi. Se taitaa olla jopa varsin perusteltu kuluerä. Se on joko verotettava jostakin entisten päälle tai säästettävä jossakin muualla kahta kovemmin. Veikkaan hybridimallia.
   
 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Äänestän Alvin alvin puolesta. Niin voidaan kätevästi kohdentaa erilaisilla arvonlisäveron arvonlisävero-kannoilla.

  Samalla saadaan luotua broileri-työllisyyttä kun perustetaan työryhmä tuota himmeliä rakentamaan, ja sit palkataan parhaat kaverit johtamaan uutta politbyroota.
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  ALV:in progressio tulojen mukaan on myös kokeilematta. ALVista on tullut ihan ykkösvero muiden verojen välttelyn ansiosta. Eläköön ALV, ALV ylös!
   
 5. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Tiet ovatkin niin hyvässä kunnossa 2,5miljardin korjausvelkoineen että sieltä onkin viisasta vähän juustohöyläillä...ei muuta kun loppukin infra paskaks ja rahaa kehitysmaihin niin kauan kunnes olemme itsekin sellainen.
   
  malvasto tykkää tästä.
 6. Poni -69

  Poni -69 3rd gear

  Säästetään ennemmin. Kehitysapu 1,3 miljardia. Riittäs ainaki alkuun/vuosi.
   
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Joudumme kohdentamaan kehitysavun uudelleen koska sattuneesta syystä ruoka loppuu maailmasta ja kun ambomaalainen ei saa avustusviljasäkkiään niin hän lähtee Eurooppaan katsomaan että mitä vittua valkoinen mies oikein meinaa. Ja sittenhän ne sulukahverit voikin ruokkia täällä.
   
  Desoto57 tykkää tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Mun havaintojen mukaan noi pitkämatkalaiset ovat alkaneet työllistyä oikein hyvin. Siis täällä kotonurkilla olen havainnut. Nykyisin on päällä työvoimapula ja ainakin isolla kirkolla on suuri mahdollisuus joutua töihin jossei pysty esittämään tosi hyvää syytä, miks ei työskentele. No sit kun ajattelee asiaa siltä kantilta, että täällä tuottaa verotuloa aika moni muualla syntynyt, niin kyllä siitä kertymästä riittää sinnekin, mistä ovat tulleet.

  Ukrainalaisethan on tulleet jo pitkään kausitöhin hoitamaan maanviljelyksen raskaimmat hommat. Nyt saattaa käydä niin, että tekevät aluevaltauksen muihinkin paikkoihin, missä ahkerille on käyttöä. Siis kun on pidemmät oleskeluluvat. Kun katsoo uutiskuvien raunioita, niin noiden tänne jääminen on enemmän kuin todennäköistä. Kyllä tänne mahtuu.
   
 9. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kannattaisi huomioida etttä kun teiden kunnosta vähennetään se tuo terveyden huollon puolelle säästöjä koska huonokuntoiset(kallista hoitoa vaativat,etenkin kehän ulkopuolella)menehtyy ambulanssiin sen hyppiessä ylös alas.
   
 10. Hai

  Hai Double Gearhead

  Toisaalta, jos tuhon jälkeen saataisiin Ukrainaan kunnolla rahaa (ja sotakorvauksia), niin siitähän tulisi maailman modernein valtio, kun kaikki on rakenettava uusiksi.

  Ehkä todennäköisempää on kuitenkin, että raunioituneita autiokaupunkeja täys.
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jos sinne jostakin avustusrahaa toimitetaan, niin se on länsi-Eurooppa, joka avustaa. Venäläisten maksamat sotakorvaukset jäävät haaveiksi.
   
 12. Minulta on tämmöinenkin älynväläys mennyt ihan ohi:

  Hallitus lähes tuplaa kehitysavun ilmastotoimiin ulkomaille – suunnitelma julki

  Kuluvan hallituskauden aikana Suomen kansainvälinen ilmastorahoitus on lähes kaksinkertaistumassa edelliseen hallituskauteen verrattuna.

  Sanna Marinin (sd) hallitus linjasi syyskuun 2021 budjettiriihessään, että ulkoministeriö laatii suunnitelman Suomen kansainvälisen ilmastorahoituksen tasosta ja kohdennuksista. Nyt suunnitelma on julkaistu.

  Ulkoministeriön suunnitelmassa kerrotaan tulevien vuosien ilmastorahoituksesta ja raportoidaan vuoden 2020 rahoitus.

