Auton maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja 68FuryIII, 6.4.2005.

  1. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Katsokaas myydään osastolta kammiota.
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    Elikkäs lyhyesti: Joskus syksymmällä/talvella olis tarkotus maalailla ihan kunnolla tuo foorti sit mutta mietin että onko hallaa jos vedän jollain mattamustaks tuon kesäks nyt?

    Ja jos ruiskulla tekis ni mitä mattamustaa kannattais käyttää kun täältä ei tunnu saavan kaupasta mistään, ja riittääkö sitten myöhemmin kun maalaa että hioo pinnan rikki?
    Vai vetääkö vaan 10 purkkia rost primer mattamustaa?
     
  3. Lassi

    Lassi Gearhead

    Eli sävyttää lakka vai lisätä massaan lakkaa? Oisko antaa vähän sinneppäin sekoitussuhdetta noille? Vois kokeillakkin johonkin vähän, että onko mitään toivoa.
     
  4. Lassi

    Lassi Gearhead

    Jos ei kylän varaosaliikkeistä saa, niin sitten kyselemään paikallisista automaalaamoista, että myykö ne sulle muutaman litran epoksia. Ja onhan niitä nettikauppojakin.

    Ei sinne oikeen muuta kannata nyt laittaa, jos meinasit että karhennat vaan ennen pintamaalia.
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Mitähän kyseinen tavara maksaa muualla litralta? Varmaan hyvä tietää ni osaa vähän katella sit mitä ostaa ettei nyt ihan kauheen ylihintasta p*skaa tuu ostettua, täälläkun tuppaa olemaan kaikki hinnat*2 verrattuna muuhun suomeen jostain syystä...
     
  6. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Siellä päin muistaakseni muutamiakin teollisuusmaalaamoita, niistä haet puolityhjiä epoksimaaleja, yleensä saa melkein ilmaiseksi.
     
  7. Gutless

    Gutless Gearhead

    mites akryylin (ppg delfleet) valumien kiillotus menee? Vedin läskit pinnat autotallissa. Huonot valot niin ei kauheesti näe, onko sitä maalia tarpeeksi ja sitten vedetään paksulti ja roskien kiillotuksenkin takia on mukava olla vähän työvaraa. Eikä oo sitten ainakaan appelsiinilla. Eikös pienet valumat ole helpompi korjata kuin appelsiinit?

    Eli millä työvaiheilla akryylista saa nuo valumat + roskat veke? Lakkapintoihin liittyen löytyykin keskustelua, mutta akryylistä kuulisin neuvoja konkareilta. Niin ja väri on keltainen, jos sillä on mitään merkitystä.
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    Samat kujeet, samaa tavaraakin ne suurinpiirtein on, lakassa vaan ei oo pigmenttiä.

    vesihionta kapulatuella esmes. 800 aloittaen, ehkä 1200 kautta 1500 -2000 karkeuteen ja jos mahollista niin vielä 3 000 hiontaverkko epäkeskoon niin saa loputkin naarmut veke ja kohde alkaa jo hieman kiiltääkin,
    sitten myllytys hiovalla tahnalla ja viimeistelykiillotuslitkulla sen päälle.


    Näitten valumien kanssa oon oppinut, että joka hommassa on oma hommansa,
    jos reiluja roikkoja on jokapuolella niin uus maalausyritys on mielestäni vähemmän työläs.

    varovainen hionta väh. 600 karkeudella ja yks reilusti ohennettu hifistelyvarvi koko kohteen yli.

    toki jos olosuhteisiin ei saa kohtuullisella vaivalla selvää parannusta niin mitvit samoja roikkoja sitten moneen kertaan roiskia.
     
  9. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Siinä tulikin DX:llä oikein kattavat neuvot, tosiaan kiillotus aivan samalla tavalla, oli valumat sitten pintamaalissa tai lakassa... Mattoveitsen terällä suurimmat valumat varovasti sileäks niin ei hirveän montaa viikkoa tarvi käyttää joka valuman hiontaan :D

    Ja hionnassa tosiaan kannattaa tuolla 800:lla hioa niin kauan kunnes valuma on sileä, sitten vain kevyesti hionommilla papereilla sen verran että edelliset naarmut saa pois
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Milläs karkeudella pitäisi pintamaalin alunen hioa, että ei näy hiontajäljet uudessa maalipinnassa? Riittääkö tuo 600 siihen?
    Onko värillä väliä eli vesipohjainen tai liuotinpohjainen, käykö samanlaatuiset pohjat?

    Viimeksi maalasin hiluxin helmoja ja taisi olla 240 paperi ja telalla vetelin pintamaalin. Ei tullut tasainen mutta ei kyllä johtunut hionnan karkeudesta vaan maalista ja telasta ja ehkä hiukan maalaristakin. :D

    Jos jaksaisi tänä kesänä siistiä emännän carinan takakaaret, niin sillä vaan kysäisin. Voi kyllä olla, että jää tältäkin kesältä.
     
  11. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Vesiväreille hienommat pohjat, väh. p800 kuivana. Liukkarit ei sitten ollenkaan niin tarkkoja. Mutta varmuuden vuoksi niillekin p600.
     
  12. DX

    DX Double Gearhead

    Oot siis maalaamassa kakskerrosvärillä, pelkkä massa ei juurikaan peitä naarmuja jollain 320 hiottuna,
    lakka kyllä täyttää ne, mutta valoa vasten jäävät ikävästi näkyviin itse siihen värimassaan.

    Mä oon Beornegarin kanssa silti erimieltä, mutta vaan vähän,
    esmes. 3M riittävän laadukas paperi, jotta 500 kuivana riittää kakskerrosvärillä, Mirka esmes ei tohon kykene,
    mutta toi on kyllä sit ihan alarajalla.

    Ihan päällikköjä vanhan maalin mattaamiseen ovat nää hiovat tyynyt jotka vihdoinkin on saatu joka markettiin,
    sellanen Medium tyynyn hienompi puoli vastaa hiontateholtaan jotain 320 - 400 karkeutta, mutta jälki on kuin jollain 1 000 hiottuna.

    Että sillä karkeemmalla puolella vetelet ensin telajäljen sileeksi ja sit hienommalla hinkkaat ihan reilulla voimalla pinnan "sametinhimmeeksii" huomaat kyllä kun pinta on maalausvalmis, oo varovainen ettei mee nurkat puhki.

    Hiontuesta tuollainen vaahtomuovin palanen ei käy vaikka jäykähkö onkin,
    että maholliset oikasuhionnat perinteisesti kalikka ja papru menetelmällä.
     
  13. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Juu, kahta kerrostahan siihen tulee sitten kun/jos tulee.

    Kiitos, eiköhän taas viisastunut jonkin verran. :)
     
  14. BB400

    BB400 3rd gear

    -

    Millainen merkitys pintamaalin valitsemisella kun oon pohjannut Lesonalin epoxi primerilla ettei pintamaali keitä tai jotain muuta siis onko akryylin merkillä väliä?
     
  15. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Epoksin ja pintamaalin väliin täytyy laittaa joku pohjamaali. Ellei sitten pintamaalaa jollain teollisuusväreillä.

    Varmintahan on käyttää saman valmistajan tuotteita läpi maalauksen. Toki monet merkit käyvät ristiin keskenään, mutta jollei itsellä ole täyttä varmuutta sopivuudesta niin kattaa jättää kokeilut muille.
     
  16. Gutless

    Gutless Gearhead

    valumien vesihionnassa jos jostain menee puhki ja valkea pohjamaali alkaa paistamaan niin ei liene paikkamaalaus ongelma mutta tarttis tietää miten se oikeaoppisesti tehdään? Sumurajan saanee hiottua pois kun tässä on muutenkin santapaperit jo esillä.
     
  17. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Luonnollisesti kannattaa pyrkiä johonkin kanttiin tms. Teippausta ei kannata tehdä terävällä rajalla, vaan taittaa teipin kaksinkerroin. Kun rajaa paikkamaalattavan alueen tarpeeksi suureksi ei tarvitse maalata ihan teippeihin asti, jolloin sumurajat ovat pienempiä ja helpompia kiillottaa pois. Häivytys paikattavasta kohdasta poispäin.

    Pienet sumut saa kiillotustahnallakin pois, terävät reunat tarvitsee vesihioa
     
  18. Gutless

    Gutless Gearhead

    passaako karhennus tehdä vesissä tonnisella paperilla?

    Etuloksut nyt ainaskin vedän uudestaan ylitse.

    Meinaan että kun sanotaan vähintään 600 karkeudella niin kumpaan suuntaan vähintään. Saa olla hienompaa vai karkeempaa paprua :soosoo:
     
  19. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    600 kuivana on siis ehdottomasti karkein millä uskaltaa hinkata. tonninen vesissä on oikein hyvä
     
  20. Gutless

    Gutless Gearhead

    :D sillä minä aloitinkin jo. Punainen karhunkieli lienee myös ok? Vai onko se liian karkeeta, siis kuivahiontaan.
     

Kerro tästä muillekin!