Auton ja tavaran tuonti USA:sta -tietopaketti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jakulepi, 3.2.2008.

 1. arskazone

  arskazone Gearhead

  tero79 tykkää tästä.
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Tiedä onko paras tai oikea topic asialle. Mutta kuka tuo osia Jenkeistä?
  Danko Reproductions etulippa Magnum:iin ois kiikarissa, mutta eivät lähetä muualle kuin Jenkkeihin.
   
 3. T5

  T5 Gearhead

  Benzboy ainakin. Muutamaan kertaan joku usa-cars.fi on kans omaa palveluaan spämminy facessa, mutta ite en oo niiden kautta mitään tilannu.
  Ite oon vaan tehny finn-usille varasto-osoitteen ja tilannu sinne tavarat.
   
  impala-63 ja Fuselage tykkäävät tästä.
 4. westfalia

  westfalia 3rd gear

  Asun länsirannikolla Oregonin ja Washingtonin rajalla. Voin tarpeen tullen jelpata esim. käymällä katsomassa tms. omien kulujeni kustannuksella
   
 5. Valkoselkätikka

  Valkoselkätikka 1st gear

  Kuinka paljon tulee halvemmaks rahdata je keistä kaikkineen kuluineen pirssi. Jos vaikka kuvitellaan et suomen hintatasolla semmonen 15t dodge rami olis hakuses, ni mitä se amerikan maalla maksaa ja mitä suomeen tuonti kustantaa kaikkineen, ja onko kuorkeista autovero samallalailla vai onko se huokeampi? Ruotsin puolelta jenkkejä kattelin mutta siinä on hinnat samalla tasolla kuin suomes
   
 6. T5

  T5 Gearhead

  Joku viisaampi voi korjata, jos menee ihan metsään.

  Auton hinta + välittäjän kulut + jenkkien sisäinen rahti + laivamatka.
  Noista sitten koostuu lopullinen hinta, johin Suomessa laitetaan alv päälle ja sen päälle sitten tullit.
  Ja lopuksi tulee vielä Suomen pään purkukulut.
   
 7. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  T5 muuten meni oikein mutta tulli ensin ja alv kaikesta myös tullista . Ja nykyisellä $/€ kurssilla on aika vaikea saada edullisia kauppoja tehtyä, monesti jo Suomessa oleva on halvempi ja pääsee itse toteamaan mitä on ostamassa.
   
  juko7 tykkää tästä.
 8. matti R

  matti R 2nd gear

  Ruotsissakin on helppo käydä paikan päällä katsomassa ja valikoimaa on paljon.
   
  juko7 tykkää tästä.
 9. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Oma käsitykseni ja kokemukseni ulkomailta tuonneista on, että suoraa hintaetua on vaikea osoittaa jos vaikka katsoo vain malli- ja vuosimalliperusteisesti että mitä autot maksavat, mutta ulkomailta on mahdollista löytää parempi yksilö ja enemmän valinnanvaraa jos esimerkiksi varusteet, väri, optiot ym sellaiset asiat ovat tärkeitä. Tämä tietysti korostuu, mitä harvinaisempi auto on kyseessä.

  Olen tuonut yhden 1960-luvun, yhden 70-luvun ja kaksi 90-luvun autoa ja noi 60- ja 70-lukuiset oli sellaisia, että valinnanvaraa oli täällä vähän ja oli melkein pakkokin tuoda ulkomailta jos semmoiset halusi.

  Sitten nuo 90-lukuiset olivat silloin hintansa aallonpohjassa ja niitä oli Suomessakin muutama tarjolla uutena tuotuina, mutta niitä oli täällä suolattu se reilu parikymmentä vuotta mitä niillä tuodessa oli ikää. Tuontihinta ei ainakaan jäänyt täällä tarjolla olevien alle, mutta ei tarvinnut alkaa sellaisiin puolipohjausoperaatioihin mitä täkäläisissä olisi ollut edessä. Jos on autoverollinen auto, niin autoveron osuus esim jossain 10-15 vuotiaassa autossa on huomattava ja noissa omissa uudemmissa esimerkeissäni autovero oli enemmän kuin hankinta- ja rahtihinta jenkeistä. Vanhoissahan sillä ei sitten ole juuri merkitystä.

  Toisaalta kuten ylempänä todettin, näkemättä ostamisessa on myös aina riskinsä. Jenkeistä Carfax-todistus tai vastaava (ei kolarihistoriaa tai vakuutusyhtiölunastuksia, esim. tulvat) ja valokuvia myös pohjasta kannattaa pyytää.
   
  Muokattu: 8.8.2022
 10. Pertura

  Pertura Gearhead

  Jenkkituonti kotipihassa on paljon kalliimpi kuin Suomesta ostettu, eli säästömielessä ei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan. Ainoa etu on varmaan se, että jos ostaa lämpöisestä osavaltiosta auton, niin se ei ole todennäköisesti mätä. Kun taas Suomen suolassa uitetut ovat enemmän korroosion kouriin joutuneet.
   
  juko7 tykkää tästä.
 11. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Hyvä ja halpa lava-auto tuntuu kyllä olevan melkoinen yksisarvinen pyydystää.

  Niitä kun ei löydy "papan silmäterä", vaan ovat työkaluja kaikkialla. Ehkä muualta maailmasta voisi löytyä eri paikoista kulunut yksilö?

  Jaa, niin, paitsi Ahvenanmaa, siellä voisi olla.
   
 12. Valkoselkätikka

  Valkoselkätikka 1st gear

  Aivan, taitaa jenkkilät olla sitte pois suljettu juttu. Japanista nuo tuo aika edullisia japsikikottimia. Onko joku euroopan maa mistö jenkkiläisiä sais edullisemmin ko kotimaasta? Briteistä ja ranskasta ainakin rahdataan suht paljo työkoneita, pyöräkuormaajia, traktoreita yms
   
 13. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  Briteistä saat kyllä edullisesti , sieltä vaan mutta kysele hyvä hitsari valmiiks ja rautaruukin kanssa kannattaa sopia kilohinta kiinteäksi kun peltiä menee. Lisäks ohjaus voi olla valmiiks oikealla puolella.
  Erikoista on mielestäni ettei autoa voi ostaa Suomesta missä vihreiden ja muun nyky hallituksen ansiosta autojen hinta on saatu euroopan halvimmaksi .
  Ei pidä vain seurata nettiauton pyyntejä, kyllä sitä jokainen pyytää omastaan sen mitä muutkin, mutta soittaa reilusti ja sopii mennä katsomaan Paikan Päälle auton viereen , tutkii ja tekee mieleisen tarjouksen millä toivoo että kauppa toteutuu , eikä pelkää jos se jää käsiin, juotuu vielä menemään puihin. Monesti jos myyjä on myymässä niin tinkii hinnasta.
   
 14. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  nyt meni vaikeaksi ...soittaa vaan reilusti.....kännykkähän näille nyky lajitovereille on kasvanut käteen kiinni mutta eipä sillä uskalleta soittaa, tekstaria ingognito vaan pukkaa ;)...tarjotaan näkemättä jotain ja jos vastataan että ok, tule hakemaan niin sen koommin ei kuulu mitään...kai se joillain tatti vaatii tuollaiset metkut. yhdet puheet miehet on kadonneet jo aikoja sitten !
   
 15. rosswell47

  rosswell47 2nd gear

  Kato oisko venäjän ebaysssa hyviä??
   

Kerro tästä muillekin!