  Ulkoministeriön suunnitelman mukaan vuosi 2023 on ilmastorahoituksen huippuvuosi: rahoitus noussee jopa 249 miljoonaan euroon. Tämän jälkeen kansainvälisen ilmastorahoituksen suunnitellaan jatkuvan noin 200 miljoonan euron vuositasolla vuoteen 2026 saakka.


  Ei ole Suomi köyhä maa, kun rahaa voidaan polttaa taivaan tuulin..
   
  malvasto, Poni -69 ja Desoto57 tykkäävät tästä.
 13. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Saattaa mennä suomalaisen teollisuuden tukemiseen. Maksavat joitakin savupiippujen valvontalaitteita tai filttereitä. En tiedä varmaksi, mutta aika monesti on käytetty niin, että viedään tavarana ja jollekulle on ollut töitä.
   
 15. Tai saattaa olla vanha kunnon vihreä ideologia..Jos pitäisi valita jo valmiiksi korjausvelkaisten teiden ylläpidon ja tämän haihattelun väliltä, niin valinta ei ole minulle kovin vaikea..
   
  malvasto tykkää tästä.
 16. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Siinäkin ois töitä, ja aika monelle.
   
  malvasto tykkää tästä.
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Joo mutta kun se on meidän kaikkien yhteinen asia, niin joskus käy silleen, ettei jonkun yksilön mielestä asiat mene just niin kuin hänen mielestään pitäisi.

  Jos tässä maassa olisivat työllisyysaste ja syntyvyys (ollut kaiken aikaa) normaaleilla tasoilla, tiet olisivat sileitä ja vanhuksille 0,7 hoitajaa jos ei enemmän. Yhden kustannuserän kitkemisellä tuo jatkuva vaje ei oikene.

  Mä ehkä ehdin vielä saada eläkettä, mutta seuraavan sukupolven on syytä ottaa oma eläkevakuutus.

  HAMKissa luetuttivat vuosien 2003-2004 opiskeluissani mm Sitran teettämän kirjan "Suomi vuonna 2015". Siinä oli maalattu sarvipäät seinille, kuinka tässä tulee käymään, jos ei aleta toimimaan toisin. Työperäiset maahanmuutot oli mainittu samoin kuin työurien pidentämiset. Ne ovat jääneet aika vaisuiksi toteutuksen osalta. Pitäisi vissiin käydä ansiosidonnaisen leikkurilla, mutta se ei oikein tunnu päättäjiltä irtoavan. Sillä menettää suosionsa.
   
 18. Politiikka on loppujen lopuksi rahojen uudelleenjakamista. En oleta tai edes halua, että se aina menisi minun pääni mukaan. Mutta haluaisin, että siinä olisi edes jotain järkeä.

  Muutama vuosi myöhemmin silloinen valtionvarainministeri, tuleva pääministeri ja nykyinen Sitran pääjohtaja halusi Suomeen peräti 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä.

  No kaikki varmaan muistaa kaverin matematiikan numeron..

  Sitrasta tuli mieleen, että Rinteen Ana meinasi ryövätä sen varat valtion käyttöön. Silloin pidin ajatusta aika brutaalina, mutta kun katselee sen laitoksen nykyistä toimintaa, niin olisi voinut olla sittenkin hyvä idea..Tai ainakin vähemmän huono.
   
 19. Hai

  Hai Double Gearhead

  Mun mielestä Suomeen tarvittaisiin työperäistä valikoivaa maahanmuuttoa ja soviteltava verotus.
  Nykyinen jäykkä ja jyrkkä verotus ajaa kaikki oikeasti hyvin tienanneet "maanpakoon".
  Formulakuski neuvottelee Sveitsissä paljonko olisi sopiva veron määrä. Eikö se olisi parempi, että neuvottelisi Suomen kanssa?

  Samalla tavalla Suomen tulee korjata houkuttelevuuttaan ulkomaalaisten asiantuntijoiden kanssa. Meillä ei ole kivaa ilmastoa tai kosmopoliittia kaupunkiympäristöä, niin saisiko verojärjestelyllä houkuttelevuutta lisää?
   
  Seevu tykkää tästä.
 20. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jokin tuossa ei nyt täsmää. Kyllä niiden Sinun pitkämatkalaisten syntyvyys on varmasti kohdallaan. Verotuotto onkin taas ihan eri tasolla.
   

Kerro tästä muillekin